VTSS Djurgården

Den virtuella Terrängseriens åttonde lopp sker på Djurgården och runt Djurgårdskanalen som mäter 8,8 km. Din utmaning blir att springa segmentet så snabbt du kan, närsomhelst under den kommande veckan, 8-14 juni. 

OBS! Ett vägarbete vid Manilla gör att bansträckningen blir något speciell vid platsen. Se bild nedan!

Vi samlar resultaten och skapar en resultatlista när veckan är slut där fina priser står på spel. Se vad du kan vinna här:

Deltagandet är gratis. Vårt syfte med detta är att få Stockholm på fötter under en tid då det är viktigare än någonsin att röra på sig.

Håll avståndet till andra löpare såväl i sid- som i djupled så riskerar vi inte onödig smittspridning!

Nedan finner du det aktuella stravasegementet:

Annorlunda bansträckning vid Manilla:

Pga ett vägarbete på strandpromenaden söder om Manilla så behöver man avvika från denna, springa en bit på Djurgårdsvägen innan man återvänder ner på strandpromenaden i höjd med Manillaskolan. Se skiss ovan. Läs in dig på förändringen innan du ger dig iväg så att du att du vet hur du ska springa och inte blir överraskad.

Du behöver registrera dig på Strava, antingen på nätet eller via mobilapp och söka upp Lidingöloppets klubb på Strava och bli medlem. När du är registerad, och medlem i klubben blir du per automatik deltagare i VTSS och kan vara med och tävla om priserna. Läs mer om hur det fungerar här

Med bil

Starten ligger vid Djurgårdsbron, strax öster om norra brofästet. Om du åker längsmed E4:an, fortsätt genom Norra Länken. Ta av vid avfart E20/Tallinn/Frihamnen. Fortsätt på Södra Hamnvägen och ta dig sedan vidare mot Djurgården via Tegeluddsvägen, Lindarängsvägen och Oxenstiernsgatan till Djurgårdsbron. Parkera antingen på Östermalm eller på Djurgårdssidan. Det går såklart också att köra genom stan via Strandvägen.

Med t-bana/spårvagn/buss

Om du vill ta t-banan så är det bäst att ta röda linjen mot Ropsten, kliva av vid Karlaplan och sedan promenera nedför Narvavägen tills du kommer ner till Djurgårdsbron. Alternativet är att ta Spårväg City från T-Centralen till hållplats Djurgårdsbron, resan tar ca 13 minuter. Du kan även ta buss 69 mot Kaknästornet och kliva av vid Djurgårdsbron.

Annorlunda bansträckning vid Manilla:

Pga ett vägarbete på strandpromenaden söder om Manilla så behöver man avvika från denna, springa en bit på Djurgårdsvägen innan man återvänder ner på strandpromenaden i höjd med Manillaskolan. Se skiss samt bilder nedan. Läs in dig på förändringen innan du ger dig iväg så att du att du vet hur du ska springa och inte blir överraskad. För säkerhets skull har vi satt upp snitslar som ska hjälpa dig att hitta rätt!

 

START:

Starten på Djurgårdsbanan är där gångvägen längsmed Djurgårdsbrunnskanalen lämnar Strandvägen och viker av mot vattnet.

Djurgården start

MÅL:

Målet är den s k Blå Porten som ligger på andra sidan Djurgårdsbron.

Djurgården mål

Slutliga resultat VTSS etapp 8,  Djurgården runt 8,6km

Notera att resultaten nedan är hämtade från Stravas officiella sammanställning för segmentet i fråga. Om du inte hittar ditt resultat så kan det bero på olika saker men kontakta isåfall oss på info@lidingoloppet.se så får vi kika på varför din sluttid inte syns i denna lista.

Denna veckas priser (8,5 km Djurgården):

Snabbaste tjej och kille:

Startplats till valfritt lopp i 2020 års TCS Lidingölopp

Vinnare herr: Tim Robertson, 24.00

Vinnare dam: Emma Bjessmo, 32,41

Utlottade priser, 1 st:

1 st förpackning Ormsalva

Vinnare: Susanne Sjöström

Fotopris: (tilldelas den som fotar sig själv i samband med etapp samt hashtaggar #vtss
1 st Flowmat från Flowlife
Vinnare: @peter_br

Lidingöloppet arranged in cooperation with