Frågor och svar med Mattias Särnholm

Han är bekant för många genom sina många år i TV-rutan. För oss är han bekant som den multisportande snickaren. Vi har tagit oss en pratstund med Mattias Särnholm Inför cykelsäsongen har Mattias bl.a. opererat knät. Men han har kommit över det och har kommit igång i cykelsdaeln ordentligt. Här följer lite frågor och svar med Mattias

Vad ser du fram emot med Lidingöloppet MTB 2014?

Lidingöloppet MTB 2013 var ett härligt minne. Jag hoppas att 2014 ger en liknande upplevelse och att vädret är med oss på samma sätt i år. Jag vill gärna ta mig igenom de 6 milen på ett rimligt sätt och känna att kroppen är med. Efter målgång ska det vara den där sköna feelingen så man kan hänga kvar en stund och njuta tillsammans med de andra som cyklar

Vad är ditt tips till den som gör sitt första Lidingöloppet MTB?

Lidingöloppet MTB är relativit otekniskt men är jobbigt med många partier med upp och ner. Som förstagångscyklist ska du känna att 6 mil finns i kroppen såklart men du måste också känna att du klarar backar på ett bra sätt. Mitt tips är att köra backintervaller nu inför loppet för att vänja benen och känna ”rätt” trötthet på toppen av backarna. Leta upp en backe som tar c:a 1 min att cykla upp för och kör den på olika sätt, stående och sittande m.m.

Vem ser du mest fram emot att korsa mållinjen före?

Johnnie som alltid (Johnnie Krigström, kollega och vän red. anm). Men sen vill jag slå mig själv! Dvs. min tid från förra året. Jag har ett supersug efter att gå under 3 timmar! Då är man på samma timme som de snabba grabbarna. (Mattias cyklade Lidingöloppet MTB 2013 på 3:02:33)

Du har ju varit skadad och nyligen opererat dig. Hur känns träningen inför Lidingöloppet MTB och övriga utmaningar under 2014?

Knät känns okej nu och operationen gick som den skulle. Det är som det är och går inte att skylla på mer nu. Dock har jag åkt på en influensa just nu och det är ju ett litet avbräck eftersom jag vill ut och rulla i det fina vårvädret. Det känns bra att jag inte har cykeln som levebröd som Emil Lindgren och matthais Wengelin, då hade knät och influensan inte varit så kul.

I övrigt så satsar jag i år igen på Åre Extreme Challenge tillsammans med Johnnie och Rickard Olsson. Jag tar hand om cykelden och vi skall putsa vår tid i loppet från 2013. Sen kommer jag köra lite mer tekniska cykellopp och inte så mycket långlopp.

Förutom det så vill jag cykla och ha roligt, inte nödvändigtvis tävla så mycket men mer träffa likasinade, cykla, fika och ha roligt helt enkelt. Ju mer man cyklar ju roligare blir cyklingen eftersom kroppen orkar mer. Är kroppen i form är all mycket lättare och roligare.

Våra sponsorer