Spring tillsammans
Spring tillsammans

Nästan hälften av alla svenskar som löptränar uppger att de känner sig mer effektiva om de sätter sina träningsmål tillsammans med andra, enligt en ny studie gjord av YouGov på uppdrag av IT-tjänsteföretaget TCS.

49 procent av respondenterna uppger att de är mer effektiva i sin träning om de sätter ett mål som de kan jämföra med andra, medan en fjärdedel av respondenterna uppger att det skulle påverka deras löpträning negativt (exempelvis stressa dem). Vidare visar studien från YouGov att svenskar föredrar att löpträna i naturen framför i stadsmiljö eller på ett gym. 77 procent uppger att de föredrar att springa i naturen, i jämförelse med endast 11 procent som uppger att de föredrar att löpträna på gymmet eller 8 procent som föredrar att löpträna i stadsmiljö.
Sedan 2016 är TCS titelsponsor och teknikpartner till TCS Lidingöloppet

”Vi tycker att resultaten från YouGov-undersökningen är uppmuntrande i och med att vi dagligen arbetar med att hjälpa andra att uppnå sina mål tillsammans, oavsett om det handlar om IT eller TCS Lidingöloppet. Vi har till och med löpgrupper på TCS som vi uppmanar våra anställda att delta i så att de kan uppnå sina träningsmål tillsammans, säger Avinash Limaye, Sverigechef på TCS.

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med