Lidingöloppet i Funäsfjällen - 20 km

Med en sträcka på 20 kilometer, som väver samman fjällens skönhet genom hela Bruksvallarna och avslutas vid den vackert belägna skidstadion, är detta lopp en pärla och kommer betraktas av många som en av Sveriges vackraste bansträckningar – med hela 530 höjdmeter.

Lidingöloppet i Funäsfjällen - 20 km

Banans karaktär är både utmanande och naturskön, och den står som ett verkligt kraftprov för alla löpare, oavsett om de är elitidrottare eller motionärer. Loppet tar löparna genom en mångfaldig terräng där flacka ängar och grusvägar varvas med sluttande stigar och branta backar. De första 5 km går upp mot Kariknallens toppstuga (1050 möh) och vyerna över Helags, Sylarna, Skars och Mittåkläppen. Här väntar teknisk fjällöpning innan löparna når skidstadion igen, för att ge sig ut på Pilgrimsleden nedströms Ljusnan.

Den skiftande terrängen skapar inte bara en utmaning för fysisk uthållighet utan också en möjlighet att omfamna den naturliga skönheten i fjällområdet. Efter en lång stigning till Rumpåsen och potatisåkrarna (här har det odlats potatis sedan 1700-talet) flackar banan ut och går svagt ner tillbaka mot Bruksvallarnas by och Farupsfjöset.

Att delta i detta lopp innebär inte bara att övervinna distansen utan även att fördjupa sig i en förtrollande fjällmiljö. Målgången vid skidstadion blir inte bara ett avslut på loppet utan också en belöning och en stund av triumf efter att ha tagit sig an de tuffa och vackra utmaningarna längs vägen.

Klasser

MK20 (män/kvinnor 20 km, från 17 år)

Medalj

Varje deltagare som framgångsrikt fullföljer loppet kommer att få en välförtjänt belöning i form av en medaljpins. Det är ett symboliskt erkännande av den insats som varje löpare har lagt ner under loppet. Medaljen representerar inte bara en fysisk prestation utan även den personliga triumfen över utmaningarna längs banan. Ta stolthet i att bära din medalj som ett kärt minne från ditt deltagande i detta enastående lopp.

Banan

Partners

Huvudpartners

Partners

Arrangörer