Intervju med Wictor Magnusson Broder - Vinnare av Gladiatorerna 2013

Han är brandmannen från Trelleborg som krigade sig till en vinst i Gladiatorerna 2013. Han kommer att springa Lidingöloppets 30km den 28 september. Vi tog oss en pratstund med Wictor Magnusson Broder om vem han är och vilka mål han har under årets Lidingölopp.

Vem är du?
Jag heter Wictor Magnusson Broder, 25 år ung, arbetar till vardags som heltidsbrandman i Trelleborg, bor i Malmö och är också årets vinnare av det populära tv-programmet gladiatorerna.

Under min fritid så tycker jag om att spendera tid med familjen samt att försöka komma iväg på lite aktivare resor så fort tillfälle ges. I höst kommer största delen av min fritid gå till att utbilda mig till personlig tränare.

Vad har du för bakgrund?

Jag har under hela min uppväxt sysslat med lagidrott, framförallt fotboll men har under dem sista fem åren ändrat väldigt mycket på hur jag tränar. Idag passar det mig bättre att kunna bestämma själv över mina tränings- och tävlingstider och det gör även att jag kan få en helt annan mängdträning med. Jag tränar väldigt blandat mellan simning, löpning (såklart), cykling, styrketräning och crossfit samt en del lagidrotter i och med yrket. Jag har inga direkt stora idrottsliga meriter förutom vinsten i gladiatorerna men har alltid tyckt om att träna väldigt mycket och väldigt hårt!

Varför ska du vara med i Lidingöloppet?

För cirka ett år sedan så bestämde jag mig tillsammans med två kollegor att det var dags att genomföra En Svensk Klassiker och nu har vi kommit fram till det sista av dem fyra loppen.

Vad har du får mål med Lidingöloppet?

Efter att ha genomfört Öppet spår, Vasaloppet, Vätternrundan och Vansbrosimmet så har jag nu hittat en massa mål med Lidingöloppet som jag vill uppnå. Idag ligger den bästa totaltiden på registrerade totaltider i "En Svensk Klassiker 2013" på 16:36:17 och jag har fram till nu en totaltid på cirka 14 timmar och 20 minuter. Det innebär att om jag springer på medaljtid 2:15 så kan det bli en sekundstrid om första platsen (förutsatt att inga andra har samma mål). Det hade såklart varit fantastiskt att kunna vara den som gör den bästa totaltiden 2013!

Detta mål har först uppkommit under dem senaste dagarna innan så ville jag gärna springa under 2:20 men tänkte då att, ska jag satsa på den tiden så är det lika bra att gå för medaljtiden 2:15. Det ska alltså bli mycket intressant att se hur allt slutar.

Följ gärna min träning inför Lidingöloppet på instagram @wictormagnussonbroder och på facebook

Tagga dina träningspass #lidingöloppet så ses vi i målet!!!

Beskriv löpning med 3 ord

Bästa konditionsträningen ”overall”

Som vinnare av Gladiatorerna krävs mycket träning. Vad tror du kommer kännas tuffast efteråt? Gladiatorerna eller Lidingöloppet?

Absolut är det så. Jag tror och hoppas att jag kommer vara så totalt krafttömd och utmattad som det är fysiskt möjligt att bli under tre mils löpning. Blir det så, så kommer jag vara mycket tröttare vid Lidingöloppets målgång än vid gladiatorernas =)

Vi ses den 28.e september!

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer