Lidingöloppet blir elbelyst

IFK Lidingö Skid & Oriententeringsklubb och IFK Lidingö Friidrott tar nästa steg i utveckling av Lidingöloppet genom att i ett samarbete med Lidingö Stad bygga elbelysning på den mytomspunna 'Sista Milen'.

  

– Det är extra glädjande att våra föreningar på det här sättet tillsammans kan bidra till en bättre infrastruktur för Lidingöbornas hälsa och motion utomhus under övriga delen av året, säger Jesper Arkinger ordförande i IFK Lidingö Friidrott och Mikael Tarandi ordförande IFK Lidingö Skid & Orienteringsklubb.

Ett förslag att installera belysning längs Sista Milen presenteras vid nästa veckas Kommunstyrelsemöte på Lidingö.

- Jag tycker att det är väldigt positivt och helt i linje med Lidingöloppets ambitioner att befrämja motion och hälsa med en belysningslösning för mytomspunna sista milen, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet.

– Det är tillfredsställande att vi kunnat hitta en lösning för att belysa sista milen. Det ger Lidingöborna ökade möjligheter att motionera på kvällen samt Lidingöloppet kapacitet att öka deltagarantalet. På så sätt främjar vi hälsoarbetet på Hälsans ö, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist (M).

De två föreningarna är stolta över att under de 49 år Lidingöloppet funnits ha utvecklat arrangemanget till Lidingös kanske viktigaste varumärke.  Det har skett med hårt arbete av många ledare i de två föreningarna. Föreningarnas och kommunens investering i elbelysning på Sista Milen är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Lidingöloppet till en viktig del i det svenska folkhälsoarbete och till att vara en utmaning för många i Sveriges största idrott – löpningen.

Det 50:e Lidingöloppet
Traditionsrika Lidingöloppet är en av de första långlopp som arrangerades i Sverige och arrangeras i år för 50:e gången. 30 km-banan är på många sätt det mest utmanande av alla långlopp med sin hårda bana, starka kupering och vackra terräng. Inte minst gäller det den mytomspunna Abborrbacken, i mitten av Sista Milen. Den blir nu elbelyst för att kunna välkomna fler löpare hela året om.
Lidingöloppet ingår tillsammans med Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen i En Svensk Klassiker. Lidingöloppshelgen börjar även i år traditionsenligt torsdagen 26 september med Lidingöloppets, RiksidrottsFörbundets och Lidingö Stads Folkhälsokonferens Folk-i-rörelse.


IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö Skid och Orienteringsklubb.

För mer information, vänligen kontakta: 

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se


Mer information finns också på Lidingö Stads hemsida >>

tcs TATA Consultancy Services