Rally-profilen Patrik Sandell

Det är inte bara cyklister som kommer befinna sig i cykelsadeln under Lidingöloppet MTB.  I senaste numret av tidningen Bicycle går det att läsa om ”Motorsportduellen” 

Där Richard Göransson (STCC-profil) och Patrik Sandell (Rally-profil) kommer göra upp i en batalj i cykelsadeln. Detta kommer ske under Lidingöloppet MTB. Vi har ställt lite frågor till Patrik för att ta tempen på duellen

Patrik SandellHur kommer det sig att ni gör upp i just MTB?

Bara en rolig grej, både jag och Richard är tävling mäniskor i vad än vi gör och har detta intresse, så varför inte! 

Hur går det att kombinera cykelträningen med motorsporten?

Det går bra stör delen utav säsongen, men nu har cyklingen genom denna utmaning blivit mer än bara ett sätt att tärna för rallykörandet, nu försöker jag också utvecklas som cyklist och tänker mer på hur jag tränar än bara sticker ut och cyklar!  

Hur ser träningsupplägget ut?

Jag har fått ett träningsprogram från Emil Lindgren som jag följer, det känns bra. Jag kombinerar just nu trainer, spinning och en del gym. Tyvärr har det varit så kallt i Östersund, men vinterdäcken sitter på MTBn så snart börjar utomhusträningen också!

Är det någon skillnad i ansträngningsnivå på att cykla MTB och att köra tävlingsbilar?

Jag har en högre snittpuls när jag kör rally, men det känns mer i benen när jag cyklar, haha!

Hur ser cykelframtiden ut efter den här duellen?

Duellen är uppdelad i två delar, er tävling är den första, sen skall vi också köra Cykelvasan mot varandra. Förutom det är jag anmäld till både Vätternrundan och Tour of Jämtland, så det lär bli några mil i sommar! 

Vad ser du fram emot med Lidingöloppet MTB?

Tävlingen är helt ny för mig så det i sig kommer att bli en utmaning, men det är väl som vanligt, pröva att öppna hårt och sen öka! Vore roligt om  vi kommer samtidigt in på upploppet och att det blir en spurt!    

Beskriv MTB-cykling med tre ord:

Balans, fokus, extremt roligt

Är det mycket psykkrig mellan er två nu?

Inte direkt, vi är båda tävlings mänskor, men det här också en kul grej så må bäst man vinna!

Hur kommer loppet utveckla sig och vem vinner till slut?

Jag tror vi kommer gå tillsammans från börjar, sen får vi se vem som är starkast helt enkelt. Men en spurtuppgörelse vore ju roligt. Jag är ju mer van att ösa på från start till mål, medan Richard är mer för att planera sitt lopp och lägga in en stöt där det krävs!


Patrik Sandell

Våra sponsorer