VTSS Hagaparken

Den virtuella Terrängseriens sjunde lopp är Parkrun i Hagaparken (Solna) som mäter 5 km. Din utmaning blir att springa segmentet så snabbt du kan, närsomhelst under den kommande veckan, 1-7 juni. 

Vi samlar resultaten och skapar en resultatlista när veckan är slut där fina priser står på spel. Se vad du kan vinna här:

Deltagandet är gratis. Vårt syfte med detta är att få Stockholm på fötter under en tid då det är viktigare än någonsin att röra på sig.

Håll avståndet till andra löpare såväl i sid- som i djupled så riskerar vi inte onödig smittspridning!

Nedan finner du det aktuella stravasegementet! OBS! Banan ska springas två varv!

Du behöver registrera dig på Strava, antingen på nätet eller via mobilapp och söka upp Lidingöloppets klubb på Strava och bli medlem. När du är registerad, och medlem i klubben blir du per automatik deltagare i VTSS och kan vara med och tävla om priserna. Läs mer om hur det fungerar här

Med bil:

Kör lämpligast ¤4:an norrut från centrala Stocholm. Passera Karolinska Sjukhuset och ta av mot Norrtull (avtag 164). Sväng upp på Norra Stationsgatan. Kör vidare på Uppsalavägen och följ skyltar mot E4 Norr. Följ skyltar mot Stallmästargården och kör fram och parkera vid Haga Norra.

Med pendeltåg/buss:

Ta pendel till Solna. Välj utgång "Solna". Ta buss 515 mot Odenplan och kliv av vid Haga Norra.

Inled vid startpunkten nordväst om tennisbanorna. Starta och spring mellan grindstugorna och uppför backen. Vid vägskälet, "splitten", ta vänster. Fortsätt på den större grusvägen hela vägen igenom parken. När du ser koppartälten, följ snitsel och ta 90 grader rakt höger ner mot tälten. När du passerat tälten på vänster sidan, ta tvärt höger. Fortsätt längs med den stora öppna ängen. Nere nästan vid vattnet, ta till höger och följ stigen som löper längsmed Brunnsviken. Ta av från vattnet, upp i parken. Passera mellan de båda kioskerna och fortsätt uppför backen. Väl tillbaka vid "splitten" (se nedan), börja på ett nytt varv enligt ovan. När du för andra gången kommer tillbaka till "splitten" så är det bara att ta sig snabbast möjligt tillbaka till målet.

split

Haga start

Banan utgår från en plats ca 100 meter öster om Haga Norra. Du ska springa den medsols och varvet skall springas 2 gånger. Efter andra varvet så återgår du till startpunkten som också är mål. Starten är markerad med en grön skylt på stolpe, se nedan och banan med vita snitslar. OBS! snitslar och skyltar kan försvinna så läs ändå in dig på bansträckningen.

Denna veckas priser (5 km Haga Parkrun):

Snabbaste tjej och kille:

1:a Startplats till valfritt lopp i 2020 års TCS Lidingölopp

Vinnare herr: Tim Robertson

Vinnare dam: Anna Jonsson

Utlottade priser, 2 st:

1 st förpackning Ormsalva

Vinnare: Stefan Brehammar

1 par av den nya Lidingöloppsskon från Saucony

Vinnare: Magnus Bruun

Fotopris: (tilldelas den som fotar sig själv i samband med etapp samt hashtaggar #vtss
1 st Flowpillow Heat från Flowlife

 Vinnare. Jens Paulander

Slutliga resultat VTSS etapp 7,  Haga parkrun 5km

Notera att resultaten nedan är hämtade från Stravas officiella sammanställning för segmentet i fråga. Om du inte hittar ditt resultat så kan det bero på olika saker men kontakta isåfall oss på info@lidingoloppet.se så får vi kika på varför din sluttid inte syns i denna lista.

Lidingöloppets arrangemang