6 frågor till Musse Hasselvall och Petra Tungården

Adidas har tillsammans med Musse Hasselvall och Petra Tungården startat så kallade Tribes som tränar gemensamt till Lidingöloppet och Lidingö tjejlopp. Vi har ställt lite frågor inför loppen till båda två:

För senaste nytt kring löpning och Musses och Petras framfart besök: www.facebook.com/adidasrunning

Musse Hasselvall:

Vem är du?

Helt vanliga Musse.   

Vad har du för bakgrund? 

Kamsportsbakgrund. Började med sport ju-jutsu för längesen och tävlade i landslaget under 5 år. Gick senare över till submission wrestling och MMA. Har gått ett oräkneligt antal matcher i olika stilar och discipliner. Har gått sex proffsmatcher i MMA (3-2-0-NC).  

Varför ska du vara med i Lidingöloppet?

Det hela började som en utmaning från adidas att driva en Tribe (www.adidastribes.com) (en grupp) för att springa tillsammans. Det kunde jag inte tacka nej till. Både för att det var en utmaning och för att jag tyckte att det var på sin plats att jag jobbade lite på min löpning. Har aldrig varit en löpare och kände att det var en sida jag behövde utveckla. 

Vad har du får mål med Lidingöloppet?

Mitt är att ta mig runt på en hyfsad tid eftersom jag är livrädd. Min coach, Rubin McRae från Running Sweden, tänker att jag ska fixa 2.15. Han har dock höga tankar om mig.  

Beskriv löpning med 3 ord

Alldeles alldeles underbart. (Precis som en bal på slottet) 

Du kombinerar träningen inför Lidingöloppet med jockeyträning. Hur kommer det sig och hur går det att kombinera?

När jag redan tackat ja till att leda adidas tribes inför Lidingöloppet dök en till utmaning upp. Att ta jockeylicens. Det har jag nu gjort. Och nej. Det går inte att kombinera. Det är en vidrig kombination. I alla fall om man har så dålig uthållighet i benen som jag och dessutom är en riktig fuskare vad det gäller att fysträna. 


Musse innan starten för Testloppet den 7/9

Petra Tungården:

Vem är du?

Jag är livsglad tjej som älskar utmaningar. Som gärna vill göra allting samtidigt och ta in så mycket av livet som det går i samma andetag. Jag jobbar som moderedaktör på Metro och när jag inte befinner mig där jobbar jag som stylist åt b.la. Marie Serneholt. 

Vad har du för bakgrund?

Jag började spela basket i tidiga år och höll på i nästan 11-12 år. Sedan dess har jag varit en klassisk periodare på gymmet. Och ja, nu har jag gett mig hän löpspåret! 

Varför ska du vara med i Lidingö Tjejlopp?

Innan jag satte igång och började springa för adidas (www.adidas.se/running) var jag inte något stort fan av just löpningen som träningsform. Så jag kände att jag behövde en morot och ett driv för att ge mig ut till spåret. Och ja, nu är det faktiskt till och med roligt att springa. 

Vad har du får mål med Lidingö Tjejlopp?

Att pusha mig själv in i det sista! Jag hoppas på en bra sluttid! Men är främst glad att jag tagit mig hit och fått många tjejer med mig på köpet. 

Beskriv löpning med 3 ord

Varierande, utmanade, lugn.

Vad blir nästa stora utmaning efter Lidingö Tjejlopp?

Jag är faktiskt rätt sugen på Vasaloppet! Och att bränna av Göteborgsvarvet en gång till! 

 


Petra i farten

Våra sponsorer

tcs TATA Consultancy Services

Huvudsponsorer

Officiell partner

Officiella leverantörer

Övriga samarbetspartners

Arrangörer