VTSS Lidingö Vårmilen

Den virtuella Terrängseriens femte etapp är samma bana som loppet Vårmilen, ute på Lidingö, avgörs på. Banan mäter 10 km. Din utmaning blir att springa segmentet så snabbt du kan, närsomhelst under den kommande veckan, 18-24 maj. 

OBS! Banan följer dels Lidingöloppsspåret men på vissa ställen går den in i bebyggda områden. Läs in dig noga på sträckningen innan du startar, håll även utkik efter vita snitslar med Lidingöloppsloggan på. Banan ska springas motsols, efter att du har startat strax öster om Lidingövallen så följer du Kyrkviken och tar sedan upp mot kyrkan och fortsätter därefter genom bostadsområdet. Efter ca 4 km så blir det lättare, då behöver du bara följa Lidingöloppsspårets markeringar för att hitta tillbaka till målet.

Vi samlar resultaten och skapar en resultatlista när veckan är slut där fina priser står på spel. Se vad du kan vinna här:

Deltagandet är gratis. Vårt syfte med detta är att få Stockholm på fötter under en tid då det är viktigare än någonsin att röra på sig.

Håll avståndet till andra löpare såväl i sid- som i djupled så riskerar vi inte onödig smittspridning!

Nedan finner du det aktuella stravasegementet:

Du behöver registrera dig på Strava, antingen på nätet eller via mobilapp och söka upp Lidingöloppets klubb på Strava och bli medlem. När du är registerad, och medlem i klubben blir du per automatik deltagare i VTSS och kan vara med och tävla om priserna. Läs mer om hur det fungerar här

Med bil

Om du kommer från Stockholm så ta dig via Norra Länken till Lidingöbron. Väl på bron så tar du av första till höger med skyltning "Bosön" och fortsätter därefter på Norra Kungsvägen tills att du kommer fram till rondellen vid Lidingövallen. Där tar du direkt till höger och parkerar lämpligtvis utanför ingången till Lidingövallen. För att ta dig till startplatsen så går rakt igenom Lidingövallen, passerar friidrottsbanorna på vänster sida och ut till vänster om tennisbanorna. Ta direkt till vänster på gångvägen som följer Kyrkviken och fortsätt fram tills att gångvägen tar slut (vid båtfirman), där ligger starten.

Med t-bana/buss

Ta tunnebanans röda linje till slutstation Ropsten. Ta någon av busslinjerna 204, 211 eller 212 till hållplats Lidingövallen. Ta dig till startpunkten enligt instruktionen ovan.

Såväl start som mål äger rum ca 150 meter rakt österut från Lidingövallen sett, precis vid båtfirman Seacastle, där gångvägen tar vid har vi också satt upp en skylt med VTSS-loggan. Starten är precis vid den första lyktstolpen på grusvägen och det är också där du går i mål.


Slutliga resultat VTSS etapp 5,  Vårmilen 10km

Notera att resultaten nedan är hämtade från Stravas officiella sammanställning för segmentet i fråga. Om du inte hittar ditt resultat så kan det bero på olika saker men kontakta isåfall oss på info@lidingoloppet.se så får vi kika på varför din sluttid inte syns i denna lista.

Denna veckas priser (10 km Vårmilen):

Snabbaste tjej och kille:

1:a Startplats till valfritt lopp i 2020 års TCS Lidingölopp

Vinnare dam: Alice Hugosson, 40,24

Vinnare herr: Bryan Keely, 35.17

Utlottade priser, 2 st:

1 st förpackning Ormsalva

Vinnare: Axel Bronder

1 par av den nya Lidingöloppsskon från Saucony

Vinnare: Matilda Thorburn

Fotopris: (tilldelas den som fotar sig själv i samband med etapp samt hashtaggar #vtss
1 st Flowpillow Heat från Flowlife
Vinnare: @ceciliacalm

Lidingöloppets arrangemang