Inställt- Mälarenergi Stadslopp 13 juni 2020

Mälarenergi Stadslopp arrangeras genom ett samarbete mellan Västerås Friidrottsklubb och Mälarenergi. I år kan du planera in en heldag med hela familjen.

Vem som helst får delta, och man får ta sig runt på vilket sätt man vill- gå, lunka eller springa. Start och mål sker vid Vasaparken. Loppet ingår i Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern.

Loppet är tyvärr framflyttat 2020, för ytterligare information, klicka här 

Vi skapar förutsättningarna – du väljer
Vi erbjuder flera olika alternativ, och det är fritt fram att anmäla dig till det du själv anser vara bäst, 5 eller 10 km. Det finns också möjlighet för barn att springa Mälarenergi Kretslopp, 0-4 år springer ca 400 m, 5-8 år springer ca 600 m och 9-13 år springer ca 800 m.

Det finns något för alla, och precis som vanligt kommer det vara en fantastiskt rolig folkfest där alla kan delta utefter sina egna förutsättningar. För dem som endast vill delta så kan man till exempel anmäla sig till 5 km promenad, för att vandra runt i sitt eget tempo, och bara njuta av sommarkänslorna.

Om du anmäler och betalar för ett lag, ingår en välfylld picknickkasse! Ett lag består av 4 personer. Nytt för i år är att även barn kan ingå i ett lag.

 • Kretsloppet för de yngsta består i år av tre olika sträckor beroende på ålder. Alla deltagare får en goodie-bag.
 • På eventområdet kan man testa på att hoppa höjdhopp, hoppa hoppborg, få en ansiktsmålning, träffa maskotar och mycket, mycket mer.
 • Yogapass erbjuds för alla deltagare.
 • Som vuxen kan du välja antingen 10 km eller 5 km.
 • Alla lag om fyra personer bjuds på picknick (OBS! Även barn kan ingå i laget!)
 • 10 km-loppet är ett seedningslopp till Lidingöloppet.
 • Farthållare på 10 km som håller tider mellan 40-60 min för att hjälpa dig nå ditt mål.
 • 10 kr per deltagare går oavkortat till Stadsmissionen

Hålltider:

 • 10.30 - Barnlopp 0-4 år (ca 300-400 m)
 • 11.00 - Barnlopp 5-8 år (ca 500-600 m)
 • 11.30 - Barnlopp 9-13 år (ca 700-800 m)
 • 13.00 - 10 km
 • 13.45 - 5 km

Vad kan du anmäla dig till?

10 km kl. 13:00 (300 kr tom 4 juni, 5/6- 10/6 400 kr, därefter anmälan på plats 400 kr)

5 km kl. 13:45 (300 kr tom 4 juni, 5/6- 10/6 400 kr, därefter anmälan på plats 400 kr)

Mälarenergi Kretsloppen för de yngre barnen (0-13 år) kostar 150 kr.

Varje lag består endast av 4 personer.

5 km

Det kortaste av våra distanser (om man bortser ifrån Kretsloppet för barnen), vilket passar perfekt för nybörjaren likväl som den erfarna. Om du aldrig har sprungit förut, eller inte har sprungit så mycket, är detta den perfekta grunden att lägga. Det finns löpare av alla sorter, gamla som unga, vana som nya - och alla gör det utefter sina egna förutsättningar. Det finns självklart möjlighet för både kvinnor och män att anmäla sig till samma distans på gång. Detta innebär precis som det låter - istället för att springa eller jogga runt, så kan du ta en härlig promenad och njuta av Västerås härliga miljö. 5 km är den perfekta starten för att aktivera dig själv - det finns så många valmöjligheter, och ju fler deltagare det är, desto roligare kommer det att vara.

10 km

För dem som känner att de vill ta sig runt en längre distans, så är "tian" perfekt. Samma princip gäller också till 10 km - vem som helst får anmäla sig, vare sig man har sprungit innan eller inte. Det är inte obligatoriskt att springa runt i full fart bara för att det är den längre sträckan - vi ser hellre att så många som möjligt deltar och gör det på sitt sätt. Så vare sig du har sprungit mycket förut eller inte, anmäl dig till 10 km och utmana dig själv. Du tar dig runt utefter dina egna förutsättningar, och vi vet att du kommer att ta dig i mål med en helt fantastisk känsla. Det kanske inspirerar och motiverar dig att köra igen nästa år?

Mälarenergi Kretslopp

Man får inte glömma våra små deltagare, de får självklart också vara med. Istället för att stå vid sidan och heja (vilket de självklart också kan göra) så får de även möjlighet att själva delta, allt för att alla ska få delta. Kretsloppet finns i olika distanser för olika åldrar, 0-4 år springer ca 200 m, 5-8 år springer ca 500 m och 9-13 år springer ca 800 m.  Det viktigaste är inte vem som vinner, utan att vara med. Precis som de vuxna kommer barnen att få varsin nummerlapp med sitt eget nummer, och få springa längst med hurrande föräldrar och människor i alla åldrar. 

För att se bansträckningen, vänligen klicka här:

Loppet är tyvärr framflyttat 2020, för ytterligare information, klicka här 

NUMMERLAPPSUTDELNING

Mer information om nummerlappsutdelning kommer närmare loppet.


NUMMERLAPPEN

Skall bäras synlig på bröstet, och fliken med chipet skall sticka ut från nummerlappen. VIKTIGT!


STARTNUMMER

Nummerserier för de olika klasserna meddelas senare.


STARTEN

Starten sker i Vasaparken. starttider meddelas inom kort.


BANAN

Start och mål i Vasaparken. I övrigt en ny bansträckning från 2019 med mer "citykänsla"!
Banan är snitslad. Dessutom står det flaggvakter på strategiska platser. Vätskekontroller finns både ute på banan och vid mål.

För att se bansträckningen, vänligen klicka här:


EFTER MÅLGÅNG

Efter målgång fortsätter du framåt i fållorna så får alla banan och en vattenflaska. Medalj till de som vill ha.


PRISUTDELNING 

Sker direkt efter alla har kommit i mål.


PARKERING 

Parkering av bilar sker på lämplig parkeringsplats. Om du kommer med cykel ber vi dig att tänka på att ställa den så att den inte är i vägen vid start och målgång. 


OMKLÄDNING

Omklädning sker hemma eller i Westinghouse Arena (Friidrottshallen) på Kungsängsgatan 8, 200m från Friskis & Svettis. Omklädningen är öppen mellan 10:00 och 18:00. Lämna inga värdesaker. 


TOALETTER

Toaletter finns på tävlingsområdet.


ÖVERDRAGSKLÄDER

O.B.S. Du kan ta med en kasse och märka den med namn eller startnummer som du sedan lägger vid pinnar märkta med nummer ex. 1-100. Ta ej med dig värdesaker, vi har inte möjlighet att ansvara för dessa. Det samma gäller för saker lämnade i omklädningsrummen.

Lämna värdesaker till dina "supporters".

 


SJUKVÅRDARE

Sjukvårdare från Röda Korset finns vid mål. All löpning sker dock på egen risk.
Deltag ej om du känner dig krasslig.


EFTERANMÄLAN

Efteranmälan kan göras i samband med nummerlappsutdelningen eller vid starten på tävlingsdagen och kostar 400 kr (Lilla Kretsloppet 150 kr). Kontanter eller Swish.

OBS: Ingen efteranmälan för lag. 


PICKNICKKASSAR

Nummerlappen på kontaktpersonen eller första namn på listan är stämplad med "Picknickkasse". Den måste finnas med för att få ut matkassen. Picknickkasse hämtas ut efter målgång på målområdet. 

 


RESULTAT

Resultaten finns på bildskärmar i målområdet och publiceras även på Racetimer

Lidingöloppet on Tour arrangeras i samarbete med