Loppinformation

En svårslagen utmaning med branta stigningar, sluttande stigar, flacka ängsmarker och svårslagna vyer. En oslagbar kombination av adrenalin och fantastisk naturupplevelse, för hela familjen.
Varmt välkomna till Bruksvallarna den 13 juli, 2024.

Loppinformation

Klasser & starttider

M10/K10 – män/kvinnor från 11 år
Barn mellan 9-10 år får delta tillsammans med vuxen. Målsmans underskrift krävs. Kontakta info@lidingoloppet.se för anmälan
Starttid: 10:30

M20/K20 – män/kvinnor från 17 år
Starttid: 10:15

M30/K30 – män/kvinnor från 17 år
Starttid: 10:00

Barnloppet - alla barn från 0-10 år
Starttid: 14:00

Vätskekontroller

Oavsett lopp är våra distanser respektingivande för de allra flesta. Eftersom du kommer att springa under en längre tid, gäller det att fylla på med vätska och energi. Planera ditt vätske- och matintag både inför och under loppet. Vätskestationer finns på plats på väl angivna platser längst banan.

Banan

Banan är känd för att vara lika utmanande som varierande. Den första stigningen går längst serpentinvägar upp mot Kariknallen - som kantas av gräsmyrar, fjällblommor och en porlande bäck. Uppe på Kariknallen, 1050 möh, är det dags för sluttande stigar nedför mot ån.

Medalj 

Varje deltagare som framgångsrikt fullföljer loppet kommer att få en välförtjänt belöning i form av en medaljpins. Det är ett symboliskt erkännande av den insats som varje löpare har lagt ner under loppet. Medaljen representerar inte bara en fysisk prestation utan även den personliga triumfen över utmaningarna längs banan. Ta stolthet i att bära din medalj som ett kärt minne från ditt deltagande i detta enastående lopp.

Mat & dryck

Mat och dryck kommer finnas tillgängligt att köpa vid start/mål på Skidstadion. Även restaurang Brasserie Kerstin kommer att ha öppet, liksom Hotell Bruksvallsliden, båda ligger några minuters gångväg från start/mål.

Hitta hit

Bruksvallarna som är en del av området Funäsfjällen, är en liten by i västra Härjedalen. I närområdet ligger också byarna Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen.

Buss
Bussen Härjedalingen tar dig hela vägen från Stockholm (med flera stopp) till Bruksvallarna och Stigmyhrs Livs, ett stenkast från hotellet. När sommarens tidtabell är klar kommer det finnas länk till den här.
Reser du inom Jämtlands län till oss så går buss nr 164 hit.
Skulle du bara komma till Funäsdalen (15 km från Bruksvallarna) men inte längre så löser vi det, hör av dig till Hotell Bruksvallsliden i så fall.

Tåg
Med SJ Resplus kan du komma hela vägen fram till Bruksvallarna. Dag- och nattåg går till Östersund eller Röjans station, sedan vidare med busstransfer. När resor finns bokningsbara kommer det finnas en länk här. Skulle du bara komma till Funäsdalen (15 km från Bruksvallarna) men inte längre så löser vi det, hör av dig till Hotell Bruksvallsliden i så fall.

Flyg
Avstånd till närmaste flygplatser: Röros 8 mil, Wideröe, Vaernes International Airport, Trondheim 20 mil, Sveg 15 mil, Åre Östersund flygplats 22 mil. För hyrbil i Funäsfjällen kontakta bemata.se

Bra att veta

Parkering finns tillgänglig i Bruksvallarna, men se gärna på alternativa färdvägar hit än bilen.
Duschar och toaletter liksom värmestuga finns på skidstadion. Toalett finns även på Bruksvallarnas Sportcenter.

Välkommen till Bruksvallarna och Sveriges vackraste utmaning!

Partners

Huvudpartners

Partners

Arrangörer