Snabba frågor med Henrik Öijer

Inför den 7 maj har vi snackat med Henrik Öijer, Falu CK, som är en rutinerad herre och som dessutom driver en välbesökt blogg. Förra året kom han 11 hos oss och det ska bli spännande att se vad han kan göra i år.

Snabba frågor med Henrik Öijer

I sin blogg delar Henrik med sig av sin vardag som cyklande småbarnsfar och har ett stort intresse för siffor och statistik kring sin cykling. Han är också flitig att visa upp sin cykling med hjälp av kameran han har på sitt styre. Vi snackade lite med Henrik om Lidingöloppet MTB.

Vad ser du fram emot med Lidingöloppet MTB 2016?

Framförallt så ser jag fram emot en välorganiserad tävling i en vacker miljö. Själva loppet i sig blir ju egentligen som det blir. Men det är också säsongens första tävling för mig, så det känns alltid lite extra kul. Det är ju nu jag får någon slags kvitto på hur jag ligger till för egen del och får samtidigt se hur väl konkurrenterna har lyckats med sin vinterträning.

Vem ser du mest fram emot att korsa mållinjen före?

Allra helst så skulle jag ju vilja korsa mållinjen före alla, men jag har ingen ärkefiende i startfältet heller. Om jag skulle lyckas ha Jonas Ahlstrand, Fredrik Edin, Lars Bleckur och Mikael Flockhart bakom mig så har jag nog gjort mitt livs lopp, så det skulle ju kännas bra.

Om jag måste välja en i startlistan som jag helst skulle vilja ha bakom mig så blir det Johan Landström.

Dela med dig av dina bästa tips till motionären eller den som kanske cyklar loppet för första gången:

Det är alltid mycket trevligare att ha energi kvar på slutet än att slita sig i mål med tom och överansträngd kropp. Hitta ett tempo som du vet att du kan hålla hela vägen och öka lite på slutet istället, om krafterna finns. Se till att äta och dricka ofta, det behöver inte vara så mycket varje gång men se till att tillföra energi redan tidigt i loppet.

Vad har du för målsättningar med Lidingöloppet MTB och cyklingen 2016?

Jag var ju elva i fjol och det låter så mycket bättre att säga topp tio, så det siktar jag absolut på. För hela säsongen så hoppas jag kunna vara bättre än någonsin givetvis. Jag har varit sjua i Långloppscupen ett år så det är den nivån jag vill nå upp till igen. Ska man hålla på väldigt mycket med något så är det viktigt att man tycker det är kul också, så fokus blir väldigt mycket på att försöka ha så roligt som möjligt i mitt cyklande. 

Du filmade hela loppet förra året med en kamera på ditt styre. Filmen har varit väldigt uppskattad! Berätta lite om responsen från dina tittare på YouTube:

Jag älskar ju siffror, så jag börjar med lite sådant. Klippet har ju visats över 36.000 gånger och totalt har det rullat i 574.723 minuter. Det blir ett år och 33 dagar det. Man skulle alltså kunna säga att filmklippet har visats konstant sedan jag la upp det på Youtube förra året. Man får lite perspektiv på det hela då, vilken grej det blev! 

Videon har spelats upp i hela 146 länder där Sverige står för 25% av visningarna, så 75% av alla som sett klippet har faktiskt suttit vid en dator i ett annat land. Tänker man på det viset så förstår man också vilken marknadsföring klippet är för Lidingöloppet MTB men även för Sverige i allmänhet och Lidingö i synnerhet! Med sociala medier så som YouTube kan man nå ut till väldigt många med ganska enkla medel. Ungefär 10% av alla visningar kommer faktiskt från Brasilien och därifrån är det nog flest som hört av sig också. Det är faktiskt en man från just Brasilien som kontaktat mig efter att ha sett filmen och han är så imponerad av naturen och hur välorganiserat loppet är att han har satt som målsättning att komma hit till Sverige 2017 för att tävla.

Vi tackar Henrik för dessa ord och önskar honom lycka till den 7 maj!

Se Henriks film från 2015 här under:

Våra sponsorer