Snabba frågor med Isabelle Söderberg

Ett spännande namn i årets lopp är Isabelle Söderberg, Team Ormsalva, den rutinerade och OS-meriterade landsvägscyklisten. Isabelle är tillbaka i MTB-sadeln och det blir intressant hur loppet går när tävlingshornen kommer fram.

Snabba frågor med Isabelle Söderberg

Isabelle deltog i OS i London 2012, blev 8:a i Vårgårda världscuplopp 2012 och har varit proffscyklist på landsväg mellan 2009 och 2014. Hon cyklar i år för Team Ormsalva som gör en ordentlig satsning på MTB och långlopp.

Vad ser du fram emot med Lidingöloppet MTB 2016?

- Jag ser fram emot att få testa vad jag själv går för i år! Mitt motto är att ha roligt hela vägen och cykla fort! Det ska bli otroligt roligt att tävla på MTB igen då det är något jag har saknat i många år. Sen gillar jag att på Lidingö MTB bjuder på en stor masstart, det har sin charm att ha folk omkring sig som kämpar för sitt bästa resultat, det är något som sporrar mig. Jag längtar efter en folkfest helt enkelt!

Vem ser du mest fram emot att korsa mållinjen före?

- Tävling är alltid en tävling, så det är klart att jag vill vara första dam över mållinjen! Sen är det vore det roligt att rulla in före Johan Mattsson och Pär Borgersen, två av mina förebilder, som också gjort det möjligt för mig att stå på startlinjen i år!

Dela med dig av dina bästa tips till motionären eller den som kanske cyklar loppet för första gången

- Med tanke på att det är första gången som jag kör Lidingö MTB och långlopp på MTB, är tipsen få. Men att äta och dricka ordentligt tidigt i loppet, att inte spränga sig i början men våga bli trött, det kommer man långt på!

Vad har du för målsättningar med Lidingöloppet MTB och cyklingen 2016?

- Mitt mål med cyklingen 2016 är att köra de flesta långlopp och få vara med om att kriga om segrarna. Lidingö blir därför ett viktigt startskott för mig detta år! Samtidigt som det kommer ge mig lärdom om hur min kropp kommer att fungera i tävlingsstress.

Du har massvis med rutin från landsvägscykling och OS bl.a. Hur hjälper det dig i din MTB-cykling?

- Klart att alla mina år på landsväg har givit mig rutin. Jag känner min kropp, jag är bra på taktiska spelet och har vanan att tävla länge. Det tror jag kommer ta mig långt i tävlingarna.

Stort lycka till den 7 maj Isabelle!

Våra sponsorer