TCS Lidingöloppet @Hemma

TCS Lidingöloppet@Hemma 1 - 31 oktober 2021

TCS Lidingöloppet@Hemma är för dig som inte har möjlighet att komma till Lidingö och springa under TCS Lidingöloppsveckan eller som hellre genomför TCS Lidingöloppet på din hemmaplan det här året. Du väljer om du vill springa loppet på din favoritbana eller varför inte välja en helt ny bana som en extra utmaning? Det enda kravet är att den ska omfatta den distans du är anmäld till.

Du kan springa loppet när du vill mellan den 1 - 31 oktober 2021.

TCS Lidingöloppet@Hemma

Välj din bana

Du som springer TCS Lidingöloppet@Hemma har helt fria händer att välja var du ska springa ditt lopp samt när under perioden 1- 31 oktober. Du väljer en bana som passar dig. Det enda kravet är att den ska omfatta en sträcka som motsvarar den distans som du är anmäld till. Tex TCS Lidingöloppet 30 så är det alltså en 30 km-bana som du ska springa. Du kan springa en 30 km bana, eller en slinga som du springer flera varv på, t ex 3 x 10 km.

Nummerlapp

Nummerlappen får du i ditt e-mail Startbevis som skickas ut innan loppstart. Du skriver ut nummerlappen själv och har på dig när du springer ditt lopp på hemmaplan. Detta är inte ett krav för att springa, men ju fler som använder nummerlappen desto härligare loppkänsla i spåret!

Tidtagning

Så här registrerar och rapporterar du in din tid i samband med TCS Lidingöloppet@Hemma.

Det finns två olika sätt för dig att ta din tid, antingen via en klocka med GPS, eller med en telefon med
GPS-mottagning och en träningsapp. Lidingöloppet har koppling mot träningsappen STRAVA, som du
laddar ner kostnadsfritt via AppStore eller Google Play.

Innan ditt lopp:
Säkerställ att du har en fullt laddad telefon/klocka med dig samt att du laddat ner den senaste versionen av den app du skall mäta tiden med. Lidingöloppet rekommenderar att du använder dig av träningsappen STRAVA men det går även bra att använda annan träningsapp med GPS-funktionalitet som ex. Runkeeper samt såklart de vanligaste klockformaten.

Vid start:
Se till att du förbereder din app/klocka för tidtagning samt att densamma ”fångat” GPS-mottagningen där du befinner dig.
När "startskottet" går, starta tidtagningen via den app/klocka du skall mäta tiden med.

Välj Race/Tävling på ditt pass. Då mäts tiden från start till målgång när du stänger av klockan/appen, Elapsed Time. Är klockan/appen inställd på Run/Träning visas tiden i Moving Time när du sparar ditt pass. Oftast kortare eftersom du kanske stannat och druckit eller knutit skorna. Resultattiden mäts i Elapsed Time=total tid.

Vid målgång:
Stoppa tiden då du har uppnått ”rätt” distans.
Se till att spara passet i din app/klocka, dubbelkolla gärna så att appen/klockan registrerat din löpning innan du lämnar målområdet.

Moving Time - rörelsetid
Tiden då du är i rörelse under ditt pass.
Oftast blir denna tid exponerad på din klocka/app om du har inställningen Run/Träning.

Elapsed Time - total tid start till mål
Total tid mellan start och målgång på ditt pass på din klocka/app.
Exponeras om du väljer Race/Tävling på ditt pass på din klocka/app.
Det är denna tid som resultattiden grundar sig på.

När du ska rapportera din tid:
Gå in på Mina Sidor (länk hittar du i e-mailet Startbevis). Här kan du nu välja två olika sätt att rapportera din tid.

1. Genom att skicka in GPX-fil från valfri träningsapp

Hur du gör skiljer sig lite beroende på vilken klocka/app du har. Gå in på respektive tillverkares sida för att läsa om hur du går tillväga. Ladda ner GPX-filen, förslagsvis till din dator eller telefon och ladda sedan upp den i vårt gränssnitt. Notera, den fil du valt måste ha ändelsen .gpx för att vi ska kunna läsa av resultatet.
För er som använder Runkeeper, så här gör du;
Avsluta din inspelning i Runkeeper-appen, Logga in på Runkeepers-webbplats (ej app)
Om du kan se din aktivitet i ditt aktivitetsflöde klickar du på den där, annars klickar du på fliken "Jag" och väljer sedan aktiviteter till höger på skärmen. Detta gör att du kan välja bland alla dina aktiviteter - välj lämplig aktivitet och den laddas upp på den högra panelen.
Rulla ner på sidan och direkt under aktiviteten på höger sida finns det ett avsnitt som heter ”Exportera” med en länk som säger ”GPX” - klicka här. En GPX-fil laddas ned till din dator - kom ihåg var den sparas. Det är den su ska ladda upp.

2. Genom att välja något av de pass som du registrerat i träningsappen Strava.

Antingen kan du koppla din träningsapp/klocka direkt till Strava vilket gör att passen inklusive din tävlingsprestation dyker upp direkt i STRAVA och är valbara där, (här hittar du en bra informationssida om hur du kopplar ihop klocka med STRAVA). Alternativt så använder du STRAVA som din tidtagningsapp i telefonen. Du måste först koppla ditt Lidingöloppskonto till ditt Stravakonto vilket du gör genom att klicka på knappen "Connect with Strava". Därefter kommer du kunna välja vilket av dina Stravapass du vill skicka in som ditt "tävlingsbidrag".

Fungerar inte något av dessa två rapporteringssätt, kommer du även att kunna rapportera in din tid manuellt under "Mina Sidor"

 

Om ditt resultat är godkänt, dvs har rätt distans för din anmälda sträcka kommer du direkt få besked om att ditt resultat är godkänt. Det kan också vara så att det finns någon form av oklarhet i ditt resultat och att vi behöver granska detta manuellt. I så fall kommer du informeras via mail om det när ditt resultat är godkänt.
Ditt resultat är markerat i resultatlistan med en gul triangel när granskningen pågår.

Resultat

När du laddat upp ditt resultat på Mina Sidor kommer du att se din tid och din tillfälliga placering. Resultaten kommer att uppdateras löpande under hela perioden som pågår, 1 - 31 oktober 2021. Din placering kan sådeles komma att ändras.

RESULTATLISTOR @Hemma 2021

Resultat markerade med en gul triangel i resultatlistan väntar på granskning för att bli helt godkända.

Se Tidtagning för att få information hur du går tillväga för att ladda upp ditt resultat.

Medalj & Diplom

Medalj
Medalj kan köpas till vid anmälan för 150 kr. Medaljen skickas hem efter lopperioden, till den adress du uppger vid anmälan. Medaljen är densamma som löparna på TCS Lidingöloppet och Rosa Bandet-loppet får på plats på Lidingö.

Digital medalj
Efter registrerat resultat finns din digitala medalj tillgänglig på Mina Sidor. Den digitala medaljen fäster du på din tex Facebook-profil för att dela med dig av din fantastiska prestation. 

Silvermedalj
Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda silvermedaljer till de som springer sitt lopp @Hemma  på silvermedaljtid. Silvermedalj erhålls endast på angivna tider på Lidingöloppets ordinarie bansträckning.

Diplom
Diplom i pappersform beställer du vid din anmälan. (50 kr inkl frakt)
Alla deltagare får ett diplom i PDF-format i resultatmailet eller kan laddas ner via resultatsidan efter lopperioden. (gratis)

Årets t-shirt och sko

Köp årets TCS Lidingölopps t-shirt och sko på Stadiums webbshop.

 

Stadium_Tshirt_Sko

 

Startavgifter

Startavgifter @Hemma

TCS Lidingöloppet 30 km - 400 kr
TCS Lidingöloppet 15 km - 300 kr
TCS Lidingöloppet Junior/Veteran 15, 10 och 4 km - 250 kr


Rosa Bandet-loppet 10 km - 300 kr     
(100 kr går oavkortat till Cancerfonden)
Rosa Bandet-loppet 4 km - 300 kr     
  (100 kr går oavkortat till Cancerfonden)

En Svensk Klassiker

I En Svensk Klassiker 2021 kan du välja mellan att springa ditt lopp under TCS Lidingöloppsveckan på Lidingö eller digitalt via @Hemma.

TCS Lidingöloppet@Hemma och Rosa Bandet-loppet@Hemma ingår i En Svensk Klassiker och du kan tillgodoräkna dig ditt resultat. Beställer du ett klassikerdiplom kommer det att markeras med en * efter din tid/resultat.

@Hemma
En Svensk Klassiker - TCS Lidingöloppet 30
En Svensk Klassiker Halva - TCS Lidingöloppet 15
En Svensk Klassiker Korta/Tjej - Rosa Bandet-loppet 10

Mer info om En Svensk Klassiker.

Våra sponsorer

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer