Saucony We Who Run Club tar dig i mål på TCS Lidingöloppet!

01/09/2020

Sauconys uppskattade träningscommunity We Who Run Club kickades igång i början på sommaren och samlar digitalt omkring 2500 löpare i hela Sverige! Tillsammans med Runners World Sverige vill de inspirera och motivera alla löpare i Sverige oavsett ålder och nivå.

Read more »

Ord från Generalsekreteraren: Ha tålamod lite till!

17/08/2020

Ni är många som väntar på utlovat besked om TCS Lidingöloppet 2020. Vi har arbetat hårt för att kunna presentera både en Hemma-variant och en Lidingö-version, där du kan komma till Lidingö och springa utifrån slottider som vi infört för att hjälpa till att ta ansvar för att inte öka smittspridningen.

Read more »

Lidingöloppsredaktionen tipsar:

17/08/2020

Även om vi fortfarande inte vet hur TCS Lidingöloppet 2020 kommer att se ut så handlar det i grund och botten om samma sak: Att springa ett Lidingölopp! I väntan på besked så vill vi inte att du skall förlora fokus på det löparmål du satte i början av säsongen. Eller varför inte sätta ett löparmål nu? Du hinner! Här ger Lidingöloppsredaktionen tips på hur du snabbast kommer i Lidingöloppsform.

Read more »

Malin Ewerlöf och Lasse Persson övervinner ”sista milen” i VTSS etapp 10

28/06/2020

Varje löpare som passerar mållinjen i Lidingöloppets 30km eller 10km kan stolt hissa segerflaggan. Utmed den skoningslösa ”Sista milen” som avslutar båda loppen tvingas varje deltagare att gång på gång att besegra sin trötthet och övervinna sina inre tvivel. Oavsett placering går varje löpare i slutet i mål som en vinnare. När VTSS går in på den sista etappen utmed ”sista milen” träffar vi två av dessa segrare i form av motionären Lasse Persson och elitlöparen Malin Ewerlöf, som beskriver sina erfarenheter av den tuffa banan.

Read more »

Vi ställer inte in, vi ställer om!

22/06/2020

Tillhör du de som, precis som vi, går och längtar efter höstens TCS Lidingöloppshelg och har undrat om den blir av? Vi kan nu lugna dig. TCS Lidingöloppet 2020 kommer att bli av. Vi ställer inte in. Vi ställer om! Till världens längsta TCS Lidingölopp! Och vi hoppas att du ställer upp – i dubbel bemärkelse. 

Read more »

Sofia Öberg om fördelarna med virtuell löpning i VTSS etapp 8

15/06/2020

Under normala förhållanden skulle ängarna runtom Djurgårdsbrunn vid den här tiden koka av löpare. Blodomloppet, med start och mål vid Djurgårdsbrunn, är en årlig samlingsplats för tävlingsnerver, löpglädje och gemenskap, då hundratals löpare genomför det natursköna loppet på 10km. Men den rätta tävlingskänslan kan även infinna sig när man springer på egen hand!  När Sofia Öberg genomför etapp 8 av VTSS runt Djurgården visar hon att folksamlingar inte är en nödvändighet för att hitta tävlingsfokus. I själva verket finns det vissa fördelar när tävlingen är virtuell.

Read more »

VTSS möter supermotionärerna i VTSS Etapp 9

21/06/2020

Under de åtta tidigare VTSS-etapperna har vi mött elitaktiva, inspiratörer, artister och andra som ger Lidingöloppet sin festliga särprägel. Under Etapp 9 möter vi några av de som verkligen gör Lidingöloppet till en folkfest i en egen klass - nämligen supermotionärerna! Lidingöloppet skulle inte vara en festival i löpform utan den sprudlande energi som genereras i mötet av tusentals motionslöpare. Den här veckan har vi haft förmånen att träffa fyra av dem som har hjälpt till att flytta VTSS-folkfesten till Strava.  

 

Read more »

Paul Svensson tipsar om kost och hälsa i VTSS etapp 7

03/06/2020

Veckans VTSS-gäst och inspiratör Paul Svensson har en holistisk syn på hälsa. Som jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock”, kock i Tv4, kokboksförfattare och föreläsare är han en känd profil inom kosthållning. Hans passion för folkhälsa sträcker sig dock mycket längre än så. Under tiden som han ställer upp i VTSS etapp 7 beskriver han löpningens betydelse för en balanserad livsstil, och tipsar om vad man kan äta för att få ut det mesta av löpträningen.

Read more »

Mustafa Mohamed visar vägen i VTS Göteborg

03/06/2020

Lidingöloppets Virtuella Terrängserie (VTS) i Göteborg är i full gång. Veckans inbjudna gäst och inspiratör är ingen mindre än Mustafa ”Musse” Mohamed – flerfaldig Lidingöloppsvinnare och en av Sveriges främsta löpare genom tiderna. I samband med att han springer VTS Göteborgs 10km-etapp i Skatås passar han på att komma med råd till andra som vill ta sig an utmaningen.

Read more »

Nu lanserar vi den nationella Virtuella Terrängserien

29/05/2020

Bristen på tävlingar har gjort att suget efter löptävlingar kanske är större än någonsin tidigare. För att mätta det stora tävlingssuget som uppstått ger sig TCS Lidingöloppet ut på en virtuell sommarturné, från Malmö i söder till Umeå i norr.

 

Read more »

Hitta din egen löpform med Bara Vanlig

31/05/2020

Lidingöloppshelgen är en folkfest som firar löpform i alla dess former. En grupp som fortsätter att uppmärksamma löpformer under resten av året är Bara Vanlig - löpargruppen för individer med funktionsvariation. I år kommer Bara Vanlig att stödja Lidingö Ruset och Rullet, och som inspiration innan dess har vi fått följa med gruppen när de genomför TVSS etapp 6 i Hellas.

Read more »

Hitta din glöd och gnista med Emma Bjessmo i VTSS etapp 6

28/05/2020

Energin sprakar om Emma Bjessmo när hon ger sig ut på VTSS etapp 6 vid Hellasgården. Trots att hennes säsong inom elitorientering – inklusive VM i Danmark – har ställts in, beskriver hon att VTSS har givit henne ny ”glöd och gnista” för att hålla igång tävlingsandan och att utmana sig själv i löpspåret. Den här ”gnistan” tycks ha satt igång en inre ”löpeld” hos Emma, som hittills har vunnit fyra av de fem senaste VTSS-etapperna – trots hårt motstånd och skoningslös terräng

Read more »

Spring in våren med Bryan Keely i VTSS etapp 5

19/05/2020

Visst gör det ont när tävlingsplaneringen brister. Men det betyder inte att man måste tveka på vårsatsningen. Eftersom ”Vårmilen” ställdes in i maj bjuder VTSS den här veckan in till en löputmaning på samma bana på Lidingö – av många klassad som vårens vackraste millopp.  Utmed 10 kilometer följer VTSS etapp 5 makalösa vårlandskap på vindlande vägar genom samhälle och skogterräng. Som guide och inspiratör har vi med oss IFK Lidingö SOK:s VM-meriterade orienterare Bryan Keely, som visar hur man får ut det mesta av löpupplevelsen.

Read more »

Dogge Doggelito tar med Lidingöloppsfesten till Lida i VTSS etapp 4

13/05/2020

Ingen sprider energi som Dogge Doggelito. Under Lidingöloppet 2019 firade och peppade han deltagare i Lidingöruset och Lidingörullet, och fick hundratals trötta medaljörer att dansa loss framför den stora scenen. När Lidingöloppet den här veckan flyttar från Lidingö till Lida i södra Stockholm är Dogge tillbaka för att själv springa VTSS etapp 4. Den här gången visar han hur man firar och peppar sig själv genom stora utmaningar.

Read more »

Vi rullar in ny partner

11/05/2020

TCS Lidingöloppet gasar på och inleder ett nytt samarbete med Bra Bil för att marknadsföra Volvo i samband med TCS Lidingöloppet. "Bra Bil och Volvo blir starka partners till TCS Lidingöloppet och viktiga pusselbitar i vårt arbete att utveckla och förbättra tävlingen för både löpare och publik", säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Read more »

Petra Månström om löpningen som vardagsglädje i VTSS etapp 3

07/05/2020

När VTSS går in på etapp 3 flyttar landskapet från skog till stadsterräng. Veckans bana på 8,7 kilometer runt Kungsholmen passar bra för alla som söker en lagom tuff utmaning på lättlöpt underlag i en bekväm närhet till city. För den som vill ha en extra sporre för att anta utmaningen bjuder dessutom journalisten, löpcoachen och influencern Petra Månström den här veckan på sina bästa tips på hur man gör löpningen till ett glädjeämne i vardagen.

Read more »

Charlotte Schönbeck provlöper VTSS etapp 2

30/04/2020

Alla som just nu lär känna Lidingöloppet genom VTSS får samtidigt stifta bekantskap med ”löpglädjen” – den paradoxala lyckokänsla som kan uppstå under en hård utmaning i löpspåret. När VTSS ger sig in på etapp 2 ges goda förutsättningar att möta känslan på djupet.

Read more »

Simon Sundström: "Det började med Lidingöloppet"

28/04/2020

Simons meritlista är lång, han sitter inne på både Junior EM brons 3000m och SM guld 3000m hinder. Sedan 2018 springer han för Saucony och är en del av Team Saucony Nordics. I en öppenhjärtlig intervju med Saucony berättar han bl.a  att hans många år på Lidingöloppsbanan har gjort honom till en bättre banlöpare "det även hjälpt mig lära känna mig kropp och var mina gränser går".

 

Read more »

5 tips för att bibehålla löparformen, i samarbete med Flowlife

15/04/2020

Det är viktigare än någonsin att röra på sig, inte minst för att stå förbered när du väl får stå på startlinjen igen (förhoppningsvis i september). Det helt enkelt livsviktigt att hålla igång, dels för att undvika skador och kunna njuta av löpupplevelsen men inte minst för att hålla humöret uppe i dessa tider.

Read more »

Nu lanserar vi Virtuella Terrängserien Stockholm - VTSS!

17/04/2020

Saknar du också känslan av att få springa ett lopp? Känslan av att få mäta dina krafter mot andra på en utslagsgivande skogsbana? Kanske även att ha chansen att vinna något pris? Eller kanske du bara vill hålla dig frisk, pigg och motståndskraftig?

Read more »

Naturen finns där för dig!

30/03/2020

Vi är tacksamma för att naturen står stadigt där den står, i en tid som denna skall vi löpare vara glada för att sporten vi valt kan utövas enskilt, ute i naturen. 

 

Read more »

Vilken blir din löputmaning under 2020?

22/01/2020

Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangerar ca 20 olika lopp för att få fler människor att röra på sig.  Vi har ett lopp för alla- så att just du skall kunna utmana dig på din distans! Vilken utmaning blir din utmaning?

Read more »

Information med anledning av Coronaviruset

11/03/2020

TCS Lidingöloppet har idag tagit del av Folkhälsomyndighetens rekommendation om att inga allmänna sammankomster med fler än 500 personer ska få hållas.Vi kommer inom kort att återkomma med information till våra deltagare och övriga intressenter kring vad som gäller för våra kommande evenemang via vår hemsida samt via våra sociala medier.

Read more »

Så lyckas du med din löputmaning!

23/01/2020

Januari brukar för många innebära en nystart och att komma in i nya mer hälsosamma rutiner, som ofta innebär att träna mer. För att få det hållbart gäller det att ditt löparmål är rimligt så du klarar av att hålla i det hela året. För det allra viktigaste är att få till regelbundenhet för att utvecklas. Runacademy har vill därför tipsa om tre saker som kan hjälpa dig att nå din löparutmaning 2020

Read more »

Cecilia Gyldén tar över TCS Lidingöloppet

05/12/2019

Cecilia Gyldén blir ny generalsekreterare för Lidingöloppet. Hon kommer närmast från en tjänst som enhetschef på LRF, där hon arbetat med medlemsutveckling och försäljning. Hon har tidigare även arbetat som klubbchef i IFK Lidingö Friidrott.

Read more »

Albert vill få barn i rörelse

02/07/2019

Barnens Digitala Mattelärare Albert blir ny officiell huvudsponsor till barn- och ungdomsloppen under Lidingöloppshelgen. Detta innebär samtidigt att Albert erbjuder samtliga under 16 år att delta kostnadsfritt vilket förhoppningsvis skall locka ännu fler till rörelse.

Read more »

Lidingöloppet 55- resultat!

30/09/2019

Lidingöloppets 51 #lidingölegender

Igår (söndag 29 september) sprang 51 #lidingölegender över mållinjen på Rosa Bandet- loppet. Dessa legendarer hade då gjort 3 målgångar på 2 starter och blivit de första att genomföra Lidingöloppets tre största lopp under en och samma helg. Historia har skrivits! 

Read more »

Cross Country Conference

19/08/2019

Vad kan Sveriges löpare lära av Wolfgang Pichler och skidlandslagets Frida Karlsson?

I samband med årets Lidingöloppet arrangeras ett terränglöpningsseminarium – XCC, Cross Country Conference – på Bosön. Programmet är fylligt och föreläsarna välkända. Eller vad sägs om demontränaren Wolfgang Pichler och årets verkliga stjärnskott inom längdåkning Frida Karlsson.

Read more »

Ett leende Lidingölopp

25/06/2019

Med förväntansfulla steg på väg till starten på Koltorps Gärde dansar hon sig fram till låten “Run away with me”. Den gröna omgivningen delar hon med till synes positiva människor, sin familj och framförallt med känslan av fri löpning. Därefter springer Lisa Ring iväg mot en ny upplevelse och utmaning.

2015 var första året som Lisa deltog i TCS Lidingöloppet . Dagen innan spelade hon upp låten då hon ledde ett gymnastikpass och berättar att det sedan dess är den här låten men också musiken rytm som tagit henne genom fyra stycken raka Lidingölopp över 15 kilometer. Själv ställer hon sig frågan “När blir det 30 kilometer?” , men låter samtidigt nyfikenheten hållas ett tag till.

Read more »

Fördelar med semesterlöpning

25/06/2019

Semester kopplar man ofta samman med att ta det lugnt och vila. Nu är det tid för lata dagar för att återhämta sig från årets stress. Säger man då ordet träna är det många som ryggar ifrån och undrar varför. Inte ska man behöva träna under semestern? Här listar Runacademy några fördelar med varför du just ska träna under semestern!

Read more »

Succéstart för We Who Run Club - Lidingö

26/06/2019

Söndagne den 16 juni startade löparcommunity ”We Who Run Club – Lidingö”. Gruppen där Saucony tillsammans med Runner´s World bjuder på inspirerande och målinriktad träning under sommaren ända fram till TCS Lidingöloppet.

Read more »

Snart rullar vi i Karins backe

25/06/2019

Nästintill varje dag möts människor runt om i hela Sverige för att träna tillsammans. Löp-grupper finns det många, stora som små, kommersiella eller lite mer personliga. Man lägger uppmärksamheten på det som människan snabbt kan ta på - att utveckla fart och rörelsemönster.

För Niclas är visionen ännu större. Pulsen slår kontrollerat och starkt när han berättar om den strävan som kommer att tillföra en samhällsförändring. Han uttrycker också sin passion till att skapa något som känns i hjärtat på varje löpare.

Read more »

Lidingö Skolstafett Järva

07/06/2019

Onsdagen den 5 juni gick Järva-Stafetten av stapeln och bjöd på mycket liv, rörelse och löparglädje främst representerat av barn i låg och mellanstadieklasser. Stafetten arrangeras av Lidingöloppet i projektledning av den jag delar dagens kaffekopp med - Mårten Westberg från Akalla RUN.

Read more »

Familjesemester och träningsresa - Hur går det ihop?

25/06/2019

Äntligen semester! Äntligen en paus från vardagens måsten och rutiner. Tid att umgås med hela familjen och tid för återhämtning. Äntligen tid för träning! Låter det som en osannolik kombination? Nej då, inte om man åker till något av Vings Sunwinghotell. Där finns nämligen allting som man behöver för att skapa sin egen träningsresa. Oavsett när på säsongen man har möjlighet att resa.

Read more »

Malin älskar sista milen

23/05/2019

Året är 1989 och platsen är Stavanger i sydvästra Norge. I luften hägrar Världsmästerskapen i terränglöpning. En då, 17-årig Malin Ewerlöf står på startlinjen, redo inför 4 kilometer myr, sand och sten. In på andra varvet på banan som var 2 x 2 kilometer sprang Malin mitt i en backe, ovetandes ifrån alla sina på förhand svåraste konkurrenter. Loppet kom att bli ett betydelsefullt ögonblick och en minnesvärd prestation i Malins löparkarriär. 

Read more »

Löpartåget till Lidingö den 28 september

17/05/2019

Reser du till TCS Lidingöloppet 30 med SJs löpartåg kan du ta det lugnt hela vägen till Lidingö och få din nummerlapp på tåget m.m.

Read more »

Vårmilen är tillbaka!

28/02/2020

Lidingöloppet återlanserar Vårmilen

Efter ett års uppehåll återkommer den populära Vårmilen som en del av Lidingöloppets vårhelg. Vårmilen går i år av stapeln fredagen den 1:a maj med start 15.00 och blir då den naturliga starten på terränglöpningssäsongen 2020.

Read more »

Ving och TCS Lidingöloppet tar tåget till Alperna!

19/02/2020

Med tåg tar vi oss genom Europa ner till vackra Österrike för att uppleva alperna i löparskor under ledning av Malin Ewerlöf! En möjlighet att resa mer hållbart och samtidigt upptäcka Europa med likasinnade!

Read more »

Asfalt är för bilar

16/05/2019

Lidingöloppet avgörs i år för 55:e gången och vi är såklart otroligt stolta över vårt lopp. Upplevelsen av naturen, backarna och inte minst det mjuka underlaget på Lidingö är också något som står i centrum när vi nu lanserar vår nya kampanj ”Asfalt är för bilar”.

Read more »

Årets sko är här!

25/04/2019

Missa inte den specialdesignade limiterade versionen av en av SAUCONYS mest populära löparskor: Kinvara. Skons design har tagit inspiration av naturen som omger löparna under sin tur genom skogarna på Lidingö. Därför ser man detaljer av barrskogens grenar tryckt över skon ovandel. 

Read more »

Abborrbacken asfalteras hela vägen till toppen

01/04/2019

Som ett led i att underlätta för deltagare att med trötta ben inte snubbla på rötter och stenar väljer TCS Lidingöloppet att asfaltera hela Abborrbackens sträckning. Det kommer även underlätta för cyklisterna i Lidingöloppet MTB.

Read more »

Löpning och pollen - funkar det?

27/03/2019

Att träna löpning är en av de bästa investeringar man kan göra för sin hälsa. Skönt är det också, i alla fall efter ett långt och svettigt träningspass. För de med allergi och astma kan det dock vara bra med lite handfasta råd så här i pollentider.

Read more »

Olika typer av löppass

25/03/2019

Det är så lätt att man hamnar i ett gammalt vanemönster där du springer samma runda och i samma tempo. Du kommer då inte utvecklas och risken är att du tröttnar.

Hur kan man då variera träningen? Vi har valt ut tre sätt som du kan variera träningen på och som är bäst för att klara av lidingöloppet. Dessa är distans/långpass, intervaller och backträning.

Read more »

Återhämta dig efter träning och tävling med nästa generations massageprodukt Flowpillow heat

15/03/2019

Våra vänner på Flowlife släpper nu en uppdaterad Flowpillow med fler funktioner. Med tre valbara hastigheter och infraröd värme ökar friheten för din återhämtning. Massera var du vill, när du vill och hur du vill med nya Flowpillow heat!

Read more »

Härda ut vintern som cyklist

11/03/2019

Det är ganska exakt två månader kvar till Lidingöloppet MTB, som för många är den stora säsongsöppnaren. Vi vet av erfarenhet att några av deltagarna brukar gruva sig utifrån att den samlade mängden träning blivit lidande över vintern.  Men lugn, vi hjälper dig att hitta rätt, lagom till startskottet smäller av.

Read more »

Runacademy tipsar så lyckas du med vinterlöpningen

21/02/2019

Under vintern är det lätt att inte sticka ut och springa. Men våra vänner på Runacademy har listat sina bästa tips för att lyckas med vinterlöpningen. Även om det inte är så mycket snö i södra Sverige finns det nyttiga tips för alla. 

Read more »

Nya presentkort

01/02/2019

Vill du ge bort en start til någon eller önskar du dig en start till någon av våra lopp? Då finns det nu möjlighet att köpa presentkort i vårt anmälningssystem. 

Read more »

Tre tumregler för vinnande vinterträning!

24/01/2019

Löpning under vintern innebär ofta att du får ge dig ut i mörker och kyla med halkiga, opålitlig underlag. Våra vänner på Runner's World guidar dig till tre tumregler för vinnande vinterträning.

Read more »

Häng med oss i våra sociala kanaler

23/01/2019

Du vet väl om att vi finns för att inspirera dig på vägen till ditt lopp hos oss?

Read more »

Nio av tio som använde Racefox Lidingöloppet sprang fortare!

19/12/2018

Alla drömmer om att nå sitt personliga mål i TCS Lidingöloppet. Sedan 2017 erbjuder vi  och Racefox en digital coach som hjälper att sätta mål, utveckla sin teknik och få en personlig träningsplan. Man kan även använda den för att seeda dig digitalt när du vill. Tjänsten heter Racefox Lidingöloppet och nu har 700 personer prövat att träna med denna inför 2018 års TCS Lidingölopp.

Read more »

Jul och vinterträning

18/12/2018

Det är lätt att inte prioritera träningen när december och vintern. Oftast är det mycket som skall fixas och man väljer då att skippa träningen. Våra vänner på Runacademy vill därför ge sina bästa tips på varför du skall fortsätta träna under vintern.

Read more »

Ninna Engberg ny generalsekreterare för Lidingöloppet

23/11/2018

Lidingöloppet får en ny generalsekreterare i Ninna Engberg den 1 december.
– Med gedigen erfarenhet från både ideell och affärsmässig verksamhet samt ledning av förändringsarbete, besitter Ninna en unik kombination av kompetens som behövs i den utveckling och de utmaningar som Lidingöloppet står inför, säger Lidingöloppets ordförande Staffan Movin.

Read more »

Loppmånaden och världens längsta Lidingölopp är igång!

21/09/2020

Trots ett riktigt kämpigt år med många inställda planer fick vi i helgen bästa möjliga start på årets TCS Lidingölopp och Rosa Bandet-loppet.

Read more »

Program

26/09/2018

Down below you will find useful information regarding happenings during the weekend. Information for participants, spectators on Lidingö an spectators at home. 

Read more »

Start information

26/09/2018

Read everything you need to know about your race and the TCS Lidingöloppet weekend. The start authorization is sent out via e-mail and contains a QR-code for you to use when collecting your number bib. 

Read more »

Fokus på återhämtning – både mentalt och för kroppen

02/10/2018

Grattis! Du klarade det! Efter att ha sprungit långlopp i terräng är det viktigt att tänka på återhämtningen, både mentalt och för kroppen. Praktikertjänst är partner till TCS Lidingöloppet och ledde sjukvårdsinsatsen under de olika loppen. Här får du veta mer om vad du kan tänka på såhär efter att du gått i mål.

Read more »

Miljonte löparen i mål, banrekord och 726 710 kr till Cancerfonden

30/09/2018

Arrangörsklubbarna IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK kan summera det 54:e Lidingöloppet. En helg då den miljonte löparen sedan loppets början 1965 gick i mål, då damernas sexton år gamla banrekord på 30 km raderades och hela 726 710 kr samlandes in till Cancerfonden.

Read more »

Ryck i Abborrbacken avgjorde Rosa Bandet-loppet

30/09/2018

Rosa Bandet-loppet avslutade TCS Lidingöloppshelgen med en härlig fajt över 10 km. Segern gick i år till etiopiskan Alemtsehay Asefa Kasegen som ryckte ifrån Charlotta Fougberg i Abborrbacken.

Read more »

Full fart i TCS Lilla Lidingöloppet

30/09/2018

Vi har en massa barn och ungdomar med spring i benen under TCS Lilla Lidingöloppet idag.

Read more »

Napoleon tog andra raka och Sylvia slog banrekordet på 30K

29/09/2018

TCS Lidingöloppet 30K fick se en mycket glad Napoleon Solomon, Turebergs FK, upprepa sin seger från ifjol. På damsidan vann kenyanskan Sylvia Medugu på nytt banrekord.

Read more »

Terese blev den miljonte löparen i mål

29/09/2018

Sedan Lidingöloppets start 1965 har nu över en miljon löpare passerat mållinjen. Terese Artvin blev just den miljonte löparen.

Read more »

TCS Lidingöloppet 15K – hård uppgörelse mellan damerna, Abraha skoningslös i herrklassen

29/09/2018

När TCS Lidingöloppets 15 km avgjordes var norskan ​Kristine Eikrem Engeset starkast i damernas avslutning. I herrklassen hade Abraha Adhanom, Eskilstuna FI, bestämt sig. Efter tre andraplatser var det dags för en seger.

Read more »

Nu är vi igång!

28/09/2018

TCS Lidingöloppshelgen är igång! Vi kickar igång dagen med Skolstafetten, LidingöRullet och LidingRuset och en massa glada löpare vimlar runt på Grönsta gärde.

Read more »

Snart har en miljon sprungit TCS Lidingöloppet

28/09/2018

På lördag, i det 54:e Lidingöloppet, når den miljonte löparen målet på Grönsta gärde.
– Det är helt fantastiskt att så många har sprungit något av våra lopp, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

Read more »

Checklistan inför ditt TCS Lidingöloppet

28/09/2018

I helgen är det dags för TCS Lidingöloppet och din härliga löparupplevelse! Vi har listat några saker som är bra att ha koll på inför ditt lopp.

Read more »

Het uppgörelse att vänta på damernas 30 km

27/09/2018

Damernas 30 km lockar ett urstarkt startfält i TCS Lidingöloppet med de senaste två årens segrare Maria Larsson i spetsen. På herrsidan tog Napoleon Solomon ifjol den första svenska segern på nio år, även han kommer tillbaka för att försvara vinsten.

Read more »

Malin och Öystein är årets kranskulla och kransmas

27/09/2018

I år delas för första gången det ärofyllda uppdraget att hänga kransarna på segrarna i TCS Lidingöloppet. Kranskullan Malin Olsson får sällskap av kransmasen Öystein Kvaal Österbö.

Read more »

Hälsodeklaration

27/09/2018

TCS Lidingöloppet har tillsammans med Praktikertjänst skicka tut en hälsoenkät inför loppet. Den är skapad för att deltagaren själv ska skatta sin hälsa och form.

Read more »

TCS Lidingöloppet APP 2018

22/09/2018

Ladda hem årets app där du kan följa löpare gratis, se LIVE-sändningen, läsa information du behvöer veta om helgen, använda kartor, följa med i sociala medier m.m. Appen finns för iOS och android och du kan ladda ned den här.

Read more »

TCS Lidingöloppets Terränglöpningskonferens

27/09/2018

Världsmästare på 800 m och i orientering bland talarna på TCS Lidingöloppets Terränglöpningskonferens.

Read more »

Orienterarna utmanar löpareliten i TCS Lidingöloppet

25/09/2018

Svenska orienteringslandslaget har skördat stora framgångar de senaste åren, både på senior- och juniornivå. Flera av topplöparna kommer till start under TCS Lidingöloppshelgen.

Read more »

Anna Haag och Emil Jönsson på 15 km

25/09/2018

Anna Haag och Emil Jönsson avslutade sina framgångsrika längdskidkarriärer i våras. Livet som elitidrottare är avrundat, men det betyder inte att paret slutat träna. Höstens stora mål är TCS New York City Marathon i början av november. På vägen dit väljer de att springa TCS Lidingöloppet 15 km.

Read more »

Inga onödiga nummerlappar på TCS Lidingöloppet

21/09/2018

TCS Lidingöloppet inför en rad förändringar som syftar till att göra arrangemanget ännu bättre i hållbarhetsperspektiv. Nummerlappen skrivs ut på plats när löparen ska hämta den, och en app ersätter tryckt material som startbevis, kartor och besöksguider.

– På det här sättet sparar vi in minst 100 000 exemplar av olika trycksaker, säger Tomas Hoszek som är generalsekreterare på Lidingöloppet.

Read more »

Jag har varit med och räddat liv- gör det du också!

20/09/2018

Johanniterhjälpen hjärtsäkrar TCS Lidingöloppet. Ofta kommer plötsligt hjärtstopp helt oväntat. Personen som drabbas har inte haft några besvär eller symptom, eller har inte förstått vad symptomen betyder. Vid plötsligt hjärtstopp upphör hjärtats normala rytm och hjärtats elektriska signaler synkroniseras inte på ett korrekt sätt. Resultatet blir att hjärtats pumpförmåga upphör att fungera.

Read more »

Ladda för ett säkert lopp

19/09/2018

Praktikertjänst är partner till TCS Lidingöloppet och leder sjukvårdsinsatsen under de olika loppen som äger rum 28-30 september. Världens största terränglopp är ett rejält kraftprov för deltagarna. Det gäller att komma förberedd, säger Anders Rahmqvist, läkare LidingöDoktorn, en mottagning inom Praktikertjänst som jobbat med sjukvården under löparhelgen i flera år.

Read more »

Formkoll och tips med Johan Olsson

18/09/2018

Johan Olsson kommer i år att försöka slå sin tid från 2017 när han springer TCS Lidingöloppet 30 igen. Vi har tagit oss en pratstund med Johan inför loppet om hans form och han delar också med sig av tre bra tips för dig som ska springa.

Read more »

Årets medalj 2018

18/09/2018

Sedan 1989 har motivet för Lidingöloppets medalj varit ett konstverk av Carl Milles. 2018 är inget undantag och årets motiv är Eurydike. Alla deltagare som går i mål får medalj. 

Read more »

Lidingöloppet som ”nedjogg”

14/09/2018

Kalle Zackari Wahlström och hans kompisar bestämde sig för att göra En Svensk Klassiker som träning och uppvärmning inför utmaningen Nordic Islands Adventure Race. Den tävlingen avgjordes i mitten av augusti och nu återstår alltså TCS Lidingöloppet.

– Eftersom det ligger efter vårt adventure race, så får vi väl se det som en nedjogg, skrattar Kalle.

Read more »

Johan Olsson springer för Fritidsbanken

06/09/2018

Längdskidåkaren och flerfaldige VM- och OS-medaljören Johan Olsson debuterade på TCS Lidingöloppet 30 km ifjol. Han imponerade stort med tiden 1.48.59 – en osannolikt bra tid enligt honom själv.

– Allt stämde och publiken var helt underbar, så jag sprang verkligen mitt allra bästa, säger han.

Read more »

Årets sko för TCS Lidingöloppet är här

03/09/2018
För tredje året har Saucony skapat en officiell TCS Lidingöloppet sko. Skon är en specialdesignad Saucony Kinvara 9.
Read more »

Johan Olsson kommer tillbaks – siktar på att slå sin tid från 2017

29/08/2018

Längdskidåkaren och flerfaldige VM- och OS-medaljören Johan Olsson debuterade på TCS Lidingöloppet ifjol. Han imponerade stort med tiden 1.48.59 – en osannolikt bra tid enligt honom själv. Ändå kommer han till start i år med målet att slå sin egen tid.

– I år springer jag inte för min egen skull, säger Johan Olsson hemlighetsfullt.

Read more »

Lyckas med TCS Lidingöloppet

30/08/2018

I sex avsnitt från Lidingöloppet kommer ambassadören Magnus Bergman att vägleda dig på vägen mot ditt Lidingölopp. 

Read more »

Efteranmälan är öppen

17/08/2018

TCS Lidingöloppshelgen närmar sig och likaså datumet för när ordinarie anmälan stänger. Från 26/8 har du möjlighet att efteranmäla dig på hemsidan. Det finns platser till alla distanser under helgen.

Read more »

Lidingöloppets första segrare har lämnat oss

17/08/2018

Under sommaren nåddes vi av beskedet att Berndt Ekström, första segraren av Lidingöloppet, gått bort. Vi sörjer hans bortgång och våra tankar går till familj och vänner. 

Read more »

Rosa Bandet-loppet En folkfest tillsammans med Cancerfonden

21/06/2018

Rosa Bandet-loppet är ett inspirerande och härligt arrangemang där vi tillsammans; Cancerfonden, Lidingöloppet, ICA och Apotek Hjärtat får möjlighet att sprida kunskap om hur hälsosamma levnadsvanor kan minska risken att drabbas av cancer, samtidigt som vi får möjlighet att samla in pengar till den viktiga cancerforskningen.

Read more »

Stadium och Lidingöloppet i samarbete

20/06/2018

Sportkedjan Stadium, med totalt cirka 170 butiker och e-handel, går in som huvudsponsor till TCS Lidingöloppet och kommer bland annat att ansvara för sportbutiken under TCS Lidingöloppshelgen. Avtalet börjar gälla 2018 vilket gör Stadium till en del av loppet redan i år.

Read more »

Grete Waitz – obesegrad på tolv starter

17/05/2018

Ingen har dominerat i Lidingöloppet som Grete Waitz från Norge. Hon var världens främsta kvinnliga långdistanslöpare i slutet på 70- och början av 80-talet och vann 15 km tolv gånger åren 1976–1988.

Read more »

Skolstafetten Järva – löparglädje för 2 000

14/05/2018

Den 15 maj kommer över 2 000 elever till start i Skolstafetten Järva på Spånga IP. Nytt deltagarrekord. Igen.
– Evenemanget är så väldigt härligt och barnen har hejdlöst kul! säger Mårten Westberg på Akalla Run som samarbetar med Lidingöloppet kring arrangemanget.

Read more »

Nordic Choice Hotels hjälper Lidingöloppets löpare att sova gott

30/04/2018

Hotellkedjan Nordic Choice Hotels går in som boendepartner till TCS Lidingöloppshelgen.
- Samarbetet kommer ge mervärden för deltagarna både inför och efter loppen, vilket förhoppningsvis visar sig genom bra prestation i själva genomförandet säger Thomas Sandell, Regional Sales Director/Sports Director på Nordic Choice Hotels.

Read more »

Svenska orienteringslandslaget till TCS Lidingöloppet

26/04/2018

Svenska Orienteringslandslaget har skördat stora framgångar de senaste åren. 2017 tog laget fyra VM-guld, lika många nomineringar fick de på Idrottsgalan, och Tove Alexandersson var trea i omröstningen till Jerringpriset. Nu inleder TCS Lidingöloppet ett samarbete med Svenska Orienteringsförbundet. Syftet är bland annat att höja den fysiska kapaciteten hos fler orienterare.

Read more »

Lidingöloppet och Advokatfirman Nova i samarbete

24/04/2018

Advokatfirman Nova erbjuder rådgivning inom affärsjuridikens alla större områden. Nu går advokatbyrån in som officiell leverantör till Lidingöloppet.

Read more »

Fastighetsbolaget Klövern blir titelsponsor till Lidingöloppet on Tour

19/04/2018

Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern blir namnet på våra tourlopp runt om i landet. Vi drar igång redan lördag 21 april i Lund!

Read more »

Runacademys fem bästa tips hur du kommer igång med löpningen efter vintern!

19/04/2018

Är du en av dem som inte tycker om att springa under vintern? Eller har du kanske dragits med en lång förkylning som gjort att du inte kunna träna på ett tag. Här ger Runacademy dig tipsen på hur du ska komma igång med träningen efter ett längre uppehåll.

Read more »

Få seedning och inspiration med Lidingöloppet on Tour

04/01/2018

Tillsammans med lokala föreningar på tio orter ger sig Lidingöloppet ut på turné för åttonde gången. Att delta i ett tourlopp ger dig möjlighet till seedning, bra träning inför TCS Lidingöloppet och ny kunskap och inspiration.

Read more »

En ny utmaning från En Svensk Klassiker

13/04/2018

Rosa Bandet-loppet blir en del i den nya klassikern En Svensk Klassiker Korta. 

– Vi ser fram emot att välkomna alla till ett lopp i glädjens och gemenskapens tecken, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

Read more »

Vässa formen inför Lidingöloppet på en träningsresa med Ving

28/03/2018

Oavsett vilken nivå du ligger på eller träningsform du föredrar är semestern ett perfekt tillfälle att komma i form. 

Read more »

Ving i samarbete med Lidingöloppet

06/03/2018

Researrangören Ving går in som officiell partner till TCS Lidingöloppshelgen. Samarbetet sker på flera plan, där Ving ska hjälpa till att sprida varumärket Lidingöloppet och lyfta löpning som motionsform bland annat genom att arrangera löparresor till Vings resmål.

Read more »

Löpning i snön 5 tips

27/02/2018

Snö och kyla behöver faktiskt inte vara en anledning till att sluta springa under vintern. Idag finns det dessutom väldigt bra broddar eller skor med dubbar som gör att du inte heller behöver oroa dig för halka. Istället finns det många fördelar med att springa just över vintern.

Read more »

Johan Olsson besegrade backarna

27/02/2018

21:a plats på Lidingöloppet i höstas! Kan ni tänka er! Den forna skidstjärnan tog i så mycket under sitt tredje klassikerlopp att han inte kunde gå på en vecka efteråt. Möt Johan Olsson – en stor inspiratör och klassikeridrottare!

Read more »

Vinterlöpningstips från Magnus Bergman

14/02/2018

Vintern har greppet över i stort sett hela landet just nu. Det innebär minusgrader och halt underlag för den som vill springa utomhus. Hur klär jag mig när det är kallt? Och vad ska jag ha på fötterna för att slippa känna mig som Bambi på hal is?

Vi frågade rutinerade f d elitlöparen Magnus Bergman som har gjort fem Lidingölopp under 1.40.

Read more »

Runacademy inspirerar TCS Lidingöloppets löpare

06/02/2018

Vill du få ny motivation i din träning? Höja dig en nivå, eller helt enkelt få hjälp att komma ut på den där löprundan? Nu samarbetar TCS Lidingöloppet med Runacademy för att fler ska hitta inspirationen i sin löpning.

Read more »

Vinterträning för löpare

07/02/2018

Inspireras av elitens bästa tips för vinterträningen.

Read more »

Nytt kundforum för TCS Lidingöloppet

01/02/2018

Från den 1 februari öppnas ett nytt kundforum med frågor och svar kring alla Lidingöloppets olika lopp. Här kan du få svar på de frågor du har från våra kunniga medarbetare. 

Read more »

Maja i topp både som löpare och skidåkare

13/12/2017

Maja Majbäck vann F19 på TCS Lidingöloppet i höstas. 19-åringen har redan hunnit springa loppet åtta gånger. Och det kommer att bli fler.

– Jag älskar stämningen under loppet, det är en tävling utöver det vanliga!, säger Maja som nu är i full gång med längdskidåkningen där säsongens mål är Junior-VM.

Read more »

Napoleon Solomon vinnare av TCS Lidingöloppet 2017

09/11/2017

När Napoleon Solomon korsade mållinjen på TCS Lidingöloppet som segrare sista lördagen i september, så blev han också den förste svenske vinnaren på nio år i det klassiska loppet. 
– Lidingöloppet är en höjdpunkt på året, säger Napoleon som är stark på ön.

Read more »

Hjälp! Hur funkar det?

30/10/2017

Under TCS Lidingöloppshelgen finns bl.a. Röda Korset på plats och hjälper till med första hjälpen före, under och efter loppen. I år praktiserade Jonas Leksell hos Röda Korset. Se filmen hur det gick.

Read more »

En halv miljon kronor till cancerforskningen genom TCS Lidingöloppshelgen

27/09/2017

Totalt samlades hela 532 000 kronor in till Cancerfonden och svensk cancerforskning genom TCS Lidingöloppshelgen.

Read more »

Lidingö Skolstafett i Lilla Sportspegeln

23/10/2017

Under Lidingö Skolstafett följde Lilla Sportspegeln med ett gäng femteklassare från Tensta till Lidingö. Skolan är en av skolorna som varit med i Skolstafetten Järva. Se asvnittet med total löparglädje.

Read more »

Lidingöloppet och BI Firm i samarbete om digital annonsering

10/10/2017

BI Firm blir ny mediapartner och digital marknadsföringsbyrå till Lidingöloppsevenemangen TCS Lidingöloppshelgen, Lidingöloppet MTB, Lidingöloppet Ultramarathon och Vårmilen. Samtidigt lanseras en ny möjlighet för mindre sponsorer – ”Stolt sponsorannonsör”.

Read more »

Rosa Bandet-loppet och Anita firade 25 år

29/09/2017

I år firar både Rosa Bandet-loppet och Tjejklassikern 25 år. En som kunde fira tillsammans med dem, var Anita Ailasniemi som i och med målgången är den enda som genomfört 25 Rosa Bandet-lopp och 25 Tjejklassiker.

Read more »

Återupplev TCS Lidingöloppshelgen

29/09/2017

Vill du se vad som egentligen hände under TCS Lidingöloppshelgen? Du kan se hela  livesändningen i efterhand.

Read more »

Dansk-Kenyansk seger på topptid i Rosa Bandet-loppet

24/09/2017

Dansk-Kenyanskan Sylvia Mmboga Medugu vann andra raka segern i Rosa Bandet-loppet och tog sig in på andra plats genom tiderna med fina 33.54 på den kuperade milbanan på Lidingö.

Read more »

Sol och glädje i Lilla Lidingöloppet

24/09/2017

Solen strålar över Grönsta gärde och Lilla Lidingöloppet bjuder på härliga spurtfajter och massor av glada barn. På bilden ser vi Karl Ottfalk och Alvar Myhlback fajtas om segern i Pojkar 11, Karl var den som till slut pressade sig lite före över mållinjen och knep segern.

Alla resultat hittar du här

Read more »

Napoleon fixade första svenska segern sedan 2008 och Maria vann igen i TCS Lidingöloppet 30

23/09/2017

Napoleon Solomon från Turebergs IF vann 30 km i överlägsen stil och tog den första svenska segern på nio år. Segertiden skrevs till 1.38.47 och marginalen blev hela 1.05 till tvåan Minale Yetsedaw Belie, Etiopien.

Maria Larsson, Örgryte IS, tog andra raka segern och vann på 1.55.19.

Read more »

Stenhård duell kvinnornas 15 km

23/09/2017

Det blev en tuff fight ända in mål i kvinnornas 15 km-klass. Norskan Julie Larsen, Sarpsborgs IL, var till slut starkast och kunna vinna med blott fyra sekunder för Lisa Ring, IK Nocout.se. 

Read more »

David Nilsson segrade i Män 15 km

23/09/2017

David Nilsson, Högby IF, tog en klar seger i klassen Män 15 km. Redan tidigt i loppet ryckte han ifrån konkurrenterna och sprang sedan ensam i tät. 

Read more »

Dagens första segrare i mål

23/09/2017

Simen Halle Haugen, IL Runar Sandefjord, blev dagens första segrare att korsa mållinjen. Simen sprang 10 km i P19-klassen och kunde efter en spurtstrid ta emot segerkransen från kranskullan Jutta Jussila.

Read more »

Många svenskfajter att se fram emot i TCS Lidingöloppet

18/09/2017

Årets TCS Lidingöloppet bjuder på marathonmästare mot ultralöpare, tidigare Lidingöloppssegrare och skidkungar.
– Det kommer att bli ett högintressant lopp. Inte minst på damsidan där 30K har samlat det vassaste startfältet någonsin, säger Jessica Falkman, elitansvarig TCS Lidingöloppet.

Read more »

Årets Kranskulla 2017 – Orienteraren Jutta Jussila

13/09/2017

Av tradition väljs en kranskulla som tillhör någon av Lidingöloppets moderföreningar IFL Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK. 2017 är det den senares tur att ha en representant som möter vinnarna på upploppet sista helgen i september. Årets kranskulla heter Jutta Jussila och vi har tagit oss ett litet snack med henne.

Read more »

Banändringar

04/09/2017

TCS Lidingöloppets bana har i princip haft samma utseende sedan starten 1965. Vid några tillfällen har banan ändrats p.g.a. ändringar i hur bebyggelsen på Lidingö ser ut. 

Read more »

4 veckor till TCS Lidingöloppet 30

25/08/2017

Vår ambassadör och löparess Magnus Bergman tipsar om hur du kan lägga upp dina 4 sista veckor och hur du kan tänka inför TCS Lidingöloppet.

Read more »

Den tuffa vägen till Rosa Bandet-loppet

17/08/2017

Jeanines väg mot Rosa Bandet-loppet! Jeanine Esberg fick diagnosen bröstcancer när hon var gravid. Efter förlossning, operationer, cellgifter, antikroppar och cellgifter igen, sattes en antiöstrogenbehandling in. Den behandlingen ledde till problem med trötthet, viktuppgång och depression.    

Read more »

Ladda för ett säkert lopp

16/08/2017

Praktikertjänst är partnern som leder sjukvårdsinsatsen under TCS Lidingöloppshelgen. Det gäller att komma förberedd, säger Anders Rahmqvist, läkare LidingöDoktorn, en mottagning inom Praktikertjänst som jobbat med sjukvården på TCS Lidingöloppet de senaste åren.

Read more »

Bokningen öppen för fjärrbussen till TCS Lidingöloppet

10/08/2017

Passa på att ta bussen tur och retur till årets TCS Lidingölopp. Fjärrbussarna går från flera orter och stannar vid tävlingscentrum på Lidingö.

Read more »

Nå din fulla potential som löpare – med din egen digitala coach Racefox

20/06/2017

Visste du att åtta av tio löpare springer med för långa steg och med felaktig hållning? Nu lanserar TCS Lidingöloppet den digitala coachen Racefox som hjälper dig att bli en snabbare löpare genom att förbättra din löpteknik – medan du springer.

Read more »

Paul "mixar" i Rosa Bandet-loppet

19/06/2017

Den 24 september springer kocken och Cancerfondens ambassadör Paul Svensson i Rosa Bandet-loppets mixgrupp för att uppmärksamma vikten av hälsosamma levnadsvanor. Utöver matlagningen är motion en viktig ingrediens i Pauls hektiska vardag.

Read more »

Apotek Hjärtat och TCS Lidingöloppet i nytt samarbete

07/06/2017

Apotek Hjärtat blir officiell leverantör till TCS Lidingöloppet med inriktning på Rosa Bandet-loppet den 24 september. Under loppet finns Apotek Hjärtat på plats för att hålla löparna pigga och plåstra om deras skavsår. Dessutom gör Apotek Hjärtat en insats tillsammans med Lidingöloppet och Cancerfonden för att stödja insamlingen till cancerforskningen.

Read more »

Rosa Bandet-loppet får mixedgrupp

30/05/2017

Rosa Bandet-loppet öppnar en startgrupp även för män. I denna mixedgrupp (män & kvinnor i samma grupp) går halva startavgiften till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

Read more »

TCS Lidingöloppsskon 2017

30/05/2017

Nu lanseras årets TCS Lidingöloppssko. Vår partner Saucony har tagit fram den specialdesignade skon för årets upplaga av TCS Lidingöloppet - Saucony Kinvara 8 TCS Lidingöloppet Edition.

Read more »

Grattis Lasse ”Mr Lidingöloppet” Dahlstedt, åttio år 28/5

29/05/2017

Den 28 maj 2017 fyllde Lasse Dahlstedt 80 år. Ja, eller Lars-Eric som han egentligen heter. Lasse är kanske mest känd som Mr Lidingöloppet. Men han har gjort så oändligt mycket mer för idrotten på Lidingö och i Sverige.
Här följer en text skriven av Janne Åkerblom från IFK Lidingö Friidrott.

Read more »

Skolstafetten Järva

22/05/2017

Skolstafetten Järva startades 2015 av Lidingöloppet som ville inspirera ungdomar i Järvaområdet till att börja träna löpning. Den 23 maj genomförs stafetten för tredje året.  
– I år kommer 1 600 barn och ungdomar till start, stafetten växer vilket är fantastiskt kul, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.

Read more »

Lidingöloppet on Tour 2017

25/04/2017

Nu är vi äntligen igång igen! Den 22 april startade Lidingöloppet on Tour med ett nedslag i Lund vid Skrylleloppet. Vi startade i Lund och fortsätter sedan norröver tillsammans med våra samarbetsföreningar på alla våra nedslagsorter. Vi ses i ett spår nära dig!

Read more »

Fredag kväll: samma hörn, samma platser…

24/04/2017

De dyker upp på fredagskvällen varje år och samlas i gympasalen i Källängens skola. I ett tiotal år har gänget träffats i samma hörn inför Lidingöloppet. En av löparna är Börje Grönros.

Read more »

SEAT fortsätter som sponsor

03/04/2017

SEAT har spelat en viktig roll i Lidingöloppshelgens utveckling sedan samarbetet startades 2012. Nu väljer SEAT att förlänga sponsorskapet.

Read more »

En oförglömlig engångsupplevelse

03/04/2017

”Det var verkligen wow!”, säger en av de 27 169 löpare som lördag den 25 mars sprang genom den nybyggda servicetunneln till Citybanan i Stockholm. Med mycket musik och skön stämning trivdes deltagarna.

Read more »

Framgångsrik App blev pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus

13/01/2017

Tata Consultancy Services, TCS, gav 5 kronor för varje nedladdning av den app som TCS också hade tagit fram, till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Read more »

Köp Klassiker-paket

02/12/2016

Äntligen! Nu finns det möjlighet att köpa startplatser till alla fyra loppen som ingår i En Svensk Klassiker på en och samma gång.

Read more »

Terräng-SM 2017

27/10/2017

Helgen 28-29/10 är det Terräng-SM i Huddinge. Segrarna i TCS Lidingöloppet 30 Napoleon Solomon, Turebergs friidrottsklubb​, och Maria Larsson​, Örgryte IS, deltar både lördag och söndag!

Read more »

Digital utmaning fick it-konsulterna att springa ett varv runt jorden

29/01/2018

Genom en digital hälsoutmaning fick Tata Consultancy Service sina egna och sina kunders medarbetare att springa ett helt varv runt jorden. Utmaningen drogs igång inför årets upplaga av TCS Lidingöloppet och resultatet har varit både gladare och friskare medarbetare.

–  Att jag kunde registrera mina timmar och generera pengar till välgörenhet hjälpte mig verkligen att hitta motivation att träna varje dag, säger Amitkumar Suryawanshi på TCS. 

Read more »

Naturen- rena hälsopillret

22/08/2019

Vi befinner oss i slutet av sommaren, och de flesta av oss har precis haft semester. För många innebär semester en känsla av mindre motstånd och krav - och istället ett större utrymme av frihet och en mer självstyrande, kreativ vardag - vilket är faktorer som påverkar vår inre motivation och utveckling. Att hämta kraft från inre motivationsfaktorer gör också att vi mår bra och kan uppnå de mål som ger oss en mening. Det är också på sommaren vi har tid för de goda vanor vi aldrig hinner med, vilket för många är träning och återhämtning - men hur skapar vi även “goda vanor, ett gott mindset och ett gott samvete” - året om?

Read more »

Karl Dyall springer tillsammans med och för cancerfonden!

12/09/2019

Oktober är en månad som varje år symboliskt färgar Sverige rosa när Cancerfonden lyfter sitt budskap och sprider kunskap om cancer. Rosa Bandet-loppet som går av stapeln den sista dagen på TCS Lidingöloppshelgen är den officiella starten på Rosa Bandet-kampanjen och en av flera aktiviteter till syfte att finansiera cancerforskning.

 Jag möter Karl Dyall - dansare, musikalartist - och atlet. För ett halvår sedan gick hans mamma bort efter 4 år av cancer i sitt liv och inuti sin kropp. Vi pratar om hur det är att stå vid sidan om - när en närstående drabbas av någon form av cancer. Vi pratar också om hur rörelsen och glädjen fångade vågorna när livet stormade som värst.

Read more »

TCS Lidingöloppsappen 2019

23/09/2019

TCS Lidingöloppsappen 2019
appen som gör Lidingöloppet levande!

TCS Lidingöloppet 2019- appen finns äntligen redo för nedladdning för Iphone och Google play. Via appen kan du bl.a. följa löpare, se resultat, hämta nummerlapp och bäst av allt, du som publik kan skicka peppande hejarop direkt till löparen.

Read more »

Starkt startfält på 55:an

23/09/2019

För första gången under Lidingöloppets 55:åriga historia ges det i år möjligheten att i en mer organiserad form springa alla tre ”huvudloppen” – 30, 15 och 10 kilometer under samma helg. Några personer har genomfört detta kraftprov tidigare men i år är alltså första gången det finns en riktigt fin medalj i potten och alla de 55 platser som släppts till ”55:an” är slut.

Read more »

Ett säkert och tryggt arrangemang

24/09/2019

TCS Lidingöloppet ett säkert och tryggt arrangemang i samverkan

Under Lidingöloppets största arrangemangshelg, sista helgen i september, besöker 100 000 löpare & besökare Lidingö. Under ledning av en vältrimmad organisation och 2500 ideella funktionärer drivs arrangemanget och säkerheten är den viktigaste arbetsuppgiften för alla som jobbar med Lidingöloppet.

Read more »

Lägg grunden för Lidingöloppet 2020!

28/10/2019

Det är under höstens och vinterns lugna distanspass som grunden läggs
för ett framgångsrikt Lidingölopp 2020.
Under hösten är det färre lopp och för många blir det då naturligt att ta en liten paus från att springa. Det kan då vara bra att träna sådant man inte är van vid att göra, men samtidigt fokusera på uppbyggnadsträning. 

Read more »

Återupplev årets lopp!

10/10/2019

Återupplev helgens höjdpunkter!

Vi hade en fantastisk Lidingöloppshelg, där vi fick följa många #lidingölegender som varit med ett tag samtidigt som vi fick se nya legender födas. Om vi pratar elit så vann Sylvia Medugu för andra året i rad TCS Lidingöloppet 30 km på tiden 1.52.59, vilket är nytt banrekord. I herrarnas 30 km fick vi se en ny #lidingölegend födas när Robel Fsiha som sprang loppet för första gången, vinner på tiden 1.37.55.

Read more »

Resultaten är fastställda

10/10/2019

Resultaten från årets lopp är nu fastställda och finns i vår resultat databas.

Den snabbaste mannen sprang tremilen på 1.37.55 och den snabbaste kvinnan sprang samma distans på 1.52.39. Vad sprang du på?

Read more »

Barnkonventionens födelsedag 20 november

20/11/2019

I samband med den stora barndagen vill vi på Lidingöloppet uppmärksamma vikten av barnkonventionen och vad vi gör för att stötta barn och ungdomar.

Read more »

Simon Sundström visar vägen i VTSS första etapp

23/04/2020

Simon Sundström, IFK Lidingö Friidrotts elitlöpare med både SM-guld och U23EM-brons i bagaget, var inte bara först ut av de inbjudna gästerna, utan passade även på att placera sig först i resultatlistan. I avslappnad stil genomförde han etappen på 4 km med start och mål på Grönsta på 13 minuter och 30 sekunder.

Read more »

När verkligheten blir virtuell, har vi #ThisRun gemensamt

17/09/2020

Intresset för löpartävlingar har växt explosionsartat de senaste åren. Bara under 2018 deltog närmare 1,3 miljoner människor runt om i världen i ett maraton, vilket är en ökning med nästan 50 procent på bara ett decennium. Men det krävs förstås inte ett maraton för att dra nytta av fördelarna med löpning. Trettio minuter per dag har visat sig förbättra såväl humör som sömnkvalitet och koncentrationsnivå.

Read more »

Trippelt svenskt till Lidingöloppet

21/09/2020

TCS Lidingöloppet satsar svenskt och kan stolt presentera tre nya sponsorsamarbeten. Tillsammans med LRF, Svenskt Kött och Svenskmärkning ska TCS Lidingöloppet öka satsningen på hållbarhet, svenska råvaror och på att minska klimatavtrycket.

Read more »

TCS Lidingöloppets elitlopp 26 september – så här följer du tävlingarna

22/09/2020

Dags för eliten att inta de klassiska spåren på Lidingö, så här ser elitlördagen ut och så kan du följa loppen live!

Read more »

Dubbla banrekord när årets elitlopp 15k avgjordes

26/09/2020

Såväl Samuel Russom som Charlotta Foughberg slog till med banrekord när årets huvudklass i TCS Lidingöloppets elitlopp 15k avgjordes på ett regnigt Grönsta under lördagen.

Read more »

Hållbart och hälsosamt kött – är det möjligt?

05/10/2020

Vill du äta hållbart och hälsosamt behöver man både titta på miljöpåverkan i relation till näringsvärden. Läs mer om hur du kan äta smart för att orka träna mer.

Read more »

Kajsa Wåhlin om gemenskapen i liten skala under Rosa Bandet 2020

12/10/2020

Ett vanligt år brukar Rosa Bandet-loppet fira gemenskapen i kampen mot cancer, att årets Rosa Bandet-lopp är virtuellt betyder inte att den festliga stämningen nödvändigtvis försvinner.

Read more »

Malin Sund, cancerforskare: "Vardagsmotion kan minska risken för cancer"

16/10/2020

Vi tog ett snack med Malin Sund, cancerforskare om varför just din insats i kampen mot cancer behövs.

Read more »

En hyllning till skolorna som genomför skolstafetten när den behövs som mest

20/10/2020

Lidingö Skolstafett brukar traditionsenligt avgöras på Grönsta fredagen under Lidingöloppshelgen. I år satte pandemin stopp för arrangemanget men trots detta har flera alternativa stafetter genomförts.

Read more »

TCS Lidingöloppet arranged in cooperation with