En hälsning från Calle Friberg

Läs hälsningen från Calle Friberg med 3,5 vecka kvar till Lidingöloppet MTB

Calle Friberg hälsar

Hej på er cyklister

Då är det nu 3,5 veckor kvar till Lidingöloppet MTB. Alla ni som redan anmält er ligger säkert i hårdträning med cyklingen nu när det börjar bli lite mer trivsamma förhållanden att köra ute. Dels varmare men också ljusare. Just ljuset betyder mycket när man hinner komma ut efter jobbet istället för att behöva dra på sig pannlampan eller sätta sig på testcykeln inomhus. Ute får man också en helt annan känsla för backar, tekniken och blir påmind om däckval samt även vad för kläder som funkar etc.

Inför ett lite längre lopp som Lidingöloppet MTB, även om det är relativt kort som långlopp, kommer ju även det här med att äta och dricka under loppet vara en faktor. Så eftersom detta lopp är årets första långlopp för många så gäller det att försöka få in några längre pass på sin mtb där du känner hur kroppen reagerar efter 2,5–3,5 tim. på cykeln. Vad funkar att äta och dricka? Får du ont i rygg, nacke och armar? Är cykel, utrustning och däck i bra skick? Dessa saker finns nu tid att ändra och slipa på, så ta chansen.

För egen del har det rullat på skapligt sista tiden. Även om jag nu jobbar heltid så har jag fått till rätt bra träning och är dessutom frisk hel tycker jag. Jag tränar mycket mindre nu än när jag körde som proffs på heltid såklart, men är man effektiv och är beredd att göra det som krävs när det väl tränas så går det att hålla en rätt bra nivå känner jag.

Jag har nu hittills i vår bara kört träningstävlingarna “Keps Cup” i Stockholm för att få lite fart i benen vilket har känts skapligt. Keps Cup för övrigt ett tips för er i stockholmstrakten som vill ha lite nummerlappskänsla. Går under 2 helger till, 11-12/4 samt 18-19/4.

Jag har annars varvat hårda testcykelpass med distanspass när vädret inte satt stopp, är lite mer solskenscyklist nuförtiden. En solskenstur fick jag, Johnnie och Martin för ett par veckor sedan. Riktigt trevligt att rulla runt på ön!


Calle, Johnnie Krigström och Martin Stenmarck ute på solskensrull på Lidingö.

På fredag är det dags för den första större tävlingen då jag åker till Marathon World Series i franska Laissac. Om jag har en bra dag så räknar jag med att en topp 10 placering är inom räckhåll. Var 8:e man där ifjol på den hårda men riktigt fina 87 kilometers-banan med över 3000 klättring vilket tog ca 4 timmar, så det blir grymt tufft givetvis. Men ser fram emot att få ett rejält race i benen nu.

Min “teamkamrat” i Team Scott Skoda, Henrik Sparr står över denna helg men Cykloteket Racing Team är på plats bland baguetterna och sniglarna i Frankrike. Så detta race samt Kolmårdsbiken 25 april bör bli en bra uppladdning för Lidingö. Jag kan även tipsa er om “inför Lidingöloppet MTB-läger” den 24-26 april på Rönneberga kursgård på Lidingö. Det blir ett inspirerande läger i dagarna 2. Jag kommer vara med på söndagen och ge lite tips inför loppet men framförallt ska vi ut och cykla och ha kul. Även Jessica Clarén och Johnnie Krigström kommer vara med ett hörn. Om ni inte anmält er så gör´t!
Läs mer på http://www.ronneberga.se/mtb/

 Lycka till med hojjandet! 

/ Calle Friberg

Våra sponsorer