Hjälp

Hur gör jag om jag har en fråga kring Virtuella Terrängserien Stockholm?

Vi kommer här samla frågor och svar kring Virtuella Terrängserien Stockholm. Om du har andra frågor om VTSS så är du välkommen att kontakta oss på Lidingöloppet på uppgifter nedan

Telefon: 08-7652615
E-post: info@lidingoloppet.se

Varför kan jag inte få springa var jag vill som för andra virtuella lopp?

I en tid där traditionella lopp inte kan genomföras så vill vi ändå försöka skapa lopp där du kan jämföra din prestation med andra på ett så realistiskt sätt som möjligt. Olika löpslingor kan skilja sig otroligt mycket i grad av kupering, underlag, påverkan av vind m.m vilket gör att resultat på två olika 10-km-banor är svåra att jämföra. I VTSS springer alla samma bana, etapp men på olika tider och om din dagsform var dålig på måndagen så får du en ny chans på tisdagen.

Kan jag springa samma etapp hur många gånger som helst under de aktuella tävlingsdatumen?

Ja, så länge du håller dig inför de officiella datumen för den aktuella etappen så kan du springa etappen så många gånger du vill och orkar.

Vilken utrustning behöver jag?

För att din tid skall registreras i Strava så behöver du en telefon eller en sportklocka med en GPS. Säkerställ att du har en bra GPS-mottagning innan du börjar springa.

Hur kan ni veta att folk inte kommer att fuska? Och tänk om min GPS missar en del av min runda?

Vi hoppas och tror på fair play från våra deltagare, vem vill vinna genom att fuska? Men visst, det kan alltid förekomma men vi kommer lite noggrannare granska rundorna för de som placerat sig på topp-10 på varje deletapp samt alla pristagare oavsett placering. När det gäller GPS-tracking så är det såklart alltid vanskligt men i det stora hela så brukar slutresultatet bli hyfsat rätt. Kontakta oss om du känner att du blivit "orättvist behandlad" av din GPS-enhet!

Varför genomförs detta endast i Stockholm, jag utanför huvudstaden vill också kunna springa virtuella lopp?

Vi startar upp detta i Stockholm, dels då coronasituationen är som värst just här men även för att snabbt få igång virtuella lopp i vår närmiljö. Faller satsningen väl ut i Stockholm, rullar vi ut den Virtuella Terrängserien i andra delar av Sverige.

Varför har ni valt ut vissa sträckor som deletapper och inte andra? Jag saknar min favoritrunda!

Som arrangör av TCS Lidingöloppet så ville vi ge deltagarna chansen att få njuta av den vackraste av löpmiljöer som vi har i Stockholm (tycker vi!), nämligen i naturen på Lidingö, därför har vi valt några sträckor där. Utöver dessa ville vi ha med några av stockholmarnas mest omtyckta platserna för löpning samt sprida dessa hyfsat geografiskt. Visst kan vi ha missat någon fin runda men vi tycker ändå vi har fått med ett fint och varierat urval löparrundor.

Lidingöloppets arrangemang