Lidingöloppet i Funäsfjällen - 30 km

Välkomna till den första upplagan av Sveriges vackraste utmaning – Lidingöloppet i Funäsfjällen 30K. Loppet är fjälljuvelen i kronan, en enastående utmaning för löparna som genomför vår drömbana på imponerande 30 km i Bruksvallarna – med 840 höjdmeter att besegra.

Lidingöloppet i Funäsfjällen - 30 km

Funäsfjällen är känt för sin utmanande terräng, en bansträckning som inte bara utmanar din fysiska och mentala styrka, utan också ger dig möjlighet att fördjupa dig i den klassiska fjällmiljön. Du kommer att få utforska majestätiska fjälltoppar, slingrande gräsmyrar, trolska björkskogar och följa porlande bäckar längs vägen. Med branta stigningar upp mot Kariknallen (1050 möh) , lummiga sluttande stigar, öppna ängsmarker och hisnande vyer erbjuder detta lopp en fantastisk naturupplevelse.

Efter den branta stigningen upp mot Kariknallen väntar teknisk fjällöpning innan löparna når skidstadion igen, för att efter 10 km ge sig ut på Pilgrimsleden nedströms Ljusnan. Efter fjällbjörkskogen längst med Ljusnan väntar den långa stigningen till Rumpåsen och potatisåkrarna (här har det odlats potatis sedan 1700-talet) innan banan flackar ut och går svagt ner tillbaka mot Bruksvallarnas by och Farupsfjöset. Väl tillbaka vid Skidstadion är det dags för vätska och återigen börja stigningen mot Kariknalen med samma bana som de första 10 kilometrarna.

För att ta dig an denna utmanande 30 km långa bana behöver du en rejäl dos uthållighet. Ta chansen att utmana dig själv, njut av naturens skönhet och skapa minnen för livet på vår unika fjällbana!

Klasser

MK30 (män/kvinnor 30 km, från 17 år)

Medalj

Varje deltagare som framgångsrikt fullföljer loppet kommer att få en välförtjänt belöning i form av en medaljpins. Det är ett symboliskt erkännande av den insats som varje löpare har lagt ner under loppet. Medaljen representerar inte bara en fysisk prestation utan även den personliga triumfen över utmaningarna längs banan. Ta stolthet i att bära din medalj som ett kärt minne från ditt deltagande i detta enastående lopp.

Banan

Partners

Huvudpartners

Partners

Arrangörer