Lekplatsen för äventyrslystna!

2020-08-31

Majestätiska berg, slingrande dalar, rikligt med solsken och pastorala utsikter.Valaisdalen i Schweiz är en fantastisk region för äventyrare. Och att området lockar till sig cyklister från hela världen är inte konstigt. Här finns allt.

 

Läs mer »

Region Dents du Midi = mycket av allt

2020-08-27

Region Dents du Midi ligger i världens största internationella skidområde, Les Portes du Soleil, och knyter samman sex charmiga byar högt placerade i de schweiziska Alperna nära Genèvesjön. Här, i Region Dents du Midi, väntar över 1 000 kilometer av natursköna leder för vandring och cykling blandat med mat och boende i toppklass.

Läs mer »

Zermatt kallar

2020-08-25

Få berg är så karakteristiska och fångade på bild som klassiska Matterhorn i Schweiz. Den givna utgångspunkten för att nå det mytomspunna berget är Zermatt. Här finns väldigt mycket för dig som älskar cykel eller allmänt värdesätter en semester i rörelse bland stora berg.

Läs mer »

Lägesrapport Calle Friberg 29 juni 2020

2020-06-29

Tänkte det var dags för en liten rapport från min värld. Hoppas ni alla haft det bra i värmen över midsommar.

Läs mer »

Välkommen till Schweiz nya kungarike!

2020-06-15

Från 2020 kommer regionen Lenzerheide att presentera Bike Kingdom, som handlar om nya leder, erbjudanden och en MTB-app som gör berget till en digital lekplats. Häng med till framtiden!

Läs mer »

Lägesrapport från Calle Friberg

2020-02-12

Hallå där MTB-cyklister! Calle Friberg här från Playitas på Fuerteventura just nu.

Läget är nog snäppet bättre vädermässigt än i Sverige så inga klagomål här inte. 22-26 grader och sol med torra, dammiga stigar är annat än leriga eller frusna stigar, vilket också är skoj i och för sig:)

Läs mer »

Så underhåller du träningen i sommar

2019-05-03

För många cyklister är Lidingöloppet MTB den stora säsongsöppnaren. Och merparten av deltagarna brukar ha Cykelvasan som avslutande lopp. Om den stora utmaningen inför Lidingöloppet är att skaffa tillräckligt med träningstid i sadeln brukar det vara enklare träna fritt inför Cykelvasan. Eller?

Läs mer »

Rekord och tre nya år för Lidingöloppet MTB

2019-05-02

Lördag 4 maj är det dags för den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB och det är återigen ett rekordstort antal deltagare som står på startlinjen. 
– Det är riktigt kul att loppet fortsatt lockar både elitcyklister och motionärer att starta upp säsongen i ett av Sveriges största mountainbikelopp, säger Ninna Engberg, Lidingöloppets generalsekreterare.

Läs mer »

Information för Lidingöbor

2019-04-25

Den 4 maj är det återigen dags för vårens händelse på Lidingö. Då går Lidingöloppet MTB av stapeln. Vi har sammanställt den viktigaste informationen för dig som Lidingöbo. Så ta dig ut längs spåret och heja på alla duktiga motionärer som njuter av vår vackra ö. Eller varför inte anmäla dig till loppet och få en härlig dag i sadeln. 

Läs mer »

Fjällturen från Funäsdalen gästar Lidingöloppet MTB 4 Maj

2019-05-02

Fjällturens ambassadör och OS medaljvinnare på landsväg Emma Johansson kommer mellan klockan 10.00-10.30 på Lidingövallen 4 Maj bjuda på sista minuten tips innan ditt lopp.

Läs mer »

Pendla dig bra

2019-04-29

Aldrig har diskussionerna om den allt sämre folkhälsan och miljön varit så intensiv. Om du, högst konkret, vill bidra till en förbättring av det är det dags att ställa bilen hemma och välja cykeln till jobbet. Vad du dessutom kan få på köpet är träningen. Och förbättrad ekonomi.

Läs mer »

Malins cykling med barnen

2019-04-25

Malin Jones gjorde succé förra året när hon ensam turnerade runt långloppscupenmed sina två barn i husvagn. Hon kommer till Lidingöloppet MTB och cyklar och vi har pratat med henne om cykling med barn.

Läs mer »

Vän med hästen

2019-04-23

Cyklister och ryttare drivs delvis av samma längtan, att få tillbringa tid i naturen tillsammans med de ”redskap” de gillar bäst. Men eftersom cyklar sorteras som lite oberäkneliga för hästar kan möten bli utmanande. Och till skillnad från cyklar som helt går att bestämma över är det svårare att kontrollera en överraskad häst.

Läs mer »

Cykla med barn

2019-04-19

Att lära sig cykla är lika stort som att lära sig gå eller simma. En känsla av frihet som de flesta barn älskar. Och att uppleva naturen på två hjul är ett äventyr. Åtminstone när allt går bra. Så här kommer du bäst igång med barnens cykling.

Läs mer »

Den bästa cyklingen, var finns den?

2019-04-15

Vi lever i ett land med nästan obegränsat mycket och bra cykling. Och vår världsunika allemansrätt ger oss också möjligheten att nästan cykla vart vi vill. Så länge vi inte rör eller förstör. Men, var och hur hittar du egentligen godbitarna?

Läs mer »

Lidingöloppet MTB 63 – Hur ska jag tänka under loppet? Del 2

2019-04-12

Lidingöloppet MTB´s bana passar alla typer av cyklister och är utmanande både för motionärer och elit. Men hur ska man då tänka för att genomföra sitt bästa lopp? Hur tänker en elitåkare? Hur kan en motionär tänka? Vi har tagit hjälp av Calle Friberg som guidar dig genom banan. Han gör det med hjälp av Henrik Öijers film från Lidingöloppet MTB 2018. Detta är del 2 av banan.

Läs mer »

SCOTT inför säsongsstarten

2019-04-12

Vi har tagit ett snack med våra vänner på SCOTT inför säsongsstarten 2019 som närmar sig emd stormsteg. Lidingöloppet MTB är ett av årets första stora lopp och ett lopp där alltfrån nybörjare till högsta elit deltar och njuter av härlig cykling.

Läs mer »

Valet av materialet

2019-04-09

Cykling, allrahelst mountainbike, kan bli precis hur komplicerat som helst, från minsta skruv till hela paketeringen. Valen är många och nyanserna mellan olika typer av cyklar likaså. Men för den som vill behöver inte cykling blir särskilt komplicerat. Åtminstone inte om ambitionerna matchar de krav som motsvarar Lidingöloppet MTB.

Läs mer »

Härlig cykling för alla

2019-04-04

Det börjar smaka vår i luften och vi börjar göra oss redo för att ta emot dig på Lidingöloppet MTB. Kanske tillhör du dem som planerat delta men känner att vinterträningen inte blivit som planerad? Lugn, då kan vi erbjuda 23 kilometers loppet.

Läs mer »

MTB-läger 2020 17-19 april

2019-01-30

Förbered dig för Lidingöloppet MTB och andra MTB-lopp 2020 vid vårt läger den 17-19 april på Lidingö.

Allt tillsammans med helgens huvudtränare, Calle Friberg, en av loppets ambassadörer och en av Sveriges bästa MTB-cyklister.

Läs mer »

Är cyklandet jämställt?

2019-03-25

Jenny Rissveds, Alexandra Engen, Jennie Stenerhag och Ida Jansson. Listan på internationellt framgångsrika damcyklister kan göras längre. Sämre är det bland herrarna. Men på vilket sätt har våra duktiga tjejer påverkat intresset för fler tjejer att cykla mountainbike? Och hur ser det egentligen ut med den totala andelen tjejer i cykelns värld.

Läs mer »

Härda ut vintern

2019-03-11

Det är ganska exakt två månader kvar till Lidingöloppet MTB, som för många är den stora säsongsöppnaren. Vi vet av erfarenhet att några av deltagarna brukar gruva sig utifrån att den samlade mängden träning blivit lidande över vintern.  Men lugn, vi hjälper dig att hitta rätt, lagom till startskottet smäller av.

Läs mer »

10 tips för att överleva vintern

2019-01-31

Våra vänner på Bicyling har satt ihop en lista på 10 tips för att överleva vintercyklingen.

Läs mer »

Möt våra bloggare

2019-01-31

Fram till loppet den 4 maj skriver Krsitina och Carl varsinn blogg på Bicycling. Där kommer du kunna följa deras väg mot loppet. 

Läs mer »

Presentkort Lidingöloppet MTB

2019-01-31

Känner du någon som funderat på att cykla på Lidingö? Eller har du någon nära som önskar sig en start till den 4 maj? Då har vi en nyhet. 

Läs mer »

Lidingöloppet MTB 2019! Årets julerbjudande

2018-12-12

Dags att börja planera nästa års roligaste Mountainbikelopp. Lidingöloppet MTB och Bicycling vill göra det lättare för dig att hålla igång och hålla motivationen uppe under de mörka månaderna. Därför vill ge dig ett helt unikt erbjudande! 

Läs mer »

Emmy har kul på cykeln och vann Lidingöloppet MTB 2018

2018-12-07

Förra året spurtvann Emmy Thelberg Lidingöloppet MTB efter att slutat varit tvåa två gånger tidigare. Hon kunde summera en fin säsong med seger i den totala långloppscupen, vinsten i Lidingöloppet MTB och uttagningen till VM där hon slutade 31:a, som höjdpunkterna.

Läs mer »

MTB-cyklisten som älskar livsstilen

2018-11-23

Emil Lindgren tog i våras sin andra raka seger i Lidingöloppet MTB. Vi kollade läget så här efter säsongen.

Läs mer »

Lidingöloppet MTB 63 – Hur ska jag tänka under loppet?

2018-11-21

Lidingöloppet MTB´s bana passar alla typer av cyklister och är utmanande både för motionärer och elit. Men hur ska man då tänka för att genomföra sitt bästa lopp? Hur tänker en elitåkare? Hur kan en motionär tänka? Vi har tagit hjälp av Calle Friberg som guidar dig genom banan. Han gör det med hjälp av Henrik Öijers film från Lidingöloppet MTB 2018.

Läs mer »

Sommaren är slut - Tillbaka till (tränings)rutinerna!

2018-09-07

Stockholm Massage Academy har skrivit lite om hur du kommer tillbaka till rutinerna efter sommaren. 

Läs mer »

SCOTT Cykelkollektion 2019 är nu släppt!

2018-09-06

Vår partner SCOTT har nyligen släppt lite nyheter för dig som cyklar MTB. Läs om deras nyheter här under.

Läs mer »

Lindgren och Thelberg segrare i Lidingöloppet MTB på ett soldränkt Lidingö

2018-05-05

Den sjätte upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 6 maj. Strålande sol och +17 grader bjöd in dagens cyklister till Lidingö. Det blev ett race med full fart från början där Team Serneke Allebike med Emil Lindgren i spetsen körde hårt från början och tog hela pallen för 2:a året på raken. I damklassen, med en ny damstart, drog Emmy Thelberg det längsta strået i spurt mot Hanna Bergman och Åsa Erlandsson.

Läs mer »

Deltagarrekord och starkt elitfält i Lidingöloppet MTB

2018-05-03

Lördag 5 maj står rekordmånga cyklister redo att starta i Lidingöloppet MTB.
– Det är fantastiskt att loppet lockar både elitcyklister och motionärer att starta upp säsongen i ett av Sveriges största mountainbikelopp, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare.

Läs mer »

Början på slutet eller starten på något nytt?

2017-10-25

Att gå ifrån sommar och värme till höst, med mörker och kyla är ingen dröm för vänner av cykelsport. Men hösten behöver inte vara en tid av ångest, tvärtom kan det bli en riktig högtid om du bara tacklar den rätt. Andreas Danielsson (bl.a. tidigare förbundskapten) delar med sig av sina tankar.

Läs mer »

Isak Nordins vinterträning 2018

2018-04-12

Även om våren nu äntligen börjar komma till Lidingö så finns det ställen i vårt avlånga land där vintern fortfarande håller sig kvar. Här har ni lite tips från Cykloteket Racing Teams Isak Nordin om hur han hållit igång under vintern.

Läs mer »

Team Sportia sätter sitt eventbolag i konkurs – Lidingöloppets Vårhelg tappar sin huvudsponsor

2018-04-12

För någon vecka sedan fick vi informationen att Team Sportias evenemangsbolag försatts i konkurs. Vilket innebär att Lidingöloppets Vårhelg blir av med sin huvudsponsor.

Läs mer »

Juniorklass i Lidingöloppet MTB 63

2018-03-23

I 2018 års Lidingöloppet MTB kommer damjuniorerna och herrjuniorerna att ha sin tävlingsklass i Lidingöloppet MTB 63 km. Detta innebär att den som fyller 17 år under 2018 kan ställa upp i antingen motion- eller tävlingsklass på distansen 63 km.

Läs mer »

Bicycling ny mediapartner till Lidingöloppet MTB

2018-03-23

Vi på Lidingöloppet MTB inleder ett samarbete med cykeltidningen Bicycling som går in som Officiell mediapartner till loppet.

Läs mer »

Damstart i Lidingöloppet MTB 63km

2018-03-21

Vi kommer till årets Lidingöloppet MTB den 5 maj att testköra en separat damstart på 63km i tävlingsklassen. 

Läs mer »

Dela ditt lopp under Vårhelgen

2018-03-12

Låt familj och vänner stötta dig under hela ditt lopp under helgen 5-6 maj.

Läs mer »

Revansch och nytändning 2018

2018-02-26

Vår ambassadör Calle Friberg är i full fart inför 2018 års säsong. Cape Epic, Lidingöloppet MTB och lägerverksamhet står på agendan. Läs hela rapporten här.

Läs mer »

Nytt kundforum för Lidingöloppet MTB

2018-02-01

Från den 1 februari öppnas ett nytt kundforum med frågor och svar kring alla Lidingöloppets olika lopp. Här kan du få svar på de frågor du har från våra kunniga medarbetare. 

Läs mer »

Klä dig rätt i vinterkylan

2018-01-25

Vintercykling kan vara enastående. Vägar och stigar är vanligtvis tystare, nya rutter och äventyr kan upptäckas och det är lika vackert som att cykla på andra tider på året.

Läs mer »

Emil Lindgren kompletterar med enduro och skidor i vinter

2017-12-06

Han var grym på Lidingöloppet MTB i våras, drog upp hård fart från början, vann sedan en tuff spurt och satte nytt banrekord. Elitcyklisten Emil Lindgren från Säter trivs på Lidingö.

– Lidingöloppet MTB är ett snabbt lopp där det svänger rejält. Jag har spenderat många timmar i den här terrängen genom åren och gillar det snabba underlaget. Korta branta backar och mycket kurvor är några av de saker som jag är bäst på. 

Läs mer »

Jennie Stenerhags segerrika år

2017-11-14

Säsongen slutade med en vinst i sydafrikanska etapploppet Wines2Whales. Signifikativt för cyklisten Jennie Stenerhags 2017, som har innehållit 51 starter och 38 segrar.

– Det är mitt bästa år någonsin, det har gått helt otroligt bra – jag är nästan chockad, allt har funkat, säger hon.

Läs mer »

Godsaker från SCOTT

2017-08-23

Vår sponsor Scott passar här på att lite närmare presentera några nyheter samt favoriter ur sitt sortiment. För än är inte cykelsäsongen över på långa vägar.

Läs mer »

Insamling till Barncancerfonden gav 13900 kr

2017-05-15

De 6-7 maj arrangerades Lidingöloppets Vårhelg som består av Lidingöloppet MTB, Lidingöloppets Ultramarathon samt Vårmilen. Helgen hade i år deltagarrekord och på plats bland alla deltagare och besökare fanns Team Rynkeby Täby för att sköta knatteaktiviteterna på Lidingövallen.

Läs mer »

Vinnare Miljötävlingen 2017

2017-05-12

Nu är vinnarna i miljötävlingen dragna. Tack till alla som tog med sig sitt skräp till målet och till er som slängde skräpet i sopkorgar vid vätskestationerna. 

Läs mer »

Anmälan är öppen

2017-05-09

Tack för ett fantastisk lopp 2017. Nu blickar vi framåt till 5 maj 2018! Varmt välkommen. 

Läs mer »

Emil Lindgren och Jennie Stenerhag vinnare 2017

2017-05-08

Den femte upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 6 maj. +14 grader och moln bjöd in till snabb cykling på hårda spår. Det blev ett race med full fart från början där Emil Lindgren körde hårt från början och hamnade i topp på ett nytt banrekord. Jennie Stenerhag slaktade tidigare rekord när hon tog en storstilad seger.

Läs mer »

Startbevisen utkskickade

2017-05-04

Alla startbevis är nu utksickade via e-post. Skarn du ditt? Glöm inte att kolla i skräppostmapparna.

Läs mer »

Nya Zeeländsk landslagsman cyklar 2017

2017-05-03

I helgens Lidingöloppet MTB får vi besök av Justin Price, Nya Zeeländsk landslagsman. Han kommer och gör sitt första lopp i Sverige för att testa hur det känns med MTB-cykling i Svenska skogar. Vi har pratat lite kort med Justin inför loppet.

Läs mer »

Stora delar av Sverigeeliten cyklar den 6 maj

2017-04-26

Den 6:e maj 2017 är det femte året som Lidingöloppsorganisationen arrangerar Stockholms största MTB-tävling, Lidingöloppet MTB. På en bana som tar musten ur de absolut flesta så väljer förutom väldigt många motionärer även sverigeeliten att starta sin säsong på Lidingö.

Läs mer »

Frågor och svar om Enervit

2017-03-28

Under Lidingöloppets vårhelg serveras sportdryck från Enervit. Se en sammanställning av de vanligaste frågorna om just Enervit.

Läs mer »

Innehåll vätskekontroller

2017-03-28

När du cyklar hos oss passerar du ett antal välfyllda vätskekontroller. Läs mer om innehållet här.

Läs mer »

Ny bansträckning Lidingöloppet MTB 63

2017-02-27

Vi på Lidingöloppet MTB strävar efter att göra en så bra bana som möjligt för våra deltagare. Med detta som ledstjärna så har vi inför 2017 års lopp gjort några små förändringar som bland annat innebär lite mer single track och lite mindre asfalt.

Läs mer »

Lägesrapport Calle Friberg

2017-02-21

Här kommer en lägesrapport från vår ambassadör Calle Friberg & Team Scott Skoda som nu blir Team Apollo Sports Skoda.

Läs mer »

Tips till vintercyklisten

2017-02-21

Under vintern är det viktigt att hålla igång. SCOTT tipsar om hur du kan få ut mer av din vintercykling.

Läs mer »

Våra nya bloggare

2016-11-30

Möt våra bloggare Anna Pojen och Kalle Lööw som du kommer att få följa i uppladdningen inför Lidingöloppet MTB 6 maj 2017. 

Läs mer »

Den olympiska effekten

2016-09-01

OS-guld kan betyda mycket för en sport. Läs vad Andreas Danielsson har för tankar kring Jenny Rissveds framgångar.

Läs mer »

Sammandrag 2016

2016-06-22

Återupplev loppet från den 7 maj 2016. Följ med på denna cykelpropagandadag ute i den fantastiska Lidingönaturen! 20 minuter med det bästa från loppet.

Läs mer »

Se alla nyheter

2017-03-15 Läs mer »

Backigt och naturskönt på Lidingö

2018-02-27

Första helgen i maj avgörs Lidingöloppet MTB, ett lopp som bjuder på rejäl kupering, många kurvor och vacker natur. En fin start på cykelsäsongen.

Läs mer »

Wengelin historisk och Thelberg med andra raka

2019-05-04

Den sjunde upplagan av Lidingöloppet MTB genomfördes idag den 4 maj. Ett kyligt men soligt väder bjöd in deltagarna till årets stora premiär av cykelsäsongen som återigen slog deltagarrekord. Det blev ett lopp där det tidigt bildades en klunga som höll ihop till mindre än 10 km kvar då Matthias Wengelin skickade på ett ordentligt ryck för att säkra sin tredje historiska seger. I damklassen drog Emmy Thelberg det längsta strået i år igen genom att spurtslå Jennie Stenerhag.

Läs mer »

Arosa – nyckeln till frihet

2020-07-01

Det är ingen överdrift att utnämna Arosa till ett paradis inom naturturism i allmänhet och mountainbike i synnerhet. Hit reser cyklister från hela världen för att uppleva bergen när de är som vackrast. Och de som trivs bäst här är rekreationscyklister och familjer.

Läs mer »

Lidingöloppet MTB arrangeras i samarbete med