Skratt, glädje, gemenskap – och bidrag till ett friskare liv för alla

Rosa Bandet-loppet är tio kuperade och mjuka kilometer på gröna Lidingö. Tillsammans med alla andra deltagare skapar du en folkfest. Du springer för din egen skull och för att ha riktigt kul, men du bidrar också till den viktiga cancerforskningen. 

Rosa Bandet-loppet vill inspirera till fysisk aktivitet och sprida kunskap om hur var och en kan minska risken att drabbas av cancer genom hälsosamma levnadsvanor. Varje år utgör loppet den officiella starten för Rosa-Bandet kampanjen. Totalt samlades 532 000 kronor in till Cancerfonden och svensk cancerforskning genom TCS Lidingöloppshelgen 2017.

Mixedgruppen
En startgrupp, Mixedgruppen, är öppen även för manliga deltagare. Vi vill ge alla möjlighet att visa sitt engagemang i frågan och att genomföra loppet tillsammans med nära och kära. I mixedgruppen skänker du halva startavgiften till Cancerfonden.

Rosa Plats – 300 startplatser i Rosa Bandet-loppet är speciella Rosa Platser, där du skänker hela startavgiften till Cancerfonden. Du springer i en speciell startgrupp och får en specialdesignad t-shirt.

En Svensk Klassiker – Tjej och – Korta
Rosa Bandet-loppet ingår i En Svensk Klassiker – Tjej och – Korta. Män som gör Korta anmäler sig i Mixedgruppen.

Läs mer om Tjejklassikern

 


 

Titelsponsor:
   

Mixedgruppen

En startgrupp i Rosa Bandet-loppet är öppen även för manliga deltagare. Mixedgruppen finns för att vi vill ge alla möjlighet att visa sitt engagemang i frågan och genomföra loppet tillsammans med nära och kära. Kanske stötta någon som har kommit tillbaka från en sjukdomsperiod.

I mixedgruppen skänker du halva startavgiften till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj.

Det går under loppet att välja mellan att springa 10 eller 4 kilometer. Anmälan görs dock till 10 kilometer. Det är enbart motionsklass för män och alltså ingen tävling.

Planera noggrant ditt vätske- och matintag inför loppet. Vid serverar vätska på tre platser utmed loppet:

  • 7 km från mål, Uddvägen: sportdryck, vatten, bullar och bananer
  • 3 km från mål, Tyktorp: sportdryck, vatten och bananer
  • Vid Mål: sportdryck, vatten, bullar och bananer

Banan består av den sista milen på TCS Lidingöloppet 30. Du får uppleva vacker natur, kuperad terräng och mjuka spår.

Rosa Bandet-loppet (f d Lidingö Tjejlopp)  0.50.00

Här nedan hittar du det viktigaste som rör ditt lopp.

Tävlingsinformation

Lidingöloppet är en av hörnstenarna i En Svensk Klassiker sedan starten 1971. 

Att göra Klassikern innebär fyra lopp, i fyra olika grenar som ställer olika krav på din fysik, teknik och inte minst på din mentala inställning. För att ta dig an En Svensk Klassiker behöver du uthållighet, envishet och en stor portion disciplin. I utbyte får du glädje, motivation och god hälsa.

Inom 12 månader ska du åka Vasaloppet eller Engelbrektsloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. 

Du börjar med valfritt lopp och har sedan ett år på dig att genomföra loppen som kantas av fina naturupplevelser och feststämning. Det finns tre olika klassiker att välja mellan: En Svensk Klassiker, Halvklassikern och Tjejklassikern. 

En Svensk Klassiker

Det stora kraftprovet En Svensk Klassiker: 
- TCS Lidingöloppet 30 km
- Vasaloppet, Öppet Spår eller Engelbrektsloppet på skidor 
- Cykla Vätternrundan 
- Simma Vansbrosimningen

Läs mer
Halvklassikern består av: 
- TCS Lidingöloppet 15 km
- Något av skidloppen HalvVasan 45 km eller Engelbrektshalvan 30 km
- HalvVättern på cykel 150 km 
- Vansbro Halvsim 1,5 km 

Läs mer

Tjejklassikern:
- Rosa Bandet-loppet 10 km
- Tjejvasan/Kortvasan 30 km eller Kristinaloppet 30 km 
- Tjejvättern 100 km
- Vansbro Tjejsim 1 km

Läs mer

En Svensk Klassiker vill motivera till träning året runt

En Svensk Klassiker och dess evenemang Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet är en verklig folkrörelse och lockar årligen cirka 180 000 deltagare. Alla klassikerloppen har sin bas i föreningslivet. De flesta funktionärer arbetar för sin förening och klassikerloppen möjliggör för bredd- och utvecklingsidrotter växa i de föreningar och klubbar som ingår i organisationerna.

En Svensk Klassikers mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern och Arbetsplatsklassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.

Mer information om En Svensk Klassiker

Klassikerloppens hemsidor:
Lidingöloppet 
Vasaloppet
Engelbrektsloppet
Vätternrundan
Vansbrosimningen

 


 Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med