Pia Isaksson erhåller Årets Funktionärspris 2022!

Ingen kan vara mer förtjänt av ett hederspris än en person som själv har firat närmare 4 000 pristagare! Det faller sig därför naturligt att Lars Eric Dahlstedts Funktionärspris 2022 tilldelas Pia Isaksson - Lidingöloppets prisansvariga, som under 18 år har uppmärksammat deltagare på den stora scenen!

Pia Isaksson erhåller Årets Funktionärspris 2022!

I en intervju delar Pia sin erfarenhet som funktionär under TCS Lidingöloppshelgen - en resa som präglas av idrottsglädje och firande av rörelse i alla former:    

Hur gick det till när du först blev funktionär för TCS Lidingöloppet - och vilka funktionärsroller har du sedan dess haft genom åren?
– Jag är friidrottare i botten och när jag bytte klubb till IFK Lidingö så var en av uppdragen vara funktionär på TCS Lidingöloppet. Jag har varit efterlöpare, tagit hand om väskinlämning, lämnat ut nummerlappar, varit kranskulla och de sista 18 åren har jag haft hand om prisutdelningen.


Vilket år som funktionär och huvudfunktionär har varit mest spektakulärt och minnesvärt?
– Kan inte säga något år direkt, men att se alla som kommer i mål på TCS Lidingöruset är en sån glädje - man blir varm i hjärtat. Och de åren som Markoolio uppträdde på scen för deltagarna i TCS Lidingöruset är ett härligt minne, liksom när prins Frederik av Danmark sprang 3-milen år 2015.

Du har en speciell roll som prisutdelare på den stora scenen - vilken stämning brukar du vilja skapa och vad vill du att pristagare och publik ska minnas från upplevelsen?
– Jag har hjälp av en bra speaker som gör att stämningen blir på topp, jag har den lätta uppgiften att se till att alla får rätt priser.


Vilken känsla brukar du vakna du upp med under den första loppdagen - och hur brukar du känna dig när helgen är över?
– Hela helgen är en fest man vaknar med glädje varje morgon på loppdagarna och man är helt slut på kvällarna


Vilka är dina främsta argument för att bli funktionär under TCS Lidingöloppshelgen?
– Kul, gemenskap och all den glädje som alla löparna ger gör att det blir roligt att vara funktionär. Motivering av Pia Isaksson som 2022 års vinnare av Lars Eric Dahlstedts funktionärspris

2001 utsågs IFK Lidingös friidrottssprinter Pia Welin till den 30:e kranskullan i Lidingöloppet.

Fyra år senare, 2005, åtog sig Pia, nu med efternamnet Isaksson, att ansvara för loppets prisutdelningsverksamhet under de tre tävlingsdagarna efter Dagny Blomgrens frånfälle.

Uppdraget innebär att vara den sammanhållande personen som möjliggör firandet över tre dagar av samtliga pristagares fina prestationer. Pia har full kontroll på logistiken både bakom, bredvid och på scen när priser delas ut av Lidingöloppets olika prisutdelare.

Med sitt speciella lugn, trygghet, engagemang och kunskap sprider Pia en harmoni kring allt hon är delaktig i både i och runt scenen, för såväl pristagare som funktionärskollegor. Pia Isaksson tilldelas Lasse Dahlstedts funktionärspris 2022. 
Läs mer: 
Bli funktionär under TCS Lidingöloppshelgen >
Tack till alla som gjorde 2022 års arrangemang möjligt! > 
Om Lidingöloppet >

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer