Rosa Bandet-loppet
@Hemma

Rosa Bandet-loppet@Hemma 19 september - 18 oktober 2020

Rosa bandet-loppet@Hemma är för dig som vill springa ditt lopp på hemmaplan. Du väljer om du vill springa loppet på din favoritbana eller varför inte välja en helt ny bana som en extra utmaning. Det enda kravet är att den ska omfatta den distans du är anmäld till.

Var springer du ditt Rosa Bandet-loppet 2020? Var med och färga hela Sveriges löparspår rosa!

Deltar du i Rosa Bandet-loppet@Hemma skänker du automatiskt 100 kr till Rosa Bandet-kampanjen och cancerforskningen.

Du kan springa loppet när du vill mellan den 19 september - 18 oktober 2020.

Du som springer Rosa Bandet-loppet@Hemma har helt fria händer att välja var du ska springa ditt lopp samt när under 19 september - 18 oktober. Du väljer en bana som passar dig. Det enda kravet är att den ska omfatta en sträcka som motsvarar den distans som du är anmäld till. Tex Rosa Bandet-loppet 10 km så är det alltså en 10 km-bana som du ska springa. Du kan springa en 10 km bana, eller en slinga som du springer flera varv på, t ex 2 x 5 km.

Nummerlappen får du i ditt Startbevis innan loppstart. Du skriver ut nummerlappen själv och har på dig när du springer ditt lopp på hemmaplan. Detta är inte ett krav för att springa, men ju fler som använder nummerlappen desto härligare loppkänsla i spåret och du kan identifiera andra som deltar på samma lopp som dig.

Så här registrerar och rapporterar du in din tid i samband med Rosa Bandet-loppet@Hemma.

Det finns två olika sätt för dig att ta din tid, antingen via en klocka med GPS, eller med en telefon med GPS-mottagning och en träningsapp. Lidingöloppet har koppling mot träningsappen STRAVA, som du laddar ner kostnadsfritt via AppStore eller Google Play.

Innan ditt lopp:
Säkerställ att du har en fullt laddad telefon/klocka med dig samt att du laddat ner den senaste versionen av den app du skall mäta tiden med. Lidingöloppet rekommenderar att du använder dig av träningsappen STRAVA men det går även bra att använda annan träningsapp med GPS-funktionalitet som ex. Runkeeper samt såklart de vanligaste klockformaten.

Vid start:
Se till att du förbereder din app/klocka för tidtagning samt att densamma ”fångat” GPS-mottagningen där du befinner dig.
När "startskottet" går, starta tidtagningen via den app/klocka du skall mäta tiden med.

Välj Race/Tävling på ditt pass. Då mäts tiden från start till målgång när du stänger av klockan/appen, Elapsed Time. Är klockan/appen inställd på Run/Träning visas tiden i Moving Time när du sparar ditt pass. Oftast kortare eftersom du kanske stannat och druckit eller knutit skorna. Resultattiden mäts i Elapsed Time=total tid.

Vid målgång:
Stoppa tiden då du  uppnått ”rätt” distans.
Se till att spara passet i din app/klocka, dubbelkolla gärna så att appen/klockan registrerat din löpning innan du lämnar målområdet.

Moving Time - rörelsetid
Tiden då du är i rörelse under ditt pass.
Oftast blir denna tid exponerad på din klocka/app om du har inställningen Run/Träning.

Elapsed Time - total tid start till mål
Total tid mellan start och målgång på ditt pass på din klocka/app.
Exponeras om du väljer Race/Tävling på ditt pass på din klocka/app.
Det är denna tid som resultattiden grundar sig på.

När du ska rapportera din tid:
Gå in på Mina Sidor (länk hittar du i e-mailet Startbevis). Här kan du nu välja två olika sätt att rapportera din tid.

1. Genom att skicka in GPX-fil från valfri träningsapp

Hur du gör skiljer sig lite beroende på vilken klocka/app du har. Gå in på respektive tillverkares sida för att läsa om hur du går tillväga. Ladda ner GPX-filen, förslagsvis till din dator eller telefon och ladda sedan upp den i vårt gränssnitt. Notera, den fil du valt måste ha ändelsen .gpx för att vi ska kunna läsa av resultatet.
För er som använder Runkeeper, så här gör du;
Avsluta din inspelning i Runkeeper-appen, Logga in på Runkeepers-webbplats (ej app)
Om du kan se din aktivitet i ditt aktivitetsflöde klickar du på den där, annars klickar du på fliken "Jag" och väljer sedan aktiviteter till höger på skärmen. Detta gör att du kan välja bland alla dina aktiviteter - välj lämplig aktivitet och den laddas upp på den högra panelen.
Rulla ner på sidan och direkt under aktiviteten på höger sida finns det ett avsnitt som heter ”Exportera” med en länk som säger ”GPX” - klicka här. En GPX-fil laddas ned till din dator - kom ihåg var den sparas. Det är den du ska ladda upp.

2. Genom att välja något av de pass som du registrerat i träningsappen Strava.

Antingen kan du koppla din träningsapp/klocka direkt till Strava vilket gör att passen inklusive din tävlingsprestation dyker upp direkt i STRAVA och är valbara där, (här hittar du en bra informationssida om hur du kopplar ihop klocka med STRAVA). Alternativt så använder du STRAVA som din tidtagningsapp i telefonen. Du måste först koppla ditt Lidingöloppskonto till ditt Stravakonto vilket du gör genom att klicka på knappen "Connect with Strava". Därefter kommer du kunna välja vilket av dina Stravapass du vill skicka in som ditt "tävlingsbidrag".

Fungerar inte något av dessa två rapporteringssätt, kommer du även att kunna rapportera in din tid manuellt under "Mina Sidor"

 

Om ditt resultat är godkänt, dvs har rätt distans för din anmälda sträcka kommer du direkt få besked om att ditt resultat är godkänt. Det kan också vara så att det finns någon form av oklarhet i ditt resultat och att vi behöver granska detta manuellt. I så fall kommer du informeras via e-mail om det när ditt resultat är godkänt.
Ditt resultat är markerat i resultatlistan med en gul triangel när granskningen pågår.

När du laddat upp ditt resultat på Mina Sidor kommer du att se din tid och din tillfälliga placering. Resultaten kommer att uppdateras löpande under hela perioden som pågår, 19 september – 18 oktober.

Resultat markerade med en gul triangel i resultatlistan väntar på granskning för att bli helt godkända.

Observera att separata resultatlistor kommer att upprättas för de som springer Rosa Bandet-loppet@Hemma respektive Rosa Bandet-loppet@Lidingö.

Resultatlistan

Medalj
Årets motiv heter ”Noshörning” av Carl Milles 1950. Den klassiska medaljen kan köpas till vid anmälan för 100 kr. Medaljen skickas hem eller hämtas i utvalda Stadium butiker. För de löpare som redan var anmälda ingår medaljen i samband med flytt av lopp.

Medaljerna kommer att finnas tillgängliga en tid efter loppet, preliminärt i månadsskiftet november/december. Pga att det länge var osäkert om vi skulle kunna genomföra ett Lidingölopp 2020 har vi avvaktat med beställningen av medaljer. Ur både hållbarhetsperspektiv och med hänsyn till våra ideella ägarklubbars ekonomi. Vi hoppas på förståelse kring detta.

Som tack för att du väntat på din medalj kommer du att få ett erbjudande från vår partner Stadium. Erbjudandet kommer efter anmälan. För att kunna hämta ut din medalj i butik behöver du ha gjort det valet i din anmälan.

Stadium butiker för uthämtning
Stockholm - Barkarby
Stockholm - Drottninggatan
Stockholm - Kungens Kurva
Norrköping - City
Uppsala - Boländerna

Virtuell medalj
Efter registrerat resultat finns din virtuella medalj tillgänglig på Mina Sidor. Den virtuella medaljen fäster du på din tex Facebook-profil för att dela med dig av din fantastiska prestation.

Silvermedalj
Vi kommer tyvärr inte att erbjuda silvermedaljer 2020 pga att vi endast erbjuder virtuella lopp.

Diplom
Diplom i pappersform beställer du vid din anmälan. (50 kr inkl frakt)
Alla deltagare får ett diplom i PDF-format i resultatmailet eller kan laddas ner från HÄR efter lopperioden. (gratis)

Priser
Inga priser delas ut 2020.

Rosa Bandet-loppet vill tillsammans med Cancerfonden inspirera till fysisk aktivitet och sprida kunskap om hur var och en kan minska risken att drabbas av cancer genom hälsosamma levnadsvanor.

Cancerfonden är Loppvärd för Rosa Bandet-loppet som är en del av Rosa Bandet-kampanjen som årligen samlar in mångmiljonbelopp till svensk cancerforskning.

100 kr av alla startavgifter till Rosa Bandet-loppet går oavkortat till Rosa Bandet-kampanjen och svensk cancerforskning.

2019 samlade Lidingöloppet in 680 000 kr till Cancerfonden

Du kan bidra genom att springa loppet eller swisha valfritt belopp till 123 022 95 75  för att vara med i insamlingen.

 

Spring loppet i årets Rosa Bandet-loppet t-shirt. Beställs i samband med din anmälan till loppet och skickas hem till dig innan lopperiodens start. (Stor i storleken)

T-shirten kostar 199 kr varav 50 kr går oavkortat till Lidingöloppets insamling i Rosa Bandet-kampanjen.

Nu färgar vi Sveriges löparspår rosa!

 

 

 

Våra lopp och startavgifter 2020.

TCS Lidingöloppet 30 km - 400 kr
TCS Lidingöloppet 15 km - 300 kr
Rosa Bandet-loppet 10 km - 300 kr (100 kr går oavkortat till Cancerfonden)
Rosa Bandet-loppet 4 km - 300 kr (100 kr går oavkortat till Cancerfonden)
Lidingöloppet Junior/Veteran 15, 10 och 4 km - 250 kr

Lidingöloppets arrangemang