Frågor och svar med Rickard Olsson

Vi har tagit oss en pratstund med Rickard Olsson som gör sitt första Lidingöloppet MTB. Rickard berättar lite om sin idrottsbakgrund


Rickard känner många igen från olika TV-program bl.a. "Vem vet mest", "Melodifestivalen", "Wild Kids" och som åkande repoerter i Vasaloppet. Vi har tagit pulsen på Rickard som gör sitt första Lidingöloppet MTB.

Vad ser du fram emot med Lidingöloppet MTB 2014?
Jag har ju precis köpt en MTB och som vanligt försöker jag kolla bloggar och chattar, tidningar och annat för att suga upp så mycket kunskap som möjligt. Johnnie och Mattias från Room Service har fungerat som kundsupport. Jag ser fram emot att se hur hårt jag kan pressa min 47 åriga kropp. Dessutom gillar jag väldigt mycket sådana här stora tävlingar där alla är mot alla men mest mot sig själva. 

Vilken idrottsbakgrund har du?
Jag var judokille fram till jag var ungefär 15 år, sedan har jag väl sprungit lite till och från. När jag fyllde 40 började jag springa Göteborgsvarvet och blev hooked på stora lopp. Det har blivit en klassiker, 6 vasalopp och jag tror det blir mitt 8e Göteborgsvarv.  

Har du cyklat något lopp tidigare?  
Vätternrundan, helt ocyklad. Jag tog mina första tramptag på väg mot starten, ingen ringblomssalva i världen kunde bota den smärta jag hade efter det loppet.  

Har du någon hälsning till alla som skall vara med och cykla Lidingöloppet MTB?
Jag säger som när man åker längdskidor, tryck och njut !


Rickard i mitten tillsammans med Johnnie Krigström och Mattias Särnholm Foto: Mattias Särnholm, Instagram

Våra sponsorer