Petter är en av profilerna i premiären av Lidingöloppet MTB

Nu är det inte långt kvar till Lidingöloppet MTB och vi kan nu presentera ytterligare en profilcyklist som kommer delta i vårt premiärlopp.

Det är den svenska rapp-legenden och skivaktuella Petter som kommer ställa sig på startlinjen. Petter är en inbiten cyklist och vi har tagit oss ett snack med honom.


Petter med sin racer

Som turnerande och välmeriterad rappare kanske inte MTB-cyklist är det första som dyker upp som synonym. Hur kom du in på cykling och just MTB?

Jag provade DH (Down Hill) i Åre en höst och blev frälst, det var ett fint substitut till skidåkningen men sen påminde det mig mycket om BMX vilket jag hade kört mycket som liten på Södermalm. Senare kom jag i kontakt med cross country och fastnade för det eftersom jag numera insåg hur bra motionsdelen var i det hela.

Hur går det att kombinera cyklingen med turnélivet och musikskapandet?

Som alla andra som har yrken utöver att de cyklar. Man cyklar och tränar, försöker hålla sig i form. Träning ska vara kul och cykling är ju träningen men framförallt sjukt roligt.

Vad ser du fram emot med just Lidingöloppet MTB? 

Att jag ska klara av det, jag har alltid respekt för lopp jag aldrig deltagit i innan. Sen hoppas jag att det ska bli en bra uppvärmning inför sommaren.

Vad har du för målsättningar med din cykling i framtiden?  

Bara nöje, att beta av lite lopp, utvecklas och orka mer, sen vill jag självklart cykla alla dessa leder som jag hitta i den där cykelboken som Kalle Bern varit med och skrivit. Jag tillbringade mycket av min ungdom på cykel så varför inte fortsätta och det mesta med teknik och balans kommer till mig naturligt så jag har väl kanske någon sorts plus i det här med cykling. 

Hur ser din träning ut inför Lidingöloppet MTB?

 Jag springer, kör landsväg en del samt MTB så mycket jag hinner med jag ligger mitt i ett skivsläpp (plus 3 barn) så jag gör mitt bästa. Men jag tar mig igenom det mesta bara på min mentala styrka.

Vilken cykel kommer du köra Lidingöloppet MTB på?

Kanske en Stumpjumper men jag tittar på en fet ram nu med Shimanogrejer, så vi får se.

Beskriv hur MTB-cykling är för dig med tre ord:

Flyt, känsla och glädje.

Våra sponsorer