Banan

Lidingöloppet MTB är en över 60 km lång cykeltävling för nästan alla typer av cyklister. Du som nybörjare kan på en vanlig standardcykel ta dig runt hela loppet utan större problem.

Men vi vågar samtidigt påstå att den mest vältränade kommer att få det tufft i den högintensiva och utslagsgivande terrängen på Lidingö. Är du bara ute efter en fantastisk naturupplevelse med smak av hav och skärgård kommer du att uppskatta Lidingöloppet MTB där du under nästan halva loppet har ögonkontakt med Östersjön.

Största delen av banan består av ett hårdpackat motionsspår, där du utan problem kan passera andra cyklister. Längs banan finns också inslag av stigar, gräs och asfalt. Även om de flesta typer av cyklar fungerar bra längs banan rekommenderar vi mountainbike. Då blir risken för punktering mindre och greppet mot underlaget i de många skarpa svängarna bättre. Backarna är inte långa, men många och delvis branta. Därför behövs både tunga och lätta växlar för att trampandet ska bli effektivt.

Längs banan finns bemannade servicestationer där du vid behov får hjälp att reparera din cykel. Det finns också langningsstationer med mat och dryck för alla smaker.

Fjädring fram är att rekommendera för att öka komforten i de partier som innehåller rötter och sten. Fjädring bak är en smaksak. Banans karaktär kräver absolut inte en heldämpad cykel, men om du föredrar extra mycket komfort ska du naturligtvis välja fjädring både bak och fram. 

Banprofil (klicka på bilden för större profil)

Lidingö MTB banprofil

 

BANKARTA

Klicka på bilden för att se en större version: 

Välkomna till Sveriges mest natursköna MTB-tävling!

Våra sponsorer