Intervju med Petra Månström som skriver maratonbloggen

Journalisten och löparen Petra Månström skriver maratonbloggen hos Svenska Dagbladet. Vi har ställt några frågor om hennes löpning:

Vem är du?

– Jag är en journalist som började springa för att min chef på Svenska Dagbladet behövde någon som bloggade om sin träning inför Stockholm Marathon 2010. Efter avklarat lopp kände jag att jag varken kunde sluta springa eller blogga, så jag fortsatte göra båda sakerna och håller på fortfarande.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har tränat i hela mitt liv, först simning, sedan Friskis & Svettis-jympa, aerobics och styrketräning men löpning har aldrig varit en favorit tills jag ”tvingades” börja med det 2009. Men efter några veckors kamp kände jag att jag hade fastnat för löpningen och ville fortsätta med den. I år har jag även upptäckt ”swimrun” som går ut på att man växelvis springer och simmar – en fantastiskt rolig och allsidig sport där man kommer nära naturen och blir trött på ett härligt sätt. Perfekt komplement till löpning.

Varför ska du vara med i Lidingöloppet?

– Lidingöloppet är mer än ett lopp, det är en folkfest och en naturupplevelse. Man har fjärilar i magen flera dagar innan, för man vet vad som väntar och hur sista milen känns. Ändå står man där på startlinjen liksom.

Vad har du får mål med Lidingöloppet?

– I år har jag inte tränat specifikt mot Lidingöloppet så tar det som ett kvalitativt långpass och hoppas kunna ta mig i mål under tre timmar.

Beskriv löpning med 3 ord

– Variation, frihet och glädje.

Du är relativt ”ny” som löpare och har hunnit med många olika lopp och utmaningar sedan du springa mer kontinuerligt. Vilken är din häftigaste upplevelse under resans gång?

– Utan tvekan Amsterdam halvmaraton 2012 när ”allt” stämde. Hade runner’s high från start till mål och kapade perset med två minuter, trots att jag haft överträningssymptom bara några månader innan och knappt hunnit träna ordentligt. Snacka om eufori!

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer