50-års jubileumet

Välkommen till Lidingöloppets jubileumswebb. Här kan du se intervjuer, läsa om vinnarna genom tiderna, vad som händer under årets evenemang och mycket, mycket mer.

 

Läs även om...

Fyra löpare har fullföljt alla 49 Lidingölopp

Att kunna springa tre mil terräng på en given dag varje höst 49 år i följd är inte helt lätt och så är det också bara fyra löpare som klarat av det.

Läs mer »

Axel sprang ifrån alla i Grönstabacken

IFK Lidingös Axel Irestedt vann fem raka segrar i Lilla Lidingöloppet 1978–1982 och är med det meste vinnaren i tävlingen genom tiderna på pojksidan. Dagens Nyheter var då medarrangör av loppet och ett år hamnade Axel på förstasidan i landets största morgontidning.

Läs mer »

”Jag blir lycklig när jag ser alla som rör på sig!”

Ann-Mari Hevreng är född och uppvuxen i Trondheim, Norge, och kom med sin man till Sverige som 24-åring 1960 för att söka jobb. Och blev kvar. Först bodde de i Alvik och från hösten 1960 på Lidingö där hon sedan länge bor i Rudboda nära Bosön.

Läs mer »

Sportdryck, vatten och bananer i mängd

Att förse löparna med vätska har alltid varit en viktig uppgift och en logistisk utmaning. I det första Lidingöloppet 1965 serverades blåbärssoppa och vatten med sockerlösning som forslades ut i 50-liters mjölkflaskor. Ett halvt sekel senare handlar det om tankbilar och totalt nästan 100.000 liter vätska under Lidingöloppshelgen.

Läs mer »

Roger är mest och bäst i Lidingöloppet

Roger Antonsson från Solvikingarna i Göteborg har sprungit Lidingöloppets 30 km samtliga 49 gånger och klarat medaljtiden 2.15 i mer än hälften av loppen. Med det är han meste och bäste Lidingöloppslöparen genom tiderna.

Läs mer »

Lidingöloppet on Tour breder ut sig över landet

Utvecklingen av Lidingöloppet som evenemang är något som IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK jobbar hårt med. I det ingår ett samarbete med dussintalet långloppsarrangörer ute i landet under namnet Lidingöloppet on Tour där Staffan Movin, ordförande i Lidingöloppet sedan 2009, är drivande.

Läs mer »

Lidingöloppet pionjär även på damsidan

Damklassen infördes 1967 och genom åren är Grete Waitz det största namnet men flera svenskor har också vunnit Lidingöloppet.

Läs mer »

Med Grönsta gärde som ansvarsområde

Jesper Svedberg, 40, är orienterare i IFK Lidingö SOK och intensivt involverad som funktionär i Lidingöloppet sedan 1998. Detta som en av två ansvariga för målområdet.

Läs mer »

Alla vinnare män 30 km

Lewis Korir är ensam om att ha tre raka segrar (2011-2013) och den ende utöver Mustafa Mohamed om att ha tre första platser.

Läs mer »

Start

Den första upplagan av Lidingöloppet genomfördes i hösten 1965 och förhoppningen var att det skulle bli löpningens Vasalopp, det vill säga ett långlopp för som alla kunde vara med i. Och så blev det! Genom åren har det vuxit enormt på alla sätt.

Läs mer »

Lidingöloppets arrangemang