Start-PM 2021 MTB 30 km & Lilla MTB

Här nedan kan du läsa Start-PM för Lidingöloppet MTB 30 km 2021 och Lilla MTB, samt se en karta över vad som ligger var på Lidingövallen. Ta reda på vad som gäller innan, under och efter loppet.

Ladda ner Start-PM  här eller läs nedan.

 

 

Start-PM 30 Km
Här kan du läsa Start-PM och se en karta över vad som ligger var på Lidingövallen samt ta reda på vad som gäller innan, under och efter loppet.

Lidingöloppet MTB 30 km är ett helt nytt cykellopp som kommer genomföras lördagen den 2:a oktober 2021. Banan är Lidingöloppets klassiska 30km-banan med några små justeringar som vi gör pga säkerhetsskäl.


Underlaget du cyklar på är bred löpstig i kuperad vacker natur! Starten sker på Koltorps Gärde och du går i mål på klassiska Grönsta Gärde.

Lilla Lidingöloppet MTB startar & går i mål på Grönsta Gärde 2021.

 

Observera att regeringen from 29/9 lyft alla deltagarrestriktioner för motionslopp, vilket innebär att vi välkomnar publik och besökare till loppen den 2/10 + 3/10.

INFÖR LOPPET

Träning inför loppet
När ni tränar i spåret ser vi gärna att ni visar hänsyn till personer/djur i spåret. Använd ringklocka, sakta ner och följ trafikreglerna, man är många som delar på spår/gångstigar på Lidingö. Vi vill mer än gärna att vi visar upp ett glatt MTB-humör och anda, så hälsa därför väldigt gärna på de andra ni möter i spåret. Läs om trivselregler i spåret på hemsidan  »

Utrustning & Tävlingsregler
Svenska Cykelförbundets tävlingsregler gäller under hela loppet. Utrustning som är krav från arrangörens sida är godkänd cykelhjälm och ringklocka. Ringklockan har vi med då vi kör i ett tätbefolkat område och vill helst slippa olyckor. Det är inte tillåtet att köra loppet med hörlurar/musik.

Allt deltagande sker på egen risk. Har du tävlingslicens vänder du dig till Svenska Cykelförbundet vid skada, detsamma gäller om du har löst endagslicens. Cyklar du i motionsklass gäller egen olycksfallsförsäkring.

Cykel
I tävlingsklassen är endast mountainbike i utformning enligt Svenska Cykelförbundet tillåtna, i motionsklassen så går det dock bra att ställa upp med en cykelcross eller annan cykel. Grova däck rekommenderas.

Miljö
Var rädd om vår arena – naturen!
Tänk på att slänga ditt skräp på avsedd plats, i sopkärl. Har du kunnat bära med dig en full förpackning kan du bära en tom till nästa soptunna.
OBS! Vi har inga skräpzoner där det är ok att slänga skräp på backen. Skräp som slängs på marken blåser lätt in i skogen och hittas därav ej av våra funktionärer. Vänligen hjälp till att ha hand om ditt skräp.

Efteranmälan
Det går att göra efteranmälan på vår hemsida fram till och med 1/10 och därefter på Lidingövallen. Det går att betala med kort eller Swish. Vänligen notera att vi har tagit bort alternativet att betala med kontant.

INNAN LOPPET
Lidingövallen
Tävlingskontor
Tävlingskontoret befinner sig på Lidingövallen.

Chip, nummerlapp och nummerskylt
Chip, nummerlapp samt nummerskylt hämtas ut i nummerlappsutdelningen på Lidingövallen.

Nummerlapp för rygg
Fyll i de uppgifter som efterfrågas på baksidan av nummerlappen samt läs noga instruktionen för hur du fäster ditt chip på hjälmen. Fäst sedan nummerlappen synligt på ryggen. På nedre delen av nummerlappen finns två mindre perforerade delar med ditt startnummer. Dessa river du av för att använda vid den kostnadsfria väskinlämningen/överdragshanteringen på Vallen. Vänligen observera att det ej är någon inlämning/hantering på Koltorp, enbart Vallen 2021.

Nummerskylt
Fästs framtill på cykelns styre.

Chip
Fästs enligt anvisning på en ren torr hjälm. Chipet är ett engångschip och behöver ej lämnas tillbaka. Nummerlappar får ej avlägsnas från cykel/rygg under loppet. Gammalt chip måste plockas bort innan nytt chip sätts på.

Nummerlappsutdelningen finns på Lidingövallen och är öppen:
Torsdag 23 september kl. 18.00 – 21.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen.
Fredag 24 september kl. 09.00 - 21.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen.
Lördag 25 september kl. 07.00 - 15.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen.
Söndag 26 september kl. 07.00 - 14.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen.
Fredag 1 oktober kl. 16:00-20:00 nummerlappsutdelning på Lidingövallen (sportbutik på Grönsta)
Lördag 2 oktober kl. 07:00-15:00 nummerlappsutdelning på Lidingövallen (sportbutik på Grönsta)
Söndag 3 oktober kl. 07:00 – 15:00 nummerlappsutdelning på Lidingövallen (sportbutik på Grönsta)

Ändringar
Alla ändringar måste ske senast 2 timmar innan start.  

Väska, överdragskläder och värdesaker
Väska/överdragskläder kan lämnas på Lidingövallen innan start, de hämtas på samma plats. Värdesaker går att lämna in för förvaring i Informationstältet på Lidingövallen. Lapp finns att riva av på nummerlappen för att fästas på påsen för väska/överdrag. Inlämning är gratis. Värdesaksinlämningen kostar 20 kronor, som kan betalas med Swish.
Det finns ingen värdesaksinlämning på Koltorp. Vi tar ej emot datorer eller annan elektronik.

Startområde
Start sker vid Koltorps Gärde (för Lidingöloppet MTB 30) i startgrupper om 50 cyklister med 5 minuters intervall. Du bör vara vid startområdet senast 15 min före start. Insläpp till startområdet sker 10 min innan start. Det är viktigt att starta i rätt tid för att få en korrekt sluttid. Vid missad starttid läggs 10 min / försenad start på sluttiden. Detta går ej att överklaga. Med hänvisning till kommissariebeslut startar hela tävlingsklassen samtidigt.
Lilla Lidingöloppet MTB startar (kl 0900 & 0930) och går i mål på Grönsta Gärde.

 
UNDER LOPPET
Koltorp (starten för Lidingöloppet MTB 30)
Startgrupper om 50 cyklister med 5 minuters intervall