Extra lycka

I torsdags samlades ett gäng namnkunniga och entusiastiska MTB-cyklister för att köra ett gemensamt träningspass på Lidingöloppet MTB-spåren. Med Andreas Danielsson i spetsen, utgick de från Tvåhjulsmästarbutiken Maltes på Lidingö och gav sig sedan iväg. 

Extra lycka

Lycka är den där dagen när ett nytt nummer precis är klart. Där påtår blir tretår och småfixet till slut landar i något vi kan skicka på tryck. Extra lycka är när en bil står och tutar utanför redaktionen samma sekund som nya numret är klart. I den bilen sitter Calle Friberg och Gustav Larsson. Dom skriker unisont att "släpp tangentbordet och häng på, nu blir det trycksladd för hela slanten!". Dagen till ära har Calle dukat upp en buffé av Scott-cyklar i alla möjliga färger - samtliga redo för extrem spa-behandling. 

Tjugo minuter senare sitter vi på cyklarna och längtar extra mycket. Till bastun. Regnet är påtagligt och vattenpölarna är många. Och då uppstår den där lite speciella känslan som inte existerar när det är sol och varmt. Solskenscyklister är ju ett bekvämt släkte som tillsammans utvecklat en social överenskommelse om att "kyla, mörker, regn och lera inte har något med cykling att göra". Jag vill påstå att det är helt fel. Det är precis tvärtom. Cyklister som inte bara äger en regnkappa, utan som också vet hur den fungerar har utvecklat extra mycket av den nödvändiga egenskapen längtan. Ingen normalbegåvad människa njuter egentligen särskilt mycket av cyklingen i sig självt. Åtminstone inte när farten är hög. För då sitter njutningen i när allt är över. Desto mindre njutning under cyklandet - desto mer i efterhand. Därför är cykling i dåligt väder extra nyttigt!

Idag är det Lidingö på agendan och stora delar av Lidingöloppet MTB-spåret. Fast vi har bytt några av de lättåkta sektionerna mot extra blött, extra sten och extra rötter. Extra utmaning helt enkelt. Och extra mycket skratt eftersom det bjuds på extra mycket misstag. Rönneberga bjöd på gott fika efter vägen och har seglat upp som Lidingös mest cykelvänliga inrättning.


 

/ Andreas

Läs hela blogginlägget på via länken >> (http://www.bicycling.se/blogs/redaktionen/lycka.htm )

Fakta om Andreas:
Andreas Danielsson har länge haft cykelsporten som yrke. Först som aktiv, därefter som tränare och förbundskapten där han bland annat coachat cyklister som Alexandra Engen, Fredrik Kessiakoff, Gustav Larsson och Emil Lindgren. Andreas startade för tio år sedan Cykeltidningen Kadens, som numera heter Bicycling och jobbar idag som chefredaktör för tidningen.

Våra sponsorer