Intervju med 60 km löparen Magnus Askefors

Vi träffade Magnus Askefors för en pratstund där vi fick höra om hans tankar inför kommande utmaningar i september, inte mindre än Lidingöloppet 60 km utmaning!

Intervju med 60 km löparen Magnus Askefors

Magnus är en hängiven Lidingöloppslöpare genom sitt stora engagemang och deltagande på våra lopp. Han testade redan förra året att springa just 60 km på en och samma helg och har sedan tidigare genomfört jubileumsloppet 55 km, 2019. Nu är det dags igen att ta sig an jubileumsloppet 2024 som är Lidingöloppets största utmaning någonsin - 60 km. Magnus förklarar att han vill vara med i det här loppet för att se vad han själv klarar av och hur långt han faktiskt kan springa. Utmaningen i år går ut på att springa fyra av våra lopp på en och samma helg: 5 km på fredagen, 15 och 30 på lördagen och slutligen 10 på söndagen. Magnus ser fram emot en spännande och rolig utmaning som hans familjemedlemmar kommer att följa på olika sätt.

I intervjun förklarar Magnus att han tror den största utmaningen kommer att bli 30 km. I och med att 15 km springs på förmiddagen så kommer stelheten sakta men säkert att göra sig påmind när det är dags att ta sig tillbaka till starten på Koltorp. Fortsättningsvis menar Magnus att han upplever att höfter och knän tar mest stryk under långloppen. Så det gäller att fylla på med näring, vila men ändå se till att inte ”fastna” mellan loppen.

Magnus bästa tips att för att tackla Lidingöloppets berömda backar är att se till att ta några snabba gå-steg om du behöver. Det är också viktigt att ta nedförsbackarna med lagom tempo och inte trycka på allt för mycket när låren blir som mest spända. Sen är det aldrig fel att gå uppför Abborrbacken då det känns enklare och går nästan lika snabbt som att springa.

Magnus skickar gärna med tips på hur du tränar inför den stora helgen i september och då är en regelbunden träning utan pauser eller uppehåll det absolut viktigaste. Träningen behöver inte alltid göras i supersnabbt tempo och sträckan/tiden behöver inte vara lång varje gång, så länge träningen bara blir gjord.

Slutligen berättar Magnus att han ser fram emot att stå på startlinjen i september tillsammans med alla andra likasinnade personer. Han njuter av att ta del av den glädje och energi som skapas genom av alla som deltar i loppet. Där sista minuten innan startskottet skapar värmen och stämningen tillsammans med ljudet av dova fotsteg. Sist men inte minst vill Magnus uppmana alla att någon gång ta del av den atmosfär som uppstår under lopp, för det går knappt att beskriva med ord utan det måste upplevas!

Vill du se den faktiska intervjun så finns den nu ute på instagram!

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer