Lägesrapport från Calle Friberg

Vår ambassadör Calle Friberg har varit i full gång hela sommaren. Läs hans lägesrapport här!

Lägesrapport från Calle Friberg

Tjena! 

Här kommer en liten lägesrapport från min sida. Det har överlag varit väldigt bra säsong för min del sedan Lidingöloppet MTB i början av maj.  I och för sig lite nederlag i form av diverse sittproblem som gjorde att jag tyvärr var tvungen att tacka nej till Marathon EM i  Tyskland, men jag lyckades ändå vinna Skandisloppet MTB med en halvstående hela loppet med en ond rumpa :-)

Sedan blev det, trots en liten träningspaus och jobbresa, en seger på Långa Lugnet. Kul när man kan överraska sig själv.  Det har varit ett tight schema för att hinna med allting nu under tävlingssäsongen och det är verkligen på gränsen att det går ihop med ett heltidsjobb och allt flängande, men går tävlingarna bra så är det ju kul. 

Semester i sin vanliga mening har jag ju inte haft, utan det har då blivit träningsläger av den lediga tiden. Jag var då nere 2 veckor och tränade i Morzine/Avoriaz där flickvän Lisa har befunnit sig med sina triathlon-träningskompisar. Grymt ställe att träna på med alla berg och onödigt vackert. Detta blev en perfekt uppladdning för Cross Country SM som jag haft som ett huvudmål under denna säsong. Det blev även en fin 7:e plats på den stenhårda schweiziska BMC-cupen under detta läger. Är riktigt nöjd med det racet. Jag hade en riktigt bra dag och vann med god marginal. Grym känsla att få ta på sig mästartröjan såklart! I min tro att kunna bli uttagen till XC-VM så åkte jag till Danmark och körde en SRAMliga C1 och lyckades faktiskt vinna den också före den danske mästaren. Men detta räckte inte för att bli uttagen tyvärr (tycka vad man vill om det).  

Nu väntar Bockstensturen på lördag och sedan marathon SM i Örebro den 13 september. Så det laddar jag för fullt inför. Efter CykelVasan har jag varit sjuk i en dryg vecka så jag hoppas få några till bra pass innan helgen. 

Men hösten är inte slut efter det och jag tycker att ni ska passa på att anmäla er till höstens trevligaste MTB-läger ute på Rönneberga på Lidingö den 10-11 oktober. Perfekt tillfälle att få lite inspiration och slipa på det där du inte tar dig tid att träna på annars. Nu finns ju även en helt ny MTB-led där ute som kan rekommenderas.

Vill även påminna om att anmälan för Lidingöloppet MTB nu är öppen. 7 maj är datumet! 

Cykla snyggt / Calle

Våra sponsorer