Rosa Bandet-loppet
@Lidingö

Rosa Bandet-loppet@Lidingö 19 september - 18 oktober 2020

Rosa Bandet-loppet@Lidingö är för dig som vill och har möjlighet att springa Rosa Bandet-loppets befintliga bansträckningarna på plats på Lidingö. Det kommer att finnas separata resultatlistor för alla som genomfört sitt lopp på Lidingö.

Vem springer du ditt Rosa Bandet-lopp för? Var med och färga hela Sveriges löparspår rosa och samtidigt samla in pengar till den så viktiga cancerforskningen.

Deltar du i Rosa Bandet-loppet skänker du 100 kr till Rosa Bandet-kampanjen och svensk cancerforskning.

Spring när du vill under perioden 19 september - 18 oktober 2020. Men spring inte ditt lopp Lördagen den 26/9 eftersom vi kör elitlopp morgon till kväll.

Du som springer Rosa Bandet-loppet@Lidingö väljer att springa på Lidingö på den ordinarie bansträckningen för 10 km eller 4 km. Start och mål på Grönsta Gärde.

Skyltning av våra olika banor finns tillgängliga året om. Viktigt att du ändå studerar bankartan för att se position för start och mål samt läser in dig på bansträckningen. Banan är skyltad med blå/vit markering samt snitslar enligt nedan bild.

Tänk på att det inte finns vägvakter eller avspärrningar på delar av banan som vanligtvis är bemannade.

Ta det försiktigt och respektera andra i löparspåret

Bankartor (öppnas i pdf)

Rosa Bandet-loppet 10 km

Rosa Bandet-loppet 4 km

START - Grönsta 4 km & 10 km
Start Grönsta

 MÅL - Grönsta
Mål Grönsta

 Snitslar längst hela banan
Snitsel

Nummerlappen får du i ditt e-mail Startbevis innan loppstart. Du skriver ut nummerlappen själv och har på dig när du springer ditt lopp på Lidingö. Detta är inte ett krav för att springa, men ju fler som använder nummerlappen desto härligare loppkänsla i spåret och du kan identifiera andra som deltar på samma lopp som dig.

Så här registrerar och rapporterar du in din tid i samband med Rosa-Bandet-loppet@Lidingö.

Det finns två olika sätt för dig att ta din tid, antingen via en klocka med GPS, eller med en telefon med GPS-mottagning och en träningsapp. Lidingöloppet har koppling mot träningsappen STRAVA, som du laddar ner kostnadsfritt via AppStore eller Google Play.

Innan ditt lopp:
Säkerställ att du har en fullt laddad telefon/klocka med dig samt att du laddat ner den senaste versionen av den app du skall mäta tiden med. Lidingöloppet rekommenderar att du använder dig av träningsappen STRAVA men det går även bra att använda annan träningsapp med GPS-funktionalitet som ex. Runkeeper samt såklart de vanligaste klockformaten.

Vid start:
Se till att du förbereder din app/klocka för tidtagning samt att densamma ”fångat” GPS-mottagningen där du befinner dig.
När "startskottet" går, starta tidtagningen via den app/klocka du skall mäta tiden med.

Välj Race/Tävling på ditt pass. Då mäts tiden från start till målgång när du stänger av klockan/appen, Elapsed Time. Är klockan/appen inställd på Run/Träning visas tiden i Moving Time när du sparar ditt pass. Oftast kortare eftersom du kanske stannat och druckit eller knutit skorna. Resultattiden mäts i Elapsed Time=total tid.

Vid målgång:
Stoppa tiden då du  uppnått ”rätt” distans.
Se till att spara passet i din app/klocka, dubbelkolla gärna så att appen/klockan registrerat din löpning innan du lämnar målområdet.

Moving Time - rörelsetid
Tiden då du är i rörelse under ditt pass.
Oftast blir denna tid exponerad på din klocka/app om du har inställningen Run/Träning.

Elapsed Time - total tid start till mål
Total tid mellan start och målgång på ditt pass på din klocka/app.
Exponeras om du väljer Race/Tävling på ditt pass på din klocka/app.
Det är denna tid som resultattiden grundar sig på.

När du ska rapportera din tid:
Gå in på Mina Sidor (länk hittar du i e-mailet Startbevis). Här kan du nu välja två olika sätt att rapportera din tid.

1. Genom att skicka in GPX-fil från valfri träningsapp

Hur du gör skiljer sig lite beroende på vilken klocka/app du har. Gå in på respektive tillverkares sida för att läsa om hur du går tillväga. Ladda ner GPX-filen, förslagsvis till din dator eller telefon och ladda sedan upp den i vårt gränssnitt. Notera, den fil du valt måste ha ändelsen .gpx för att vi ska kunna läsa av resultatet.
För er som använder Runkeeper, så här gör du;
Avsluta din inspelning i Runkeeper-appen, Logga in på Runkeepers-webbplats (ej app)
Om du kan se din aktivitet i ditt aktivitetsflöde klickar du på den där, annars klickar du på fliken "Jag" och väljer sedan aktiviteter till höger på skärmen. Detta gör att du kan välja bland alla dina aktiviteter - välj lämplig aktivitet och den laddas upp på den högra panelen.
Rulla ner på sidan och direkt under aktiviteten på höger sida finns det ett avsnitt som heter ”Exportera” med en länk som säger ”GPX” - klicka här. En GPX-fil laddas ned till din dator - kom ihåg var den sparas. Det är den du ska ladda upp.

2. Genom att välja något av de pass som du registrerat i träningsappen Strava.

Antingen kan du koppla din träningsapp/klocka direkt till Strava vilket gör att passen inklusive din tävlingsprestation dyker upp direkt i STRAVA och är valbara där, (här hittar du en bra informationssida om hur du kopplar ihop klocka med STRAVA). Alternativt så använder du STRAVA som din tidtagningsapp i telefonen. Du måste först koppla ditt Lidingöloppskonto till ditt Stravakonto vilket du gör genom att klicka på knappen "Connect with Strava". Därefter kommer du kunna välja vilket av dina Stravapass du vill skicka in som ditt "tävlingsbidrag".

Fungerar inte något av dessa två rapporteringssätt, kommer du även att kunna rapportera in din tid manuellt under "Mina Sidor"

 

Om ditt resultat är godkänt, dvs har rätt distans för din anmälda sträcka kommer du direkt få besked om att ditt resultat är godkänt. Det kan också vara så att det finns någon form av oklarhet i ditt resultat och att vi behöver granska detta manuellt. I så fall kommer du informeras via e-mail om det när ditt resultat är godkänt.
Ditt resultat är markerat i resultatlistan med en gul triangel när granskningen pågår.

När du laddat upp ditt resultat på Mina Sidor kommer du att se din tid och din tillfälliga placering. Resultaten kommer att uppdateras löpande under hela perioden som pågår, 19 september – 18 oktober.

Resultat markerade med en gul triangel i resultatlistan väntar på granskning för att bli helt godkända.
Resultat som är inrapporterade med en GPX-fil eller genom STRAVA kan se sina mellantider genom att klicka på tiden i resultatlistan. Resultat som är inrapporterade med manuell tid kan ej se sina mellantider.

Observera att separata resultatlistor kommer att upprättas för de som springer Rosa Bandet-loppet@Hemma respektive Rosa Bandet-loppet@Lidingö.

Resultatlistan

Medalj
Årets motiv heter ”Noshörning” av Carl Milles 1950. Den klassiska medaljen kan köpas till vid anmälan för 100 kr. Medaljen skickas hem eller hämtas i utvalda Stadium butiker. För de löpare som redan var anmälda ingår medaljen i samband med flytt av lopp.

Medaljerna kommer att finnas tillgängliga en tid efter loppet, preliminärt i månadsskiftet november/december. Pga att det länge var osäkert om vi skulle kunna genomföra ett Lidingölopp 2020 har vi avvaktat med beställningen av medaljer. Ur både hållbarhetsperspektiv och med hänsyn till våra ideella ägarklubbars ekonomi. Vi hoppas på förståelse kring detta.

Som tack för att du väntat på din medalj kommer du att få ett erbjudande från vår partner Stadium. Erbjudandet kommer efter anmälan. För att kunna hämta ut din medalj i butik behöver du ha gjort det valet i din anmälan.

Stadium butiker för uthämtning
Stockholm - Barkarby
Stockholm - Drottninggatan
Stockholm - Kungens Kurva
Norrköping - City
Uppsala - Boländerna

Virtuell medalj
Efter registrerat resultat finns din virtuella medalj tillgänglig på Mina Sidor. Den virtuella medaljen fäster du på din tex Facebook-profil för att dela med dig av din fantastiska prestation.

Silvermedalj
Vi kommer tyvärr inte att erbjuda silvermedaljer 2020 pga att vi endast erbjuder virtuella lopp.

Diplom
Diplom i pappersform beställer du vid din anmälan. (50 kr inkl frakt)
Alla deltagare får ett diplom i PDF-format i resultatmailet eller kan laddas ner från HÄR efter lopperioden. (gratis)

Priser
Inga priser delas ut 2020.

Rosa Bandet-loppet vill tillsammans med Cancerfonden inspirera till fysisk aktivitet och sprida kunskap om hur var och en kan minska risken att drabbas av cancer genom hälsosamma levnadsvanor.

Cancerfonden är Loppvärd för Rosa Bandet-loppet som är en del av Rosa Bandet-kampanjen som årligen samlar in mångmiljonbelopp till svensk cancerforskning.

100 kr av alla startavgifter till Rosa Bandet-loppet går oavkortat till Rosa Bandet-kampanjen och svensk cancerforskning.

2019 samlade Lidingöloppet in 680 000 kr till Cancerfonden

Du kan bidra genom att springa loppet eller swisha valfritt belopp till 123 022 95 75  för att vara med i insamlingen.

Spring loppet i årets Rosa Bandet-loppet t-shirt. Beställs i samband med din anmälan till loppet och skickas hem till dig innan lopperiodens start. (Stor i storleken)

T-shirten kostar 199 kr varav 50 kr går oavkortat till Lidingöloppets insamling i Rosa Bandet-kampanjen.

Nu färgar vi Sveriges löparspår rosa!

 

Våra lopp och startavgifter 2020.

TCS Lidingöloppet 30 km - 400 kr
TCS Lidingöloppet 15 km - 300 kr
Rosa Bandet-loppet 10 km - 300 kr (100 kr går oavkortat till Cancerfonden)
Rosa Bandet-loppet 4 km - 300 kr (100 kr går oavkortat till Cancerfonden)
Lidingöloppet Junior/Veteran 15, 10 och 4 km - 250 kr

 

Lidingöloppets arrangemang