Intervju med Aron Andersson

Han har bestigit Kebenekaise, cyklat till Paris och ska nu ta sig an Lidingöloppets 30km. Vi har pratat med Aron Andersson, som efter en canceroperation vid 9 års ålder sitter i rullstol och låter inte det stoppa honom.   

Aron kommer att delta i Lidingöloppet 30 km Lördagen den 27/9. Besök gärna hans hemsida och sociala medier

Vem är Aron?

Jag brukar beskriva mig själv som äventyrare, multisportare och föreläsare men det som skiljer mig från de flesta andra är att jag äventyrar i rullstol. När jag var 9 år gammal opererades jag nämligen för cancer och hamnade i rullstol. Sen dess har jag gjort saker som att bestiga Kebnekaise med rullstol och cyklat till Paris med armcykel. 

Vad har du för idrottslig bakgrund?

Jag har idrottat på elitnivå sen 13 års ålder med bland annat 10JVM-guld i friidrott i bagaget och har även deltagit på fyra Paralympics. När jag höll på och satsade som bäst med Paralympics i London 2012 fick jag problem med min högra höft. Den behövde till slut opereras vilket ledde till att jag blev tvungen att avsluta min friidrottskarriär och ägnar mig idag istället åt andra idrotter och äventyrsprojekt. 

Varför ska du vara med i Lidingöloppet?

Ett av mina stora mål för 2014 är att bli första person någonsin i rullstol att köra klassikern på under 24h i totaltid samt även samla in 240 000kr till Barncancerfonden. Lidingöloppet blir mitt sista lopp i klassikern och det känns väldigt roligt att få genomföra det på hemmaplan i Stockholm. 

Vad har du får mål med Lidingöloppet?

För att klara mitt mål på Klassikern under 24h behöver jag klara Lidingöloppet på 3h47min men efter de träningsrundor vi har kört tror jag att jag ska kunna komma ner mot 3h30min. 

Beskriv löpning med 3 ord:

Frihet, kamratskap & glädje!

Du har många kommande målsättningar vad vi förstått. Vilken ser du mest fram emot att genomföra efter Lidingöloppet? 

Jag har många nya projekt som jag är sugen på att genomföra såsom Ö till Ö, men planen för det kommande året är ännu inte helt satt i sten. Dock har jag ett superstort projekt planerat som fortfarande är väldigt hemligt. 

 

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer