Mustafa Mohamed åter på Lidingöloppets startlinje

2008 års segrare i Lidingöloppet 30km var Mustafa ”Musse” Mohamed som nu 5 år senare är tillbaka på startlinjen igen. Musse deltog i Marathonloppet i Friidrotts-VM i Moskva i söndags och nu väljer han alltså att springa Lidingöloppet den 28 september.
– Jag tycker Lidingöloppet är ett riktigt roligt lopp och väljer att springa där i stället för något tidigt höstmarathon. Det blir det första loppet efter VM och det blir bra träning inför kommande lopp i höst och vinter, säger Musse.

Lidingöloppet arrangerar i år det 49:e loppet som blev fulltecknat redan den 8 augusti. I år får arrangemanget åter besök av ”Musse”, för första gången sedan han segrade år 2008.

– Det är roligt att Mustafa kommer tillbaka, han är vår störste svenske löpstjärna. Dessutom är han en inspiration både för eliten och motionärerna, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare Lidingöloppet

När ”Musse” sprang 2008 kom han i mål som segrare, på tiden 1:37:10 vilket är den bästa svenska tiden på Lidingöloppet 30km genom alla tider.

– Jag tror och hoppas att jag är bättre nu än 2008, att jag är bättre genomtränad för den här typen av sträckor, säger Musse när han blir tillfrågad om han kan utmana sin gamla rekordtid nu när han gått över till marathonträning.

Mustafa Mohamed möter i Lidingöloppet två flerfaldiga segrare. Lewis Korir (Kenya) som vunnit de två senaste åren och Japhet Kipkorir (Kenya) segare 2009 och 2010.  De fem senast årens segrare gör alltså upp den 28 september.

 

För mer information:
Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet, 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Arrangör: Lidingöloppet som ägs av IFK Lidingö Skid- & orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom Lidingöloppet, även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 27-29 september 2013. Utöver den helgen arrangerar organisationen även Runners World Lidingö Ultramaraton, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour.

 

www.lidingoloppet.se  | www.blodomloppet.se  | www.ultra50k.se  | www.lidingoloppetmtb.se

www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell  | www.funbeat.se/a/lidingoloppet

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer