Hitta din egen löpform med Bara Vanlig
Hitta din egen löpform med Bara Vanlig

Lidingöloppshelgen är en folkfest som firar löpform i alla dess former. En grupp som fortsätter att uppmärksamma löpformer under resten av året är Bara Vanlig - löpargruppen för individer med funktionsvariation. I år kommer Bara Vanlig att stödja Lidingö Ruset och Rullet, och som inspiration innan dess har vi fått följa med gruppen när de genomför TVSS etapp 6 i Hellas.

 

Bara Vanlig är idag etablerade i åtta stadsdelar runt om i Stockholm och samlar vid varje pass omkring 20 deltagare med olika funktionsvariationer. Alla aktiva deltar i träningen efter egna förutsättningar och ambitionsnivåer - den förenande nämnaren är glädjen i att vara ute och röra sig tillsammans.

När vi träffar gruppen vid Hellasgården möts vi av ett stort gäng taggade idrottare - redo för 3 kilometer löpning, rull, gång, eller bara uppvärmning. Gemenskapen syns i de aktivas glädje - från uppvärmning, genom etappen och hela vägen in i fikat i mål. Under sträckan får vi värdefulla tips på hur man firar sin egen egen löpform i spåret. Tipsen är:

1. Att värma upp ordentligt,

2. Att peppa sig själv och varandra

3. Att påminna sig om glädjen att röra sig

Bara Vanlig och Lidingöloppet avser i höst starta en ny löpargrupp på Grönsta. Om du redan nu vill följa med Bara Vanlig på träningspass finns all infomation om gruppens upplägg, mötesplatser och kontaktpersoner här

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med