x

Vill du cykla nästa år igen? Goda nyheter, vi har redan nu öppnat upp anmälan för 2020.

Anmäl dig här

Information för besökare

Hitta till tävlingsområdet Lidingövallen >>

Se resultat från loppet >>

Bra platser att följa loppen är Grönsta och Lidingövallen där passering sker flera gånger. Titta även på bankartan för att se hur deltagarna cyklar.

Karta över banorna hittar du här >>

Övrig information om loppet finns här >>

Information för deltagare

Start-PM >>
Sälja startplats och namnbyte >>

Resultat >>

Lidingöloppet MTB - Stockholms största MTB-lopp 

Välkommen till Stockholm största MTB-lopp. Ett seedningslopp till Cykelvasan i skärgårdsnära natur, ett stenkast från centrala Stockholm. 

Välj mellan 23km eller 63 km, beroende på om du är nybörjare eller erfaren cyklist. Slingrande stigar, tuffa backar och allmänt härlig cykling i närheten av havet är det som kännetecknar Lidingöloppet MTB. 

Är familjen med? Barnen har sitt alldeles egna lopp 

Resultat 2019 >>

Nyheter

Wengelin historisk och Thelberg med andra raka
Lidingöloppet MTB
lördag, 4 maj 2019

Wengelin historisk och Thelberg med andra raka

Den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 4 maj. Ett kyligt men soligt väder bjöd in deltagarna till årets stora premiär av cykelsäsongen som återigen slog deltagarrekord. Det blev ett lopp där det tidigt bildades en klunga som höll ihop till mindre än 10 km kvar då Matthias Wengelin skickade på ett ordentligt ryck för att säkra sin tredje historiska seger. I damklassen drog Emmy Thelberg det längsta strået i år igen genom att spurtslå Jennie Stenerhag.

Så underhåller du träningen i sommar
Lidingöloppet MTB
fredag, 3 maj 2019

Så underhåller du träningen i sommar

För många cyklister är Lidingöloppet MTB den stora säsongsöppnaren. Och merparten av deltagarna brukar ha Cykelvasan som avslutande lopp. Om den stora utmaningen inför Lidingöloppet är att skaffa tillräckligt med träningstid i sadeln brukar det vara enklare träna fritt inför Cykelvasan. Eller?

Rekord och tre nya år för Lidingöloppet MTB
Lidingöloppet MTB
torsdag, 2 maj 2019

Rekord och tre nya år för Lidingöloppet MTB

Lördag 4 maj är det dags för den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB och det är återigen ett rekordstort antal deltagare som står på startlinjen. 
– Det är riktigt kul att loppet fortsatt lockar både elitcyklister och motionärer att starta upp säsongen i ett av Sveriges största mountainbikelopp, säger Ninna Engberg, Lidingöloppets generalsekreterare.

Pendla dig bra
Lidingöloppet MTB
måndag, 29 april 2019

Pendla dig bra

Aldrig har diskussionerna om den allt sämre folkhälsan och miljön varit så intensiv. Om du, högst konkret, vill bidra till en förbättring av det är det dags att ställa bilen hemma och välja cykeln till jobbet. Vad du dessutom kan få på köpet är träningen. Och förbättrad ekonomi.

Malins cykling med barnen
Lidingöloppet MTB
torsdag, 25 april 2019

Malins cykling med barnen

Malin Jones gjorde succé förra året när hon ensam turnerade runt långloppscupenmed sina två barn i husvagn. Hon kommer till Lidingöloppet MTB och cyklar och vi har pratat med henne om cykling med barn.

Vän med hästen
Lidingöloppet MTB
tisdag, 23 april 2019

Vän med hästen

Cyklister och ryttare drivs delvis av samma längtan, att få tillbringa tid i naturen tillsammans med de ”redskap” de gillar bäst. Men eftersom cyklar sorteras som lite oberäkneliga för hästar kan möten bli utmanande. Och till skillnad från cyklar som helt går att bestämma över är det svårare att kontrollera en överraskad häst.

Cykla med barn
Lidingöloppet MTB
fredag, 19 april 2019

Cykla med barn

Att lära sig cykla är lika stort som att lära sig gå eller simma. En känsla av frihet som de flesta barn älskar. Och att uppleva naturen på två hjul är ett äventyr. Åtminstone när allt går bra. Så här kommer du bäst igång med barnens cykling.

Var cyklar man?
Lidingöloppet MTB
måndag, 15 april 2019

Var cyklar man?

Vi lever i ett land med nästan obegränsat mycket och bra cykling. Och vår världsunika allemansrätt ger oss också möjligheten att nästan cykla vart vi vill. Så länge vi inte rör eller förstör. Men, var och hur hittar du egentligen godbitarna?

Valet av materialet
Lidingöloppet MTB
tisdag, 9 april 2019

Valet av materialet

Cykling, allrahelst mountainbike, kan bli precis hur komplicerat som helst, från minsta skruv till hela paketeringen. Valen är många och nyanserna mellan olika typer av cyklar likaså. Men för den som vill behöver inte cykling blir särskilt komplicerat. Åtminstone inte om ambitionerna matchar de krav som motsvarar Lidingöloppet MTB.

Bantips del 2 Lidingöloppet MTB 63
Lidingöloppet MTB
fredag, 12 april 2019

Bantips del 2 Lidingöloppet MTB 63

Lidingöloppet MTB´s bana passar alla typer av cyklister och är utmanande både för motionärer och elit. Men hur ska man då tänka för att genomföra sitt bästa lopp? Hur tänker en elitåkare? Hur kan en motionär tänka? Vi har tagit hjälp av Calle Friberg som guidar dig genom banan. Han gör det med hjälp av Henrik Öijers film från Lidingöloppet MTB 2018. Detta är del 2 av banan.

SCOTT inför säsongsstarten
Lidingöloppet MTB
fredag, 12 april 2019

SCOTT inför säsongsstarten

Vi har tagit ett snack med våra vänner på SCOTT inför säsongsstarten 2019 som närmar sig emd stormsteg. Lidingöloppet MTB är ett av årets första stora lopp och ett lopp där alltfrån nybörjare till högsta elit deltar och njuter av härlig cykling.

Lidingöloppet MTB 23 km
Lidingöloppet MTB
torsdag, 4 april 2019

Lidingöloppet MTB 23 km

Det börjar smaka vår i luften och vi börjar göra oss redo för att ta emot dig på Lidingöloppet MTB. Kanske tillhör du dem som planerat delta men känner att vinterträningen inte blivit som planerad? Lugn, då kan vi erbjuda 23 kilometers loppet.

Är cyklandet jämställt?
Lidingöloppet MTB
måndag, 25 mars 2019

Är cyklandet jämställt?

Jenny Rissveds, Alexandra Engen, Jennie Stenerhag och Ida Jansson. Listan på internationellt framgångsrika damcyklister kan göras längre. Sämre är det bland herrarna. Men på vilket sätt har våra duktiga tjejer påverkat intresset för fler tjejer att cykla mountainbike? Och hur ser det egentligen ut med den totala andelen tjejer i cykelns värld.

Härda ut vintern
Lidingöloppet MTB
måndag, 11 mars 2019

Härda ut vintern

Det är ganska exakt två månader kvar till Lidingöloppet MTB, som för många är den stora säsongsöppnaren. Vi vet av erfarenhet att några av deltagarna brukar gruva sig utifrån att den samlade mängden träning blivit lidande över vintern.  Men lugn, vi hjälper dig att hitta rätt, lagom till startskottet smäller av.

Emmy har kul på cykeln
Lidingöloppet MTB
fredag, 7 december 2018

Emmy har kul på cykeln

Förra året spurtvann Emmy Thelberg Lidingöloppet MTB efter att slutat varit tvåa två gånger tidigare. Hon kunde summera en fin säsong med seger i den totala långloppscupen, vinsten i Lidingöloppet MTB och uttagningen till VM där hon slutade 31:a, som höjdpunkterna.

MTB-cyklisten som älskar livsstilen
Lidingöloppet MTB
fredag, 23 november 2018

MTB-cyklisten som älskar livsstilen

Emil Lindgren tog i våras sin andra raka seger i Lidingöloppet MTB. Vi kollade läget så här efter säsongen.

Emil Lindgren och Emmy Thelberg segrare 2018
Lidingöloppet MTB
lördag, 5 maj 2018

Emil Lindgren och Emmy Thelberg segrare 2018

Den sjätte upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 6 maj. Strålande sol och +17 grader bjöd in dagens cyklister till Lidingö. Det blev ett race med full fart från början där Team Serneke Allebike med Emil Lindgren i spetsen körde hårt från början och tog hela pallen för 2:a året på raken. I damklassen, med en ny damstart, drog Emmy Thelberg det längsta strået i spurt mot Hanna Bergman och Åsa Erlandsson.

Lidingöloppet MTB arrangeras i samarbete med