Intervju med Oscar Jöback som är personlig tränar och duktig löpare

Han är den personliga tränaren och livsnjutaren som funnit löpningen. Han har träning som jobb och livsstil. Han heter Oscar Jöback och vi har ställt några korta frågor till honom

Vem är du?

Jag heter Oscar Jöback och jag har träning som jobb och livsstil. Jag är gift och har en dotter. Jag har en lillebror och brorsbarn. 

Jag jobbar som Personlig tränare och kör även gruppträningsklasser runtom i Stockholm. Jag njuter av livet och försöker att fånga dagen och gör det jag tycker är roligt och tillfredställande.

Vad har du för bakgrund?

Min bakgrund är balett från det att jag var 6 år. Höll på några år, men sen blev det show dance, bugg, rock ´n roll, och step dance.  I samma veva så höll jag på med lite basket och fotboll och gymnastik och mycket trampet. I högstadiet började jag med Simhopp och anledningen var min rädsla för höjder. 

Jag pluggade på internat och läste Kost-Hälsa-Idrott . Fortsatte till folkhögskolan och fortsatte läsa Kost-Hälsa-Idrott och mer inriktning till idrottspsykologi. Började jobba på ett gym när jag samtidigt pluggade på internatet. Pluggade på dagarna och jobbade på kvällarna. Jag var runt 15-16 år gammal och jag hade bestämt mig att träning skulle jag jobba med!

Åren går och jag har hunnit resa runt denna planet och presenterat på olika träningsevent och utbildat stor dela av instruktörer i Les Mills koncept som BODYPUMP samt utbildat människor till att bli grupptränings instruktörer. 2005 satte jag mig och pluggade 3 år till Kognitiv samtals terapeut då jag vet och sett att träning inte bara handlar om att kroppen ska vara tränad och må bra. Mår jag inte bra psykiskt så mår min kropp inte heller bra hur mycket jag tränar den. Så jag sätter ihop dessa komponenter och coach delen. Så jag har ett eget ställe där jag kör dessa två kombinationer och olika beroende vad mina PT och terpai klienter vill ha det. Jag har skrivit 6 böcker och den sista boken som släpptes i år heter LUST ATT TRÄNA.

Varför ska du vara med i Lidingöloppet?

Jag har nu varit med 3 gånger och tror jag är inne på 4:e Lidingölopp. Första året var det 15 km, men jag ville ta 30 km då jag dras till utmaningar.

Jag började med att springa och var med på olika lopp innan Lidingöloppet och upptäckte att jag kanske var bra på detta med att löpa. Jag hade inte sprungit så mycket innan då jag tyckte löpning var otroligt tråkigt och jobbigt :) Men med min tjejkompis Beatrice Amundsson började vi springa och hon drog in mig på att testa klassikerna vilket vi gjorde.

När jag fick ok tid första gången på 30 km kände jag att jag skulle kunna klara bättre tid och det har varit lite av mitt mål. Att komma under 2:15 för att få medalj. Så jag springer för att det är kul att springa och för att slå tid lockar mig extremt mycket :) 

Vad har du får mål med Lidingöloppet? 

Mitt mål är just att komma in innan 2:15 och att njuta av hela evenemanget. Fantastiskt att detta finns:)

Beskriv löpning med 3 ord
Emotionellt, Utmanande, Inspirerande

Kika in på Oscars hemsida för mer inspiration och intressant läsning kring hälsa.

 

 

 

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer