Skolstafetten Järva – löparglädje för 2 000

Skolstafetten Järva – löparglädje för 2 000
Skolstafetten Järva – löparglädje för 2 000

Den 15 maj kommer över 2 000 elever till start i Skolstafetten Järva på Spånga IP. Nytt deltagarrekord. Igen.
– Evenemanget är så väldigt härligt och barnen har hejdlöst kul! säger Mårten Westberg på Akalla Run som samarbetar med Lidingöloppet kring arrangemanget.

2015 gjorde Lidingöloppet en satsning på att få ungdomar i Järvaområdet att börja träna löpning, och startade Skolstafetten Järva – parallellt med Lidingö Skolstafett som sedan flera år arrangeras för skolorna på Lidingö.

– Vi ville inspirera ungdomar i Järvaområdet att börja träna löpning, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek. 

Feststämning på Spånga IP

Den 15 maj arrangeras Skolstafetten Järva för fjärde gången. Över 2 000 barn och ungdomar, främst från skolorna i Järva, deltar. Och Skolstafetten är mycket mer än löpning.
– Förra årets succé med tre band från Fryshuset på en stor scen och bumperballs att leka med, kommer tillbaka i år. Vi har komprimerat arenan något för att skapa ännu bättre tryck och skönare stämning, berättar Mårten Westberg. 

Majoriteten av stafettlagen är mixlag, där både tjejer och killar springer i samma lag.

– Det är jätteroligt, vi vill bidra till ett naturligt umgänge över könsgränser, säger Mårten. 

Laddat gäng från Husbygårdsskolan

Susanna Lundh är lärare för årskurs 7 på Husbygårdsskolan i Kista kommer med flera lag från årskurserna 5,7 och 8.

– Vi tycker att det är viktigt att göra saker tillsammans utanför skolan. Här kan alla vara med, oavsett om man är snabb eller tar sin sträcka som en promenad – det är positivt. Skolstafetten är välarrangerad och det är tacksamt för oss skolor att bara kunna hänga på. 

Wiktoria och Sabirin i sjuan springer i varsitt mixlag.

– Det ska bli roligt att springa, men framför allt ska det bli kul att träffa så många ungdomar från andra skolar, säger de. 

Fakta om Järvastafetten

I stafetten deltar lag om fyra personer, uppdelat efter låg-, mellan- och högstadiet, samt i tjej-, kill- och mixade lag. 
Varje sträcka är 1,7 km.

Start, växlingar och mål på Spånga IP.

Starttider:
Åk 1-3 kl 9.30
Åk 4-6 kl 10.30
Åk 7-9 kl 11.30

 

TCS Lidingöloppsveckan arrangeras i samarbete med