Träningstips för Lidingöloppet

Planera in sommarens träningspass precis som du planerar in dina jobbmöten så att du får till träningen även när det är semester, grillkvällar, avslutningar och annat som ruckar på rutinerna.

Artikel 1

Variera din träning, spring i olika farter för att utmana ditt hjärta och på så sätt utvecklas som löpare. Vill du får extra pepp skall du hänga med i höstens löpargrupper med Runacademy då får du redan nu tillgång till deras träningsbank med en massa löppass inspelade på ljudfil som ger bra variation och enkel träning. Läs mer -  Löpargrupper - Runacademy

Regelbundenhet, försök att springa kontinuerligt hela sommaren, bättre med två pass varje vecka än inga pass en vecka och 3 pass nästa vecka.

Öka längden på dina distanspass! För att få en så behaglig resa som möjlighet längs Lidingölopsspåret är det bra om du vant kroppen vid löpningens belastning. Det är därför bra att lägga på 5 minuter varje vecka på distanspassen så du kommer upp i längre distanspass på 90-120 minuter beroende på vad du har för mål.

All träning är bra träning, får du bara till 20 minuters löpning är det bättre än ingen alls, så ta varje tillfälle att träna. På 20 minuter är det perfekt att köra intervaller, till exempel 10x 1minut snabbt med 1 minut jogg.

Lycka till med din träning!

Läs mer om erbjudandet här. 

Våra partners

tcs TATA Consultancy Services

Leverantörer och Lidingöloppets vänner

Arrangörer