Lekplatsen för äventyrslystna!

31/08/2020

Majestätiska berg, slingrande dalar, rikligt med solsken och pastorala utsikter.Valaisdalen i Schweiz är en fantastisk region för äventyrare. Och att området lockar till sig cyklister från hela världen är inte konstigt. Här finns allt.

 

Read more »

Region Dents du Midi = mycket av allt

27/08/2020

Region Dents du Midi ligger i världens största internationella skidområde, Les Portes du Soleil, och knyter samman sex charmiga byar högt placerade i de schweiziska Alperna nära Genèvesjön. Här, i Region Dents du Midi, väntar över 1 000 kilometer av natursköna leder för vandring och cykling blandat med mat och boende i toppklass.

Read more »

Zermatt kallar

25/08/2020

Få berg är så karakteristiska och fångade på bild som klassiska Matterhorn i Schweiz. Den givna utgångspunkten för att nå det mytomspunna berget är Zermatt. Här finns väldigt mycket för dig som älskar cykel eller allmänt värdesätter en semester i rörelse bland stora berg.

Read more »

Lägesrapport Calle Friberg 29 juni 2020

29/06/2020

Tänkte det var dags för en liten rapport från min värld. Hoppas ni alla haft det bra i värmen över midsommar.

Read more »

Välkommen till Schweiz nya kungarike!

15/06/2020

Från 2020 kommer regionen Lenzerheide att presentera Bike Kingdom, som handlar om nya leder, erbjudanden och en MTB-app som gör berget till en digital lekplats. Häng med till framtiden!

Read more »

Lägesrapport från Calle Friberg

12/02/2020

Hallå där MTB-cyklister! Calle Friberg här från Playitas på Fuerteventura just nu.

Läget är nog snäppet bättre vädermässigt än i Sverige så inga klagomål här inte. 22-26 grader och sol med torra, dammiga stigar är annat än leriga eller frusna stigar, vilket också är skoj i och för sig:)

Read more »

Så underhåller du träningen i sommar

03/05/2019

För många cyklister är Lidingöloppet MTB den stora säsongsöppnaren. Och merparten av deltagarna brukar ha Cykelvasan som avslutande lopp. Om den stora utmaningen inför Lidingöloppet är att skaffa tillräckligt med träningstid i sadeln brukar det vara enklare träna fritt inför Cykelvasan. Eller?

Read more »

Rekord och tre nya år för Lidingöloppet MTB

02/05/2019

Lördag 4 maj är det dags för den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB och det är återigen ett rekordstort antal deltagare som står på startlinjen. 
– Det är riktigt kul att loppet fortsatt lockar både elitcyklister och motionärer att starta upp säsongen i ett av Sveriges största mountainbikelopp, säger Ninna Engberg, Lidingöloppets generalsekreterare.

Read more »

Information för Lidingöbor

25/04/2019

Den 4 maj är det återigen dags för vårens händelse på Lidingö. Då går Lidingöloppet MTB av stapeln. Vi har sammanställt den viktigaste informationen för dig som Lidingöbo. Så ta dig ut längs spåret och heja på alla duktiga motionärer som njuter av vår vackra ö. Eller varför inte anmäla dig till loppet och få en härlig dag i sadeln. 

Read more »

Fjällturen från Funäsdalen gästar Lidingöloppet MTB 4 Maj

02/05/2019

Fjällturens ambassadör och OS medaljvinnare på landsväg Emma Johansson kommer mellan klockan 10.00-10.30 på Lidingövallen 4 Maj bjuda på sista minuten tips innan ditt lopp.

Read more »

Pendla dig bra

29/04/2019

Aldrig har diskussionerna om den allt sämre folkhälsan och miljön varit så intensiv. Om du, högst konkret, vill bidra till en förbättring av det är det dags att ställa bilen hemma och välja cykeln till jobbet. Vad du dessutom kan få på köpet är träningen. Och förbättrad ekonomi.

Read more »

Malins cykling med barnen

25/04/2019

Malin Jones gjorde succé förra året när hon ensam turnerade runt långloppscupenmed sina två barn i husvagn. Hon kommer till Lidingöloppet MTB och cyklar och vi har pratat med henne om cykling med barn.

Read more »

Vän med hästen

23/04/2019

Cyklister och ryttare drivs delvis av samma längtan, att få tillbringa tid i naturen tillsammans med de ”redskap” de gillar bäst. Men eftersom cyklar sorteras som lite oberäkneliga för hästar kan möten bli utmanande. Och till skillnad från cyklar som helt går att bestämma över är det svårare att kontrollera en överraskad häst.

Read more »

Cykla med barn

19/04/2019

Att lära sig cykla är lika stort som att lära sig gå eller simma. En känsla av frihet som de flesta barn älskar. Och att uppleva naturen på två hjul är ett äventyr. Åtminstone när allt går bra. Så här kommer du bäst igång med barnens cykling.

Read more »

Den bästa cyklingen, var finns den?

15/04/2019

Vi lever i ett land med nästan obegränsat mycket och bra cykling. Och vår världsunika allemansrätt ger oss också möjligheten att nästan cykla vart vi vill. Så länge vi inte rör eller förstör. Men, var och hur hittar du egentligen godbitarna?

Read more »

Lidingöloppet MTB 63 – Hur ska jag tänka under loppet? Del 2

12/04/2019

Lidingöloppet MTB´s bana passar alla typer av cyklister och är utmanande både för motionärer och elit. Men hur ska man då tänka för att genomföra sitt bästa lopp? Hur tänker en elitåkare? Hur kan en motionär tänka? Vi har tagit hjälp av Calle Friberg som guidar dig genom banan. Han gör det med hjälp av Henrik Öijers film från Lidingöloppet MTB 2018. Detta är del 2 av banan.

Read more »

SCOTT inför säsongsstarten

12/04/2019

Vi har tagit ett snack med våra vänner på SCOTT inför säsongsstarten 2019 som närmar sig emd stormsteg. Lidingöloppet MTB är ett av årets första stora lopp och ett lopp där alltfrån nybörjare till högsta elit deltar och njuter av härlig cykling.

Read more »

Valet av materialet

09/04/2019

Cykling, allrahelst mountainbike, kan bli precis hur komplicerat som helst, från minsta skruv till hela paketeringen. Valen är många och nyanserna mellan olika typer av cyklar likaså. Men för den som vill behöver inte cykling blir särskilt komplicerat. Åtminstone inte om ambitionerna matchar de krav som motsvarar Lidingöloppet MTB.

Read more »

Härlig cykling för alla

04/04/2019

Det börjar smaka vår i luften och vi börjar göra oss redo för att ta emot dig på Lidingöloppet MTB. Kanske tillhör du dem som planerat delta men känner att vinterträningen inte blivit som planerad? Lugn, då kan vi erbjuda 23 kilometers loppet.

Read more »

MTB-läger 2020 17-19 april

30/01/2019

Förbered dig för Lidingöloppet MTB och andra MTB-lopp 2020 vid vårt läger den 17-19 april på Lidingö.

Allt tillsammans med helgens huvudtränare, Calle Friberg, en av loppets ambassadörer och en av Sveriges bästa MTB-cyklister.

Read more »

Är cyklandet jämställt?

25/03/2019

Jenny Rissveds, Alexandra Engen, Jennie Stenerhag och Ida Jansson. Listan på internationellt framgångsrika damcyklister kan göras längre. Sämre är det bland herrarna. Men på vilket sätt har våra duktiga tjejer påverkat intresset för fler tjejer att cykla mountainbike? Och hur ser det egentligen ut med den totala andelen tjejer i cykelns värld.

Read more »

Härda ut vintern

11/03/2019

Det är ganska exakt två månader kvar till Lidingöloppet MTB, som för många är den stora säsongsöppnaren. Vi vet av erfarenhet att några av deltagarna brukar gruva sig utifrån att den samlade mängden träning blivit lidande över vintern.  Men lugn, vi hjälper dig att hitta rätt, lagom till startskottet smäller av.

Read more »

10 tips för att överleva vintern

31/01/2019

Våra vänner på Bicyling har satt ihop en lista på 10 tips för att överleva vintercyklingen.

Read more »

Möt våra bloggare

31/01/2019

Fram till loppet den 4 maj skriver Krsitina och Carl varsinn blogg på Bicycling. Där kommer du kunna följa deras väg mot loppet. 

Read more »

Presentkort Lidingöloppet MTB

31/01/2019

Känner du någon som funderat på att cykla på Lidingö? Eller har du någon nära som önskar sig en start till den 4 maj? Då har vi en nyhet. 

Read more »

Lidingöloppet MTB 2019! Årets julerbjudande

12/12/2018

Dags att börja planera nästa års roligaste Mountainbikelopp. Lidingöloppet MTB och Bicycling vill göra det lättare för dig att hålla igång och hålla motivationen uppe under de mörka månaderna. Därför vill ge dig ett helt unikt erbjudande! 

Read more »

Emmy har kul på cykeln och vann Lidingöloppet MTB 2018

07/12/2018

Förra året spurtvann Emmy Thelberg Lidingöloppet MTB efter att slutat varit tvåa två gånger tidigare. Hon kunde summera en fin säsong med seger i den totala långloppscupen, vinsten i Lidingöloppet MTB och uttagningen till VM där hon slutade 31:a, som höjdpunkterna.

Read more »

MTB-cyklisten som älskar livsstilen

23/11/2018

Emil Lindgren tog i våras sin andra raka seger i Lidingöloppet MTB. Vi kollade läget så här efter säsongen.

Read more »

Lidingöloppet MTB 63 – Hur ska jag tänka under loppet?

21/11/2018

Lidingöloppet MTB´s bana passar alla typer av cyklister och är utmanande både för motionärer och elit. Men hur ska man då tänka för att genomföra sitt bästa lopp? Hur tänker en elitåkare? Hur kan en motionär tänka? Vi har tagit hjälp av Calle Friberg som guidar dig genom banan. Han gör det med hjälp av Henrik Öijers film från Lidingöloppet MTB 2018.

Read more »

Sommaren är slut - Tillbaka till (tränings)rutinerna!

07/09/2018

Stockholm Massage Academy har skrivit lite om hur du kommer tillbaka till rutinerna efter sommaren. 

Read more »

SCOTT Cykelkollektion 2019 är nu släppt!

06/09/2018

Vår partner SCOTT har nyligen släppt lite nyheter för dig som cyklar MTB. Läs om deras nyheter här under.

Read more »

Lindgren och Thelberg segrare i Lidingöloppet MTB på ett soldränkt Lidingö

05/05/2018

Den sjätte upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 6 maj. Strålande sol och +17 grader bjöd in dagens cyklister till Lidingö. Det blev ett race med full fart från början där Team Serneke Allebike med Emil Lindgren i spetsen körde hårt från början och tog hela pallen för 2:a året på raken. I damklassen, med en ny damstart, drog Emmy Thelberg det längsta strået i spurt mot Hanna Bergman och Åsa Erlandsson.

Read more »

Deltagarrekord och starkt elitfält i Lidingöloppet MTB

03/05/2018

Lördag 5 maj står rekordmånga cyklister redo att starta i Lidingöloppet MTB.
– Det är fantastiskt att loppet lockar både elitcyklister och motionärer att starta upp säsongen i ett av Sveriges största mountainbikelopp, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare.

Read more »

Början på slutet eller starten på något nytt?

25/10/2017

Att gå ifrån sommar och värme till höst, med mörker och kyla är ingen dröm för vänner av cykelsport. Men hösten behöver inte vara en tid av ångest, tvärtom kan det bli en riktig högtid om du bara tacklar den rätt. Andreas Danielsson (bl.a. tidigare förbundskapten) delar med sig av sina tankar.

Read more »

Isak Nordins vinterträning 2018

12/04/2018

Även om våren nu äntligen börjar komma till Lidingö så finns det ställen i vårt avlånga land där vintern fortfarande håller sig kvar. Här har ni lite tips från Cykloteket Racing Teams Isak Nordin om hur han hållit igång under vintern.

Read more »

Team Sportia sätter sitt eventbolag i konkurs – Lidingöloppets Vårhelg tappar sin huvudsponsor

12/04/2018

För någon vecka sedan fick vi informationen att Team Sportias evenemangsbolag försatts i konkurs. Vilket innebär att Lidingöloppets Vårhelg blir av med sin huvudsponsor.

Read more »

Juniorklass i Lidingöloppet MTB 63

23/03/2018

I 2018 års Lidingöloppet MTB kommer damjuniorerna och herrjuniorerna att ha sin tävlingsklass i Lidingöloppet MTB 63 km. Detta innebär att den som fyller 17 år under 2018 kan ställa upp i antingen motion- eller tävlingsklass på distansen 63 km.

Read more »

Bicycling ny mediapartner till Lidingöloppet MTB

23/03/2018

Vi på Lidingöloppet MTB inleder ett samarbete med cykeltidningen Bicycling som går in som Officiell mediapartner till loppet.

Read more »

Damstart i Lidingöloppet MTB 63km

21/03/2018

Vi kommer till årets Lidingöloppet MTB den 5 maj att testköra en separat damstart på 63km i tävlingsklassen. 

Read more »

Dela ditt lopp under Vårhelgen

12/03/2018

Låt familj och vänner stötta dig under hela ditt lopp under helgen 5-6 maj.

Read more »

Revansch och nytändning 2018

26/02/2018

Vår ambassadör Calle Friberg är i full fart inför 2018 års säsong. Cape Epic, Lidingöloppet MTB och lägerverksamhet står på agendan. Läs hela rapporten här.

Read more »

Nytt kundforum för Lidingöloppet MTB

01/02/2018

Från den 1 februari öppnas ett nytt kundforum med frågor och svar kring alla Lidingöloppets olika lopp. Här kan du få svar på de frågor du har från våra kunniga medarbetare. 

Read more »

Klä dig rätt i vinterkylan

25/01/2018

Vintercykling kan vara enastående. Vägar och stigar är vanligtvis tystare, nya rutter och äventyr kan upptäckas och det är lika vackert som att cykla på andra tider på året.

Read more »

Emil Lindgren kompletterar med enduro och skidor i vinter

06/12/2017

Han var grym på Lidingöloppet MTB i våras, drog upp hård fart från början, vann sedan en tuff spurt och satte nytt banrekord. Elitcyklisten Emil Lindgren från Säter trivs på Lidingö.

– Lidingöloppet MTB är ett snabbt lopp där det svänger rejält. Jag har spenderat många timmar i den här terrängen genom åren och gillar det snabba underlaget. Korta branta backar och mycket kurvor är några av de saker som jag är bäst på. 

Read more »

Jennie Stenerhags segerrika år

14/11/2017

Säsongen slutade med en vinst i sydafrikanska etapploppet Wines2Whales. Signifikativt för cyklisten Jennie Stenerhags 2017, som har innehållit 51 starter och 38 segrar.

– Det är mitt bästa år någonsin, det har gått helt otroligt bra – jag är nästan chockad, allt har funkat, säger hon.

Read more »

Godsaker från SCOTT

23/08/2017

Vår sponsor Scott passar här på att lite närmare presentera några nyheter samt favoriter ur sitt sortiment. För än är inte cykelsäsongen över på långa vägar.

Read more »

Insamling till Barncancerfonden gav 13900 kr

15/05/2017

De 6-7 maj arrangerades Lidingöloppets Vårhelg som består av Lidingöloppet MTB, Lidingöloppets Ultramarathon samt Vårmilen. Helgen hade i år deltagarrekord och på plats bland alla deltagare och besökare fanns Team Rynkeby Täby för att sköta knatteaktiviteterna på Lidingövallen.

Read more »

Vinnare Miljötävlingen 2017

12/05/2017

Nu är vinnarna i miljötävlingen dragna. Tack till alla som tog med sig sitt skräp till målet och till er som slängde skräpet i sopkorgar vid vätskestationerna. 

Read more »

Anmälan är öppen

09/05/2017

Tack för ett fantastisk lopp 2017. Nu blickar vi framåt till 5 maj 2018! Varmt välkommen. 

Read more »

Emil Lindgren och Jennie Stenerhag vinnare 2017

08/05/2017

Den femte upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 6 maj. +14 grader och moln bjöd in till snabb cykling på hårda spår. Det blev ett race med full fart från början där Emil Lindgren körde hårt från början och hamnade i topp på ett nytt banrekord. Jennie Stenerhag slaktade tidigare rekord när hon tog en storstilad seger.

Read more »

Startbevisen utkskickade

04/05/2017

Alla startbevis är nu utksickade via e-post. Skarn du ditt? Glöm inte att kolla i skräppostmapparna.

Read more »

Nya Zeeländsk landslagsman cyklar 2017

03/05/2017

I helgens Lidingöloppet MTB får vi besök av Justin Price, Nya Zeeländsk landslagsman. Han kommer och gör sitt första lopp i Sverige för att testa hur det känns med MTB-cykling i Svenska skogar. Vi har pratat lite kort med Justin inför loppet.

Read more »

Stora delar av Sverigeeliten cyklar den 6 maj

26/04/2017

Den 6:e maj 2017 är det femte året som Lidingöloppsorganisationen arrangerar Stockholms största MTB-tävling, Lidingöloppet MTB. På en bana som tar musten ur de absolut flesta så väljer förutom väldigt många motionärer även sverigeeliten att starta sin säsong på Lidingö.

Read more »

Frågor och svar om Enervit

28/03/2017

Under Lidingöloppets vårhelg serveras sportdryck från Enervit. Se en sammanställning av de vanligaste frågorna om just Enervit.

Read more »

Innehåll vätskekontroller

28/03/2017

När du cyklar hos oss passerar du ett antal välfyllda vätskekontroller. Läs mer om innehållet här.

Read more »

Ny bansträckning Lidingöloppet MTB 63

27/02/2017

Vi på Lidingöloppet MTB strävar efter att göra en så bra bana som möjligt för våra deltagare. Med detta som ledstjärna så har vi inför 2017 års lopp gjort några små förändringar som bland annat innebär lite mer single track och lite mindre asfalt.

Read more »

Lägesrapport Calle Friberg

21/02/2017

Här kommer en lägesrapport från vår ambassadör Calle Friberg & Team Scott Skoda som nu blir Team Apollo Sports Skoda.

Read more »

Tips till vintercyklisten

21/02/2017

Under vintern är det viktigt att hålla igång. SCOTT tipsar om hur du kan få ut mer av din vintercykling.

Read more »

Våra nya bloggare

30/11/2016

Möt våra bloggare Anna Pojen och Kalle Lööw som du kommer att få följa i uppladdningen inför Lidingöloppet MTB 6 maj 2017. 

Read more »

Den olympiska effekten

01/09/2016

OS-guld kan betyda mycket för en sport. Läs vad Andreas Danielsson har för tankar kring Jenny Rissveds framgångar.

Read more »

Sammandrag 2016

22/06/2016

Återupplev loppet från den 7 maj 2016. Följ med på denna cykelpropagandadag ute i den fantastiska Lidingönaturen! 20 minuter med det bästa från loppet.

Read more »

Se alla nyheter

15/03/2017 Read more »

Backigt och naturskönt på Lidingö

27/02/2018

Första helgen i maj avgörs Lidingöloppet MTB, ett lopp som bjuder på rejäl kupering, många kurvor och vacker natur. En fin start på cykelsäsongen.

Read more »

Wengelin historisk och Thelberg med andra raka

04/05/2019

Den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 4 maj. Ett kyligt men soligt väder bjöd in deltagarna till årets stora premiär av cykelsäsongen som återigen slog deltagarrekord. Det blev ett lopp där det tidigt bildades en klunga som höll ihop till mindre än 10 km kvar då Matthias Wengelin skickade på ett ordentligt ryck för att säkra sin tredje historiska seger. I damklassen drog Emmy Thelberg det längsta strået i år igen genom att spurtslå Jennie Stenerhag.

Read more »

Arosa – nyckeln till frihet

01/07/2020

Det är ingen överdrift att utnämna Arosa till ett paradis inom naturturism i allmänhet och mountainbike i synnerhet. Hit reser cyklister från hela världen för att uppleva bergen när de är som vackrast. Och de som trivs bäst här är rekreationscyklister och familjer.

Read more »

Lidingöloppet MTB arrangeras i samarbete med