”Jag blir lycklig när jag ser alla som rör på sig!”

Ann-Mari Hevreng är född och uppvuxen i Trondheim, Norge, och kom med sin man till Sverige som 24-åring 1960 för att söka jobb. Och blev kvar. Först bodde de i Alvik och från hösten 1960 på Lidingö där hon sedan länge bor i Rudboda nära Bosön.

”Jag blir lycklig när jag ser alla som rör på sig!”

I Lidingöloppet har hon haft en rad olika funktionärsuppgifter under de cirka 40 år hon varit involverad i loppet. 

Det började med nummerlappar

– Det var när vår mellanson Erik började spela fotboll i IFK Lidingö som jag 1972 började hjälpa till vid nummerlappsutdelningen som då var i Hersby skola, säger Ann-Mari.  

Hon och den sedan länge bortgångne maken Tore har tre barn, Titti, Erik och Lars där Erik höll på med fotboll och bordtennis och Erik med medeldistanslöpning medan hundar var Tittis stora intresse. Genom Lars friidrottsintresse blev Ann-Mari snabbt engagerad i IFK Lidingö Friidrott där hon också sitter i styrelsen sedan 1980-talet.

– Som funktionär för Lidingöloppet har jag jobbat vid nummerlappsutdelningen, efteranmälning och omseedning, starten och sedan några år vid nummerlappsutdelningen igen. Sedan 2008 ansvarar jag för matbespisningen av alla funktionärer på Grönsta och det är min reträttpost! Nu är jag så gammal så nu byter jag nog inte funktionärsuppgift igen, säger Ann-Mari och skrattar.

 

”Det är fortfarande lika kul”

Hon har jobbat kameralt och som förskolelärare och engagemanget i IFK Lidingö blev en fritidssysselsättning genom barnen som sedan länge slutat men Ann-Mari är kvar i gemenskapen.

– Jag känner Lidingöloppet som mig själv! Och det är fortfarande lika kul! Roligast av allt är att se LidingöRuset för förståndshandikappade på fredagen. De är i alla åldrar och alla är så glada att få vara med! Jag blir lycklig när jag ser dem!

– I Lidingöloppet jobbar alla mot samma mål och det finns något att göra för alla oavsett vilken fas i livet man är i.

Anna-Mari är givetvis också på plats även i det 50:e Lidingöloppet 2014.

– Då springer fyra av mina barnbarn!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer