TCS bidrar med ytterligare donation till barnsjukhus

Tata Consultancy Services (TCS) har gjort en ny donation till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Pengarna ska underlätta barnens vistelse på sjukhuset, och donationen överlämnades i samband med TCS Lidingöloppet.

TCS bidrar med ytterligare donation till barnsjukhus

 TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och tillika en stor folkfest. Årets lopp ägde rum den sista helgen i september, och under tävlingshelgen passade titelsponsorn TCS på att – för åttonde året i rad – överlämna en donationscheck till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Stödet till sjukhuset är ett resultat av TCS stora engagemang i hälsa, utbildning och samhälle. Engagemanget går som en röd tråd genom TCS företagskultur, och har varit vägledande för bolaget i mer än 150 år.

Donationerna har hjälpt Astrid Lindgrens Barnsjukhus med modern och interaktiv teknik, bland annat att göra en av sjukhuskorridorerna till en levande och spännande upplevelse för sjukhusets unga patienter. Dessutom har sjukhuset skaffat nya så kallade ljudkuddar, som hjälper barn att lyssna på musik eller sagor. På sjukhusets lekterapiavdelning har även ett sensorrum och en interaktiv projektorvägg installerats.

Under TCS Lidingöloppet ges också sjukhusets personal möjlighet att springa något av loppen tillsammans med TCS. En av dem som gjorde detta var lektreaputen Lisa Rosell. Hon ser dagligen vilken skillnad TCS bidrag gör för sjukhusets unga patienter.

– Jag jobbar med barn som kommer till oss väldigt stressade och ledsna, och efter att ha spenderat tid i sensorrummet är de lugna och betydligt mer harmoniska än innan. Så vi på sjukhuset är väldigt tacksamma för den donation som TCS gör varje år, säger Lisa Rosell.

Avinash Limaye, TCS Nordenchef, utvecklar varför engagemanget är så betydelsefullt för ett företag som TCS:

– Att främja hälsa och välmående genom sponsorskap såväl som att bidra med pro bono-arbete och donationer är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Att då få möjlighet att stödja Astrid Lindgrens Barnsjukhus och bidra till en bättre sjukhusvistelse för barnen är något vi är oerhört stolta över, säger Avinash Limaye.

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer