Tina Forsberg - Ultraambassadör

Tjusningen med löpning är något som många människor har funnit och ofta så löps det en mil eller max två åt gången. Men sen så finns det de där personerna som inte nöjer sig med att springa en mil eller två utan deras ögon är fästa vid horisonten och nyfikenheten om vad som finns där bakom gör att det enda alternativet är att fortsätta springa.

Här får du möjligheten att lite närmare lära känna en av dessa personer. Hon heter Tina Forsberg och är Lidingöloppets Ultramarathons ambassadör.  

Hej Tina, du är ju anmäld till STARK & Lidingöloppets Ultrakombo , hur förbereder du dig inför en sån utmaning?

De största förberedelserna ligger i fokus på själva cyklingen med tanke på att MTB är helt nytt för mig. Men jag tar det med en positiv inställning, vilket jag alltid försöker göra! Det ska bli oerhört roligt och jag gillar utmaningar så nu siktar jag på att variera träningen i olika former och lägga in 1-2 vilodagar per vecka, samt att inte gå ut för hårt i början. 

Under loppen, vad kommer att krävas av dig för att kunna genomföra dem på bästa sätt?

Svår fråga, men jag brukar sikta på att vara så förberedd som jag bara kan innan och sedan ligger fokus på att ha kul! Jag vill känna mig stark under båda loppen och ha ett bra flöde. Det mesta ligger i hur förberedd jag är 

Du har stor erfarenhet från löpning men lite mindre från MTB-cykling, hur tror du cyklingen kommer funka för dig?

Bra hoppas jag, haha! Jag backar sällan för en utmaning och MTB-cykling har jag sneglat på tidigare men liksom inte kommit så långt att jag testat fullt ut förrän nu! Det är helt klart den tuffaste biten men det ska bli väldigt spännande och roligt.  

Det är inte första gången som du tar dig an en utmaning modell större. Du har ju bland annat sprungit runt Island, hur kommer man på en sån idé?

Har ju genomfört egna äventyr av mindre skala här i Sverige och Island är ett land som jag varit intresserad av att resa till av andra skäl, så jag tog tillfället i akt kan man säga! Jag har många idéer på lager, det gäller bara att bestämma vilken som står på tur.  


Hur länge var du ute och sprang på Island?

Jag kom till Reykjavik i slutet av juni för att reka/planera och började löpningen 1:a juli. Det tog 33 dagar. 

Vad är ditt bästa minne från det äventyret?

Oj, vilken svår fråga! Det måste vara de 2 dagarna då jag jublade av glädje när jag faktiskt hade medvind. 


Du gjorde även ett löparäventyr i vintras för Musikhjälpen, vad var det du gjorde och hur gick det?

Det stämmer bra! Musikhjälpen anordnas varje år kring lucia i olika städer i Sverige där man samlar in pengar för välgörenhet och sist var det i Örebro.

Det var min 4:e gång jag deltog i detta men första gången som det inte riktigt gick som vi hade tänkt. Jag och min kompis Micke skulle ta oss från Mora till Örebro och löpa utan någon paus för sömn. En sträcka på ca 24 mil. Det hade kommit en hel del snö lagom till vår start så slutligen fick vi lov att bryta efter ca 8-9 mil då vi i stort sett pulsade hela sträckan och hade otroliga smärtor i ben osv. Det funkade helt enkelt inte, även om vi var väldigt pigga och positiva annars! Ibland måste man acceptera läget och tänka "better safe then sorry". 


Vi vet även att du använder dina äventyr för att samla in pengar till andra välgörande ändamål och då kanske främst Autism och Asperger Föreningen. Varför har det blivit just den organisationen som du arbetar så mycket med?

Jag har en autistisk lillasyster så ändamålet för mig är ganska självklart. Redan vid mitt första löpäventyr 2014 slog det mig att jag borde göra något bra av det hela samtidigt som jag utmanade mig själv. Ämnet ligger varmt om hjärtat så det var naturligt att den slogs samman med mina löpäventyr och sedan har det bara fortsatt. Vill såklart kunna påverka och hjälpa till så mycket jag kan inom detta!

Det finns ett "Autism- och aspergerförbund" i alla nordiska länder, så löpäventyren i Norge och Island förra sommaren blev också till förmån för just detta.   

Slutligen, vad har du för tips till dom som tvekar inför utmaningar som dessa?

Framförallt: tveka inte! Man måste utmanas för att utvecklas och drömmar är till för att förverkligas, så tänker jag. Man behöver inte ta det så allvarligt. Som sagt, det ska vara roligt också!


  Namn: Tina Forsberg
  Bor: Mora
  Aktuell: Ambassadör för Lidingöloppets Ultramarathon samt   anmäld till STARK och Lidingöloppets Ultrakombo.
  Några av Tinas genomförda äventyr:
  30 mil löpning på 7 dagar, Norges längsta pilgrimsled och
  Island-runt.
  Arbete: På en skola i Mora
  Tips: Ta det med ro. Se till att ha roligt! 

   Följ gärna Tina på hennes hemsida www.tinaforsberg.se samt hennes instagram @tiinaforsberg

 

Lidingöloppet Vårmilen arrangeras i samarbete med