Häng med Ewerlöf & Szalkai mot TCS Lidingöloppet 2023

Nu är träningsprogrammen mot 2023 års upplaga av TCS Lidingöloppet redo att peppa och guida löparna. Det 22 veckor långa programmet startar på måndag den 24 april.

 

Nu lanserar vi träningsprogram till årets TCS Lidingöloppshelg

Lidingöloppet har arrangerats årligen sedan 1965 och är världens största terränglopp med närmare 45 000 deltagare varje år. Det anses också vara ett av världens mest utmanande lopp, något som kräver noggranna förberedelser av deltagarna.

Tillsammans med löparprofilerna Anders Szalkai och Malin Ewerlöf samt Runner’s World lanserar Lidingöloppet, i samarbete med den digitala träningsplattformen Twiik, nu därför sex olika digitala träningsprogram för den som vill förbereda sig väl inför loppet – baserade på målsättning och distans.

”Lidingöloppet är en riktig utmaning med sin kuperade terräng. Med rätt förberedelser och träning kan man få ut mycket och planera sin löpning optimalt för loppet” säger Anders Szalkai.

Programmen utgår från att man kan träna tre löppass i veckan, oavsett vilken nivå man är på och oavsett vad man har för mål. Programmen innehåller särskilda fokuspass, placerade på tisdag, torsdag och söndag varje vecka. Deltagaren kan dock välja de pass som känns mest inspirerande och även välja till pass om man har de snabbaste tidsmålen.

”Man behöver såklart inte strikt följa vilka dagar passen kommer på – träningen kan anpassas till löparens vardag. Oavsett hur man tränar är regelbunden, kul och varierad löpträning det viktigaste – kontinuitet är A och O” fortsätter Anders Szalkai.

Programmen lanseras på den digitala plattformen Twiik. Deltagarna får instruktioner via Twiik-appen och kan registrera sina löprundor och resultat både direkt i appen och via till exempel löparklockor.

Träningsprogrammen kostar 389 kronor och finns tillgängliga på Twiik. Programmen är 5 månader långa och startar den 24:e april men kan köpas redan nu. Det finns program för 4 olika tidsmål för 30 km och för 2 olika tidsmål för 15km.

Missar man uppstarten av programmen går självklart att hoppa på något senare utan problem. Första veckorna innebär främst en uppstart, så är man redan igång med sin löpning är det enkelt hoppa in även en bit in i maj månad.

Om coacherna

Coacherna Anders Szalkai och Malin Ewerlöf har gedigna bakgrunder som löpare på hög nivå, men har båda två efter sina karriärer jobbat vidare som tränare för motions- och elitlöpare. Både Malin och Anders har sprungit Lidingöloppet flera gånger. Anders bästa tid på tremilen är 1.41 och Malin inledde faktiskt sin löparkarriär redan som 7-åring i Lilla Lidingöloppet.Trots inriktning mot kortare tävlingsdistanser på elitnivå har Malin varit snabbaste tjej flera gånger på tremilen som "motionär" med imponerande 1.57 som bästa tid.

Båda coacherna har erfarenhet av att anpassa träningen utifrån löparens nivå och målbild, och känner alltså väl till Lidingöloppets unika egenskaper med dess utmanande bansträckning.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA DINA TRÄNINGSPROGRAM INFÖR ÅRETS LOPP!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer