Klyschigt härligt

Jag gillar verkligen inte att skriva sådant som folk i allmänhet redan vet, tillexempel att ”nu är det äntligen vår, eller sommar”. Men ibland är det svårt att hålla sig.

Det är ju nu den stora högtidsstunden är här, när vi svenska cyklister verkligen kan förvalta vårt fina cykelland. För även om jag faktiskt kan uppskatta cykling i kyla, regn, lera eller snö är solen, värmen och fågelkvittret onekligen roligare. 

Eftersom jag inte längre har några tävlingsambitioner utan mest cyklar för att det är kul har jag helt slutat följa program eller använda pulsmätare. Känslan är numera mitt viktigaste instrument och så ofta jag får chansen brukar jag låta den styra mitt cyklande. 

I praktiken innebär det att jag alltid (i kalendern) försöker ta höjd för ett längre pass. Man vet nämligen aldrig säkert. Ibland kan lusten göra att man aldrig vill vända hem. Och ibland är det kaffestunden som plötsligt tog tre gånger så mycket längre tid än planerat. Och emellanåt blir det tvärtom, alltså att jag ångrar mig eller tappar lusten bara efter en timme. Då avbryter jag oftast direkt. Det var länge sedan jag slutade kämpa mot mig själv i träningssammanhang. Men det betyder inte långa eller hårda pass uteblir. När humöret infinner sig kan jag fortfarande vara road av mjölksyra, ben som lider och lungor som skriker. Eller att få bli så där härligt utmattad som man bara kan bli efter 5-6 timmar i sadeln. Även om det inte är så skönt i stunden blir allting mycket bättre när man är klar. Att äta eller sova när man är riktigt trött eller hungrig är nästan det bästa jag vet. Och ett bra sätt att bli både trött och hungrig är att använda sig av cykeln!

/Andreas


Våra sponsorer