Klä dig rätt för vinterträningen

Vår partner 2XU ger er lite tips för att klä sig rätt under vinterns träningspass.

Klä dig rätt för vinterträningen

Klädmässigt är vinterträning en balansgång mellan att vara varm men inte för varm. Bäst brukar det bli om man upplever det lite kallt i början och sedan värms upp i takt med att man kommer igång. Att ha för mycket kläder kan bli lika obekvämt som att ha för lite. Vindskyddande plagg eller inte? Även det är en smaksak och lite beroende av vilket pass man kör. Det är stor skillnad på cykling och löpning på landsväg i öppen terräng än att köra MTB eller trial löpning i skogen. Väljer man vindskyddande plagg så sikta på att ha vindskydd framåt och mer ”öppet” material med maximal andning bakåt.

 Kompressionsplagg har snabbt etablerat sig och blivit väldigt populära. Här är några snabba fördelar med att använda kompression: 

-  Före träning: Träna smartare - värm upp dig snabbare genom ökad blodcirkulation.

-  Under träning: Prestera bättre - stöd musklerna och minska muskelvibrationerna.

-  Efter träning: Återhämta dig snabbare - den ökade blodcirkulationen transporterar snabbare bort mjölksyra och toxiner som uppstått under träningen. Detta i sin tur kan minska svullnaden, påskynda muskelrehabiliteringen och förebygga träningsvärk.

-  Daglig användning: Trötta, svullna och tunga ben kan också bero på långa inaktiva perioder om du är t.ex. stillasittande i bilen, på jobbet eller vid långa resor. Med hjälp av kompressionsplagg kan du uppleva minskad svullnad vid dessa perioder. 

För vinterträningen har 2XU ett stort urval av flossade ”thermal compression” plagg. Alla fördelar ovan men även varma. Träna i dem som de är eller använd som underställ vid vinterträning. De är superlätta, andas och ger en skön känsla. 

Förutom kompressionsplagg så har 2XU även träningskläder av hög kvalité. Plaggen kännetecknas av snygg design, bästa funktion och de senaste, mest tekniska materialen.   

2 cykel- och 2 löpplagg som vi på 2XU rekommenderar för vinterträningen: 

  • Thermal compression tights. Funkar för all träning och även grymma som underställ.
  • Thermal compression L/S Top. Funkar för all träning och även grymma som underställ.
  • Thermal compression bib tights. Flossad cykelbyxa i samma material med 2XU´s supergrymma padding.
  • Sub Zero Cycle Jacket. Bästa höst-, vinter-, vårjackan på marknaden. 

Våra sponsorer