Samarbetspartners

Lidingö Stad

Värdstad Lidingö - Hälsans Ö
Lidingö ger dig utrymme att må bra. Här sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, och seglartävlingen Lidingö Runt. Du ströva i naturreservat och uppleva badplatser, golfbanor, skidspår och slalombacke. Millesgården, ett konstverk i sig själv, ger ro åt själen och öns alla konferensanläggningar ger ny näring, nya upplevelser och nya insikter. Lidingö har drygt 44 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.

 
En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker är ett kraftprov utöver det vanliga. Ända sedan start 1971 har Klassikern fått deltagare att åstadkomma personliga prestationer inom löpning, skidåkning, simning och cykling. Du behöver uthållighet, envishet och en stor portion disciplin. Det du får tillbaka är glädjen och den goda hälsan som följer med motion och fysisk aktivitet.

European Athletic Association
Lidingöloppet är en del av European Athletic Association

 

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 83 000 medlemmar. Svensk orientering är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen. Läs mer här >>

 
Johanniterhjälpen

Johanniterhjälpen är en ideell förening som startades 2005 med mottot Medmänniskan i centrum. Sedan 2011 har vi, med stöd från Hjärt-Lungfonden och egen finansering, utbildat 80 st volontärer som utrustats med varsin hjärtstartare. Vid larm till 112 larmas våra JohanniterHjälpare som befinner sig inom 500 meter från den nödställde genom SMS. Vi har varit med och hjärtsäkrat Lidingöloppet varje år sedan 2013, där vi finns utmed banan.

 

Skandinaviska Kiropraktorhögskolan är Skandinaviens största kiropraktiska institution. Här kan du gå en femårig utbildning som efter ytterligare ett års praktiktjänstgöring leder till legitimation.

 

Access Rehab driver specialistkliniker för idrottare. På klinikerna arbetar naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, idrottsmassörer och personliga tränare i team för att kunna hjälpa dig som är aktiv på bästa sätt efter dina behov. Som samarbetspartner till Lidingöloppet kommer Access Rehab finnas på plats för konsultation och en kortare idrottsmassage efter målgång, till förmånligt pris. Vi håller till i idrottshallen i Bo Skola under Lidingöloppet. Bo skola ligger längs Grönstavägen, mellan Lidingövallen och Grönsta gärde. Välkommen!

 
Millesgården

Välkommen till Millesgården, skulptören Carl Milles konstnärshem på Lidingö. Millesgården med sin rogivande park, porlande skulpturfontäner och blomsterprydda terrasser utgör en unik miljö för såväl avkoppling som kulturupplevelser. Museet omfattar park med skulpturer, fontäner, trädgård, konstnärshem, antiksamling och konsthall. I Konsthallen visas modern och samtida konst av svenska och internationella konstnärer.
Millesgården har öppet: 15 maj-30 september dagligen 11-17, 1 okt-14 maj tis-sön 12-17

 

Lidingö församling är alla som tillhör Svenska kyrkan och som bor och vistas på Lidingö. Här vill vi vara närvarande i människors vardag, en mötesplats i glädje och sorg. Vi firar gudstjänst där vi tillsammans kan möta Gud i en anda av närhet och gemenskap. Vi vill vara en samtalspart kring tro och livsåskådning. Vi vill också ge stöd åt svaga och utsatta samt verka för fred, rättvisa och hållbar utveckling. Läs mer på vår hemsida »

 
 
YellowLine Leverantör Lidingöloppet

Yellow Line AB grundades 1982 och är idag en av Stockholms större leverantörer av tält-, och evenemangsutrustning. Företaget har hyrt ut tält, läktare, scener, podier, säkerhetsavspärrningar mm. till många av stadens större evenemang. Tack vare god insyn i branschen och förståelse för de flesta typer av evenemang kan företaget snabbt och enkelt hitta rätt lösningar utifrån specifika önskemål.

 
 

 

 

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med