Pressrelease 11/6 2014

Måndagen den 16 juni kommer Lidingöloppet on tour till Gävle. I Bolougnerskogen kommer det att bli löplopp på 10 km som är seedningsgrundande till Lidingöloppet. Det är 3:e året i rad som Lidingöloppet besöker Gävle och antalet deltagare har ökat år för år.

- Intresset för Lidingöloppet on Tour är större än någonsin i Gävle. Vi märker att många vill vara med och springa. En av anledningarna tros vara det faktum att Lidingöloppet firar 50 lopp i år och många vill ta del av Jubileumet. Det tycker vi på Lidingöloppet är väldigt roligt, säger Niklas Andersson Projektledare för Lidingöloppet on Tour.

Loppet arrangeras tillsammans med Hemlingby LK och hittills är det c:a 200 löpare föranmälda. Det går att anmäla sig fram till och med fredag 13/6 på Lidingöloppets hemsida. Det finns också möjlighet att anmäla sig direkt på plats på måndag till förhöjd avgift.

Loppet 2013 bjöd på snabba tider där bl.a. snabba Akbit Gebrekal som etablerade sig som en topplöpare i Sverige under 2013. På damsidan var det den duktiga skidåkaren Annika Löfström som var snabbast.  

Start och mål är vid utomhusscenen i Boulognerskogen, parken som ligger nära de centrala delarna av Gävle. Banan går sedan mestadels på terrängspåret i Kungsbäck som tidigare härbärgerade I14. Underlaget är ca 1,8km parkväg och 750m asfalt, resterande del av de 10kilometrarna är lättsprungen terrängbana dock med några mindre backar bland annat Böcklingbacken.

Alla löpare som deltar har chansen att vinna fina priser från Lidingöloppet och dess partners. Bl.a. lottas det ut startplatser till det redan fulltecknade Lidingöloppet 30km.
  
Lidingöloppet och Hemlingby LK hälsar alla varmt välkomna den 16 juni!

För mer information – press@lidingoloppet.se

 

Välkomna till Lidingöloppet on Tour – I ett spår nära dig

Arrangör: Lidingöloppet som arrangeras av IFK Lidingö Skid- & Orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom Lidingöloppet on Tour, även Lidingöloppet, Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 26-28/9 2014. Utöver det arrangerar organisationen även Stockholm Tunnel Run 2014, Lidingöloppet Ultramaraton, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm)

www.lidingoloppet.se  | www.blodomloppet.se  | www.ultra50k.se  | www.lidingoloppetmtb.se

www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell  | www.funbeat.se/a/lidingoloppet

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer