Intervju med Johnnie och Mattias från Room Service

När premiären av Lidingöloppet MTB går av stapeln kommer vi ha deltagare med i loppet som ni kanske inte förknippar med cykling lika mycket som ni förknippar dem med något annat. 

Några som kommer vara med och tampas längs banan är grabbarna från bl.a. Room Service och Sofias Änglar m.m. Vi har tagit oss en pratstund med Johnnie och Mattias för att se vad dem har att säga om cykling och Lidingöloppet MTB

Johnnie Krigström

Har ni någon idrottsbakgrund sedan tidigare?  

Mattias: Jag har idrottat en hel del i mina dagar. Inte någon direkt elitsatsning men det har varit hockey, innebandy, tennis och enduro m.m.

Johnnie: Jag spelade väl fotboll som alla grabbar, men jag är född med två vänsterfötter så den karriären dog fort. Sen höll jag på med den udda sporten Undervattensrugby i 15 år.

Hur kom ni in på just cykel?

Mattias:
När jag körde enduro på 90-talet och tävlade i SM några år ville jag hålla formen. Jag köpte en MTB av märket Scott och det blev ett perfekt komplement till enduroåkningen. Redan när jag var liten byggde jag cyklar och främst BMX hojar. Sedan blev det ett långt uppehåll tills grabben (läs. Mattias son) började köra lite BMX. Då blev jag cykelfarsa och började trampa själv igen. Detta ledde till att jag köpte en ordentlig MTB för 3 år sen och jag brukar cykla med ett litet kompisgäng från Specialized butiken. Vi brukar vara ute vid Hellasgården och köra 

Johnnie: I ett svagt ögonblick sa jag ja till att cykla Vätternrundan år 2000 sen har jag varit fast men jag är periodare.

Ni är med mycket i TV och verkar jobba rätt mycket. Hur fungerar det att kombinera med cykling och träning?

Mattias: Jag blir mycket av en periodare och när det är lugnt brukar jag cykla mer. Jag har dock blivit bättre på att planera inspelningarna efter cyklingen så på tisdagar försöker jag/vi bli klara tidigt så att jag hinner träna med grabbarna på em/kväll ute vid Hellas. 

Johnnie: Ibland har man mycket tid för träning då brukar jag skylla på att jag är sliten efter en inspelningssäsong. Och under inspelning går det inte att träna alls så det funkar så där

Har ni något speciellt träningsupplägg inför Lidingöloppet MTB?  

Mattias: Jag har precis klarat av de två första längre rundorna för året. Jag har inget speciellt upplägg utan försöker cykla så mycket som möjligt. Kanske sticker jag på träningslägger i Falun hos Emil Lindgren.

Johhnie: Nej jag vilar mig i form sen tar jag Mattias i sista backen.


Vad ser ni fram emot med Lidingöloppet MTB? 
 

Mattias: En trevlig tur med Johnnie och Jimmie där jag inte har några större ambitioner än att spöa dem två i tävlingen. 

Johnnie: En rolig dag på cykeln


Beskriv MTB-cykling med tre ord:

Mattias: Brett (många olika discipliner), jäkligt kul och jäkligt jobbigt (intervallerna som gör det jobbigt) 

Johnnie: Frihet, fokus, andnöd
 

Kommer ni att tampas mot varandra under loppet eller hur kommer det se ut när ni passerar mållinjen?

Mattias: Som jag sa tidigare vill jag slå Johnnie och Jimmie. Jag kommer försöka rycka så jag lämnar dem bakom mig. Jag skall visa att snickaren i gänget är starkast. 

Johnnie: Jag tänker låta dom dra från första metern sen kommer jag bara ligga på rulle och vänta till sista backen uppför där sätter jag in rycket . Antingen funkar det eller så spränger det mig.

Hur ser cykelframtiden ut efter Lidingöloppet MTB? 

Mattias: Jag kommer vara med i Åre Extreme Challenge, i slutet på juni, som är en multisporttävling. Jag kommer ha hand om cykeldelen och Johnnie kommer paddla. Vi har en tredje kille som kommer ta löpdelen. 

Johnnie: Jag skall försöka köra Lidingö Triathlon i augusti annars så cyklar jag här hemma på Lidingö när tid finnes. 

Våra sponsorer